دلیل نام گذاری آن  شکل Z مانند آن است . محصولات فولادی در صنعت ساختمان بسیار کاربردی هستند به همین علت به شکل های مختلفی ساخته شده اند مانند پروفیل Z آلمینیوم . پروفیل Z  یکی از کاربردی ترین انواع پروفیل ها است . که در صنایع مختلف کاربرد زیادی دارد اما این پروفیل را به نام فولاد با پوشش ضد رطوبت می شناسند .

پروفیل Z چیست ؟

 

دلیل نام گذاری آن  شکل Z مانند آن است . محصولات فولادی در صنعت ساختمان بسیار کاربردی هستند به همین علت به شکل های مختلفی ساخته شده اند مانند پروفیل Z آلمینیوم . پروفیل Z  یکی از کاربردی ترین انواع پروفیل ها است . که در صنایع مختلف کاربرد زیادی دارد اما این پروفیل را به نام فولاد با پوشش ضد رطوبت می شناسند . پروفیل Z  از ورق های فولادی گرم و سرد تولید می شود . در شیوه ی ساخت و تولید آن رول وارد کارخانه می شود سپس در دستگاه برش به نوارهایی با عرض مشخص برش داده می شود سپس در دستگاه ساخت زد قرار می گیرند . قیمت پروفیل Z بستگی به انواع آن دارد که شامل پروفیل زد 18، پروفیل زد 20 و پروفیل زد 22 است .

  

 

کاربرد و مشخصات پروفیل Z

 

محصولات پروفیل Z در ساخت و ساز های صنعتی ، ساختمان های اسکلت فلزی در حال ساخت ، ساخت و سازه های فولادی ، کار های فلزی سبک ، صنعت حمل و نقل خودرو ، صنعت برق ، پوشش سقف سالن های بزرگ یا کارگاه ها ، ایستگاه اتوبوس ها ، سالن های ورزشی ، همیشه کاربرد داشته است . همچنین پروفیل های Z  برای سقف سازه ، تیرها ، ستون ها کاربرد دارند .

پروفیل Z جز وسایل اتصال در سازه های اسکلت فلزی است .

اسم های دیگر پروفیل Z : پروفیل نما ، پروفیل نیمرخ ، پروفیل سقف ، پروفیل سازه های فلزی ، پروفیل اسکلت ، پروفیل خرپا است .

حمل آنها بسیار راحت ، عیب یابی ساده ، عوض کردن قطعه های معیوب ، پروفیل Z بسیار با محیط زیست سازگار است .

پروفیل Z دارای انواع مختلفی مثل Z18- Z20 – Z22 می باشد .

پروفیل های Z مانند نبشی ، ناودانی ، سپری ، پروفیل و... جز پروفیل های باز هستند .

 

 

پروفیل z - آهن پویا

 

پروفیل های باز

 

پروفیل های باز بایک حرف انگلیسی نام گذاری شده اند . مثل نبشی با حرف L ، ناودانی به شکل U  ، پروفیل C  و محصول مورد مطالعه پروفیل را با Z نیز می نامند .

 

 

 

تاریخچه پروفیل Z

 

اولین بار پروفیل Z در ساخت سوله ها و به طور کلی ساختمان های صنعتی مورد توجه قرار گرفت .

سقف این ساختمان ها در بخش های مجزا ، ساخته شده و بعد از کامل شدن به صورت پازلی بر روی سقف نصب و استوار کردند اتصال این اجزا نیاز به مصالحی داشت تا حالت واسطه بین دو عضو سقف را داشته و از هر دو سمت قابل اتصال باشد به همینه خاطر پروفیل های Z طراحی شد.

 

 

 

مراحل تولید پروفیل Z

 

  1.  تهیه رول ورق
  2.  کلاف باز کن
  3.  کلاف کردن کت ها
  4.  جمع آوری ضایعات
  5.  شکل دهی و برش
  6.  بسته بندی

 

 

تولید کنندگان پروفیل Z

 

کارخانه های زیادی در کشور پروفیل تولید می کنند از مهم ترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد :

پروفیل آسیا

لوله و پروفیل حداد گشتر

سدیر صنعت امیر

صنعت کرن

 

 

 

مزایای پروفیل Z

 

- سیستم بسیار متغییر

- سوراخ های از قبل ایجاد شده برای نصب

- وزن سبک

- نصب آسان و سریع

- محکم و قابل اطمینان

- سازگار با محیط زیست و قابلیت بازیافت کردن

 

 

 

 

نوشتن دیدگاه