الکترود با مفتول فولاد زنگ نزن یا الکترود با مفتول فولاد کم کربن:
این نوع الکترود ها برای برقراری اتصال یعنی جوشکاری بین قطعات استنسیل استیل کاربرد دارند و معمولا در محیط  های دارای خوردگی و دمای بالا استفاده می شوند   

 

 

الکترود با مفتول فولاد زنگ نزن یا الکترود  با مفتول فولاد کم کربن:
این نوع الکترود ها برای برقراری اتصال یعنی جوشکاری بین قطعات استنسیل استیل کاربرد دارند و معمولا در محیط  های دارای خوردگی و دمای بالا استفاده می شوند.


انواع الکترود جوشکاری از نظر پوشش فلاکس:

 

الکترود جوشکاری با پوشش قلیایی:


این نوع پوشش از نوع قلیایی است که برای قطبیت (+dc) طراحی شده است. سرباره ی تولید شده از دو نوع دیگر سبک تر است و در تمام حالات جوشکاری استفاده می شود.

 

الکترود رتیلی:


این نوع پوشش از نوع پایه رتیلی است و برای قطبیت (ac) و (dc) قابل استفاده است و در تمام حالات جوشکاری (مستقیم، سربالا، مایل) مورد استفاده قرار می گیرد این نوع پوشش مقاومت به ترک گرم را بالا می برد و برای جوش فولاد زنگ نزن قابل استفاده است و قوسی پایدار به وجود می آید.

 

الکترود جوشکاری و رتیلی با پودر آهن (اکسید سیلیس):


این نوع پوشش به غیر از رتیلی شامل پودر آهن نیز هست که با اضافه کردن سیلسیم به پوشش، غشای ایجاد شده دور  حوضچه مذاب بالا می رود. این پوشش در قطبیت (ac) و (dc)  قابل استفاده است.
یکی از ویژگی های این پوشش افزایش مقاومت غشای ایجاد شده دور فولاد های زنگ نزن است که در زمان جوشکاری سیالیت یا غشای کمتری دارد.

 

الکترود سلولوزی:


بیشترین حجم این الکترود ها از لحاظ وزنی (cxhyo2) تشکیل می دهد که در زمان تشکیل قوس و سوختن این ماده و در اثر بالا رفتن دما و هیدروژن و اکسیژن آزاد می شود که این عناصر مانع از ورود گازهای مخرب به حوضچه مذاب می شود به همین دلیل در جوشکاری خطوط انتقال نفت و گاز از این نوع الکترود ها استفاده میکنند.
از دیگر مزایای این نوع الکترودها آزاد شدن دمای بالا در اثر سوختن هیدروژن و اکسیژن است که باعث افزایش دمای حوضچه ی مذاب است و در نتیجه منجر به نفوذ بیشتر جوش نیز می شود.


انواع الکترود جوشکاری از لحاظ ضخامت پوشش:

 

الکترود جوشکاری با پوشش نازک
الکترود جوشکاری با پوشش ضخیم
الکترود جوشکاری با پوشش متوسط
الکترود جوشکاری با پوشش خیلی ضخیم
یکی از پارامتر هایی که در انتخاب نوع الکترود و کاربرد آن نیز نقش تعیین کننده ای دارد، پوشش آن است در واقع کاربرد الکترود ها با توجه به محیط کاربردی آن ها مشخص می شود.
به عنوان مثال در بعضی جوشکاری ها مثل جوشکاری TIG که مخفف تنگستن با گاز خنثی است از الکترود بدون پوشش به نام (filler) استفاده می شود.
در محیط های مرطوب یا نقاطی که گازهای مخرب برای فلز پایه وجود دارد از الکترود های پوشش دار استفاده می شود، که این نوع پوشش با توجه به نوع کاربرد متفاوت است.


 

نوشتن دیدگاه