فولاد نرم جز فولادهای کربنی محسوب میشود که علاوه بر آهن دارای مقدار کمی کربن نیز میباشد . 

 

فولاد چیست

 

فولاد نوعی آلیاژ آهنی است که چیزی حدود 0.002 الی 2 درصد وزن آن را کربن تشکیل داه است و خواص آن بستگی به وزن کربن دارد. فولاد دارای خواص منحصر به فردی میباشد که مهمترین آن ها استحکام کششی بالا و مقاومت بسیار زیاد میباشد که همین موضوع سبب آن شده است که فولاد در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین فولاد دارای انواع مختلفی میباشد که یکی از انواع گوناگون آن فولاد نرم است که در ادامه به بررسی کامل آن خواهیم پرداخت. 

 

 

 

 

 

 

 

فولاد نرم 

 

فولاد نرم جز فولادهای کربنی محسوب میشود که علاوه بر آهن دارای مقدار کمی کربن نیز میباشد. به این نوع فولاد میتوان آلیاژ عناصر مختلفی از قبیل منگنز، تنگستن و کروم را افزود. 

 

 

 

 

 

 

ویژگی های فولاد نرم

 

1.از آنجایی فولاد نرم دارای پوشش ضدزنگ و مناسبی نمیباشد، لذا آهن موجود در ترکیبات آن در معرض زنگ زدگی و خوردگی قرار دارد

 

2.میزان مقاومت کششی فولاد نرم در مقایسه با فولاد کربنی بسیار کمتر است

 

3.چون فولاد نرم دارای عناصر آلیاژی نمیباشد به همین دلیل از نظر اقتصادی در مقایسه با سایر فولادها بسیار مقرون به صرفه تر میباشد 

 

4.باتوجه به اینکه کربن به کار رفته در فولاد نرم خیلی کم است، از همین رو فولاد نرم دارای خواصی از قبیل ماشین کاری، استحکام کششی بالا و جوش پذیری بسیار بالا دارد

 

5.در فولاد نرم میزان آهن بکار رفته بسیار بیشتر از کربن بکار رفته میباشد و همین موضوع منجر گردیده تا فاز آهنی فولاد نرم بیشتر شود و در نتیجه فولاد نرم خاصیت مغناطیسی خوبی پیدا کند

 

 

 

کاربردهای فولا نرم

 

باتوجه به خواص و ویژگی های ذکر شده درباره فولاد نرم، این فولاد در صنایع مختلفی کاربرد دارد که مهمترین آن ها عبارت هستند از :

 

1.تولید انواع فنس های فلزی مختلف

2.ساخت انواع مبلمان 

3.قابل استفاده در ساخت انواع لوله و تاسیسات ساختمانی

4.تولید انواع لوازم خانگی

5.استفاده در صنایع خودرو سازی و هواپیماسازی

6.قابل استفاده در ساخت انواع مفتول و سیم

 

 

 

 

 

 

 

تولید فولاد نرم

 

از آنجایی که فولاد نرم جز فولادهای کربنی میباشد به همین دلیل روش تولید آن نیز همانند سایر فولادهای کربنی میباشد. اما به طور کلی فولاد نرم را میتوان به دو روش تولید کرد :

 

 

1.تولید فولاد نرم در کوره بلند

 

در تولید فولاد نرم به روش کوره بلند، از کانورتورهای اکسیژنی استفاده میکنند. در این روش مواد خام موجود در آهن یعنی گندله و کنسانتره را با فرآیندهای مغناطیسی و خشک کردن جدا میکنند و سپس آن ها را به کوره های بلند ذوب منتقل میکنند. پس از آنکه این ترکیب جدا شده ذوب شدند، آن ها را به کوره دیگری انتقال میدهند. 

 

 

 

 

 

 

 

2.تولید فولاد نرم به روش احیا مستقیم

 

در این روش اغلب از آهن اسفنجی و یا قراضه استفاده میکنیم. فولاد نرم به روش احیا مستقیم در کوره های الکتریکی القایی و کوره های قوس الکتریکی با دمش اکسیژن تولید میگردد. از این روش در مواردی که دسترسی به قراضه نسبت به سایر مواد آسان تر است استفاده میکنند. 

 

 

 

نوشتن دیدگاه