سه راهی گاز نوعی از ابزارهای اتصال است که برای انشعاب از مسیری خاص در لوله مورد استفاده قرار می گیرد. این سه راهی ها با توجه به نوع رابطه تقسیم کننده، انسداد دهنده، انشعاب دهنده، کاهنده، تغییر دهنده مسیر حرکت وانتقال دهنده مورد استفاده قرار می گیرند. جنس سه راهی او فلز یا پلیمر هستند.
انواع سه راهی گازی :

1- درز دار 2- مانیسمان

سه راهی گاز نوعی از ابزارهای اتصال است که برای انشعاب از مسیری خاص در لوله مورد استفاده قرار می گیرد. این سه راهی ها با توجه به نوع رابطه تقسیم کننده، انسداد دهنده، انشعاب دهنده، کاهنده، تغییر دهنده مسیر حرکت وانتقال دهنده مورد استفاده قرار می گیرند. جنس سه راهی او فلز یا پلیمر هستند.

 

انواع سه راهی گازی:

1- درز دار

2- مانیسمان

در لوله های درز دار، ورق فولادی به صورت لوله فرم داده می شود و محل درز به وسیله، جوش ب هم متصل می شود. جوش دهی به صورت لب ب لب بدون استفاده از دستگاه الکتریکی جوش انجام می شود.

در روش مانیسمان، با استفاده از از فرکانس بالا لبه ها ذوب شده و به هم جوش می خورند در این روش که لوله بدون درز نیز گفته می شود از جوش فلزی استفاده نمی شود. ماده اصلی و اولیه این نوع سه راهی ها از شمش های فولادی گرد است. در واقع با سوراخ کردن شمش استوانه ای اولیه، مانیسمان بدون درز تولید می شود.

تبدیل جوشی: نوع خاصی از سه راهی گازی است که عمل کاهش جریان را انجام می دهند.

 

فرایند تولید سه راهی گاز و تبدیل جوشی:

این فرایند به دو روش نورد گرم و سرد انجام می شود.

 

تولید سه راهی گاز و تبدیل جوشی به روش نورد سرد: 

در این روش پس از برش لوله ها در سایز های مناسب، در قالب های بزرگ آب قرار می گیرند. به منظور فرم دهی لوله به صورت یک سه راهی، جک های هیدرو لیکی باشند، آب را با فشار از سمت نافی سه راهی خارج می کند و سه راهی شکل می گیرد. این روش نسبت به روش گرم پر هزینه تر است.

 

تولید سه راهی گاز و تبدیل جوشی ب روش نورد گرم: 

 

فرایند تولید سه راهی گاز و تبدیل جوشی ب روش نورد گرم: 

فرایند تولید سه راهی به روش گرم ، از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است. در این روش برای تولید سه راهی در سایزهای بزرگ تر از سایز 10 استفاده می شود. این روش علاوه بر مزایای اقتصادی از نظر سرعت تولید نسبت به روش سرد پایین تر است و سطح کیفی محصول تولیده شده نیز نسبت به رو ش سرد پایین تر است.
  
 

نوشتن دیدگاه