مقایسه آهن زنگ زده و  زنگ نزده

آهن زنگ زده، آهنی است که در معرض اکسیژن و رطوبت قرار گرفته است و به دلیل ترکیب با اکسیژن دچار اکسیداسیون شده است. این واکنش شیمیایی سبب می‌ شود تا اکسید آهن که یک ماده قرمز رنگ است، سطح آهن را بپوشاند و همین امر باعث می ‌شود تا آهن دچار خوردگی شود و شکل ظاهری خود را از دست بدهد. از این روی صنعتگران و مصرف کنندگان آهن به منظور جلوگیری از خوردگی آهن و استفاده بهتر از آن، اقدام به گالوانیزه کردن آهن کرده اند. برای گالوانیزه کردن آهن سطح خارجی آن را با فلز دیگری می پوشاند تا زمانی که در مجاورت اکسیژن و رطوبت قرار می گیرد، دچار زنگ زدگی نشود. ما در این مقاله به بررسی آهن زنگ زده و نزده می پردازیم. پس برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

مقایسه آهن زنگ زده و  زنگ نزده

تفاوت بین آهن زنگ زده و زنگ نزده

در صورت زنگ زدگی آهن، تأسیسات یا سازه هایی که با آهن ساخته شده اند دچار خوردگی می ‌شوند. حجم زنگ آهن از جرم اصلی خود آهن بیشتر است به همین دلیل، تشکیل زنگ زدگی باعث می ‌شود تا به بخش‌ های دیگر سازه نیز که در مجاورت زنگ ‌زدگی قرار دارند، نیرو وارد شود و در نهایت موجب تخریب سازه شود. به علت استفاده بسیار از محصولات آهنی در صنایع و کاربردهای زیاد این محصولات فولادی، تولید آهنی که زنگ نزند، بسیار مبتکرانه و اقتصادی است.

تفاوت بین آهن زنگ زده و زنگ نزده

عوامل موثر در زنگ زدن آهن

آهن یک عنصر شیمیایی با نام FE است که در صورت قرار گرفتن در معرض اکسیژن و رطوبت دچار زنگ زدگی می شود. این زنگ زدگی باعث می شود که لایه های زیرین قسمت زنگ زده نیز در معرض اکسیژن قرار بگیرند و به علت ایجاد ترکیب اکسید آهن، به مرور زمان تجزیه شوند و از بین بروند. از جمله عواملی که بر زنگ زدن آهن تأثیر دارند می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • اکسیژن هوا
  • آب شور
  • مواد اسیدی
  • دی اکسید کربن

عوامل موثر در زنگ زدن آهن

چگونه از زنگ زدن آهن جلوگیری کنیم؟

به منظور جلوگیری از زنگ زدگی آهن از روش‌ های مختلفی مانند گالوانیزه کردن، محافظت کاتدی، مواظبت و نگهداری و ایجاد پوشش استفاده می ‌شود.

  • گالوانیزه کردن: گالوانیزه کردن سطح آهن یکی از روش هایی است که به مدت طولانی یک لایه محافظ بر سطح آهن ایجاد می‌ کند و از زنگ زدگی و خوردگی آن جلوگیری می کند. استفاده از یک فلز دیگر مانند روی در این روش بسیار مرسوم است. البته از برخی فلز های دیگر مانند نیکل، کروم و قلع نیز استفاده می‌ شود.
  • محافظت کاتدی: یکی دیگر از روش های جلوگیری از زنگ زدگی آهن محافظت کاتدی است. در این روش جریان الکتریکی را بر روی سطح آهن اعمال می شود و موجب جلوگیری از خوردگی آن می ‌شود.
  • مواظبت و نگهداری: به دلیل اینکه زنگ زدگی قسمتی از آهن به سرعت در تمام قسمت ‌های آن پخش می‌ شود بهتر است در صورت مواجه شدن با زنگ زدگی در سطح آهن یا سایر محصولات فلزی، آن را از بین ببرید و پس از شستشو با استفاده از روش هایی که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم، سطح آهن را بپوشانید و از خوردگی بیشتر آن جلوگیری کنید.
  • ایجاد پوشش: برای ایجاد پوشش بر روی آهن می ‌توان از 3 روش استفاده کرد.
    روش اول: استفاده از پودر هایی مانند وینیل، پودراپوکسی، پودر اوتان، نایلون، پلی استر و پودر اکریلیک که بر روی سطح آهن تمیز می ریزند و سپس آن را حرارت می دهند تا به صورت یک لایه نازک بر روی آهن تبدیل شود.
    روش دوم: با استفاده از روغن، با استفاده از روغن یا گریس برای پوشاندن سطح آهن می ‌توان از ترکیب شدن آن با اکسیژن و رطوبت جلوگیری کرد.
    روش سوم: رنگ کردن آهن، به خاطر اینکه رنگ یک لایه محافظ بر روی سطح آهن ایجاد می‌ کند، رطوبت و اکسیژن نمی ‌تواند به آهن برسد و سبب زنگ زدن آن شود. برای این کار معمولاً از رنگ هایی استفاده می ‌کنند که محلول در آب نباشد. در غیر این صورت مجدداً امکان ترکیب لایه های زیرین و زنگ زدگی آن وجود خواهد داشت.

فروشگاه اینترنتی آهن پویا ارائه دهنده آهن آلات با کیفیت از بهترین تولید کنندگان کشور است. این فروشگاه مقالات معتبری دارد تا شما بتوانید آن مقالات را مطالعه کنید. هم چنین برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مشاوران آهن پویا در ارتباط باشید و از راهنمایی آن ها بهره مند شوید.

نوشتن دیدگاه