زانو جوشی فولادی یکی از اتصالاتی است که در صنایع و تاسیسات کاربرد زیادی دارد. ساختار پیچیده ای ندارد و برای تغییر جهت در مسیر لوله استفاده می شود.
انواع زانو جوشی فولادی بر اساس نوع زاویه در ساختار:
زانو جوشی 45 درجه
زانو 90 درجه
زانو 180 درجه

زانو جوشی فولادی یکی از اتصالاتی است که در صنایع و تاسیسات کاربرد زیادی دارد. ساختار پیچیده ای ندارد و برای تغییر جهت در مسیر لوله استفاده می شود.

 

انواع زانو جوشی فولادی بر اساس نوع زاویه در ساختار:

زانو جوشی 45 درجه
زانو 90 درجه
زانو 180 درجه

با توجه به اینکه بخواهیم خطوط لوله را در چه زاویه ای نسبت به هم قرار دهیم از هر کدام از این زانو ها استفاده می شود. به عنوان نمونه زانوی 45 درجه در صورتی که نیاز به تغییر جهت در یک مسیر باشد کاربرد دارد. همچنین در صورتی که تغییر جهت همراه با تغییر شعاع باشد، زانوی 90 درجه بهترین گزینه است. در صورتی که مسیر رفت و برگشت به طور موازی با هم قرار بگیرند زانو جوشی 180 درجه U شکل استفاده می شود.
در تولید این محصول، کربن استیل و استنلس استیل به عنوان ماده اولیه است. استنلس استیل ها نوعی فولاد ضد زنگ هستند که میزان کروم آن 12 درصد بوده و به دلیل میزان زیاد و نسبت به خوردگی مقاومت بالایی دارند. فولاد کربنی از فولاد های ضد زنگ محسوب می شود که با داشتن 10/5 درصد کروم در برابر خوردگی مقاوم می شود.
 

در یک تقسیم بندی دیگر در انواع اتصالات جوشی گاز، زانو به دو دسته :

زانو با شعاع کم و زانو با شعاع زیاد موجود است.

 

تولید و کاربرد زانو جوشی درز دار و مانیسمان:

در واقع دسته بندی زانو جوشی فولادی به دو نوع درز دار و مانیسمان بر اساس زوایای جهت گیری متفاوت صورت می گیرد.

در انواع زانو جوشی درزدار دو لبه ورقه فولادی ضدزنگ توسط الکترود یا آمپر با جریان قوی ذوب شده و لبه ها به یکدیگر جوش می خورند.

در حالت زانو جوشی مانیسمان، با وارد کردن سوراخ از وسط استوانه فولاد ضد زنگ، آلیاژ اولیه بدون درز برای تولید این نوع تهیه می شود.

 

انواع روش های تولید زانو جوشی به روش نورد گرم:

در این روش از دستگاهی به نام مندرل استفاده می شود. در این روش لوله ها در سایز های مناسب برش داده می شوند سپس وارد قالب می شوند. برای عبور لوله ها از داخل قالب از دستگاه مندرل استفاده می شود. در این روش کیفیت محصول تولیدی نسبت به نورد سرد بهتر است. فرآیند تولید سرعت پایینی دارد و نسبت به روش نورد سرد پر هزینه تر است.

 

فرآیند تولید زانو جوشی فولادی به روش نورد سرد:

در روش نورد سرد(فورجینگ) از سنبه و ماتریس برای تولید زانو جوشی استفاده می شود. در این روش لوله های برش خورده برای فرم دهی به وسیله سنبه و پرس هیدرولیک وارد قالب های ویژه ای می شوند.

 

از معایب این روش می توان به این موارد اشاره کرد:

ایجاد سطح ناهمگن در زانو

کاهش سایز لوله در موقع قالب گیری نسبت به سایز استاندارد 

احتمال ترک خوردگی در زانو بعد از مصرف به دلیل عدم کیفیت مناسب.
 

نوشتن دیدگاه