قیمت آهن در بورس کالا

مدتی است که قیمت آهن آلات در بورس کالا دچار تغییرات و نوسانات زیادی شده است. به خصوص که در این ایام قیمت دلار نیز نوسانات زیادی داشته و علاوه بر آن، نجوای حذف ارز دولتی بر قیمت آهن آلات در بورس کالا کم و بیش اثر گذاشته است.
یکی از برنامه ‌های دولت مردان در این روزها بهبود اوضاع بورس و جلب دوباره‌ حمایت مردم است. دولت مردان امروزه مدام در حال برگزاری جلسات پی در پی درباره بهبود قیمت آهن آلات در بورس کالا و همچنین افزایش استقبال عمومی به سرمایه گذاری در بورس کالا هستند.
در بیست و نه اردیبهشت ماه سال گذشته برای قیمت آهن آلات در بورس کالا ساز و کاری توسط وزارت صنعت جهت حمایت از منافع تولید کنندگان و مصرف کنندگان تصویب شد. بر اساس این مصوبه قیمت پایه عرضه شمش فولادی، معادل هشتاد و هشت درصد قیمت شمش صادراتی ایران در خلیج فارس است. علاوه بر این، میزان سقف رقابت در معاملات شمش فولادی هم دوازده درصد تعیین شد.
وزارت صنعت با تصویب این قانون تلاش کرد تا قیمت آهن آلات در بورس کالا را به گونه ‌ای تنظیم کند که هم به نفع تولید کننده باشد و هم به نفع مصرف کننده. در واقع این مصوبه به طور کلی قیمت پایه‌ محصولات فولادی را تصویب کرد و تلاش کرد نوسانات بازار را به گونه ‌ای که به تولید کننده و مصرف کننده ضرری وارد نشود، کنترل کند.

تحلیل آهن در بورس کالا

براساس مصوباتی که وزارت صمت سال گذشته انجام داد، قیمت پایه‌ شمش فولادی، هشتاد و سه درصد قیمت فوب شمش صادراتی ایران خواهد بود. همچنین قیمت پایه میلگرد هم یازده درصد بیشتر از میانگین قیمت هفتگی شمش فولادی خواهد بود. علاوه بر این قیمت پایه تیرآهن، نبشی و ناودانی چهارده درصد بیشتر از میانگین هفتگی شمش فولادی تعیین گردید. قیمت پایه ورق گرم هم نود و پنج درصد قیمت جهانی و قیمت ورق سرد بیست درصد بیشتر از میانگین ورق گرم نیز شد.
سقف رقابت معاملاتی که در این مصوبه تعیین شد نیز به این شرح است:

  • میلگرد: ده درصد
  • تیرآهن، نبشی و ناودانی: ده درصد
  • ورق گرم: ده درصد
  • ورق سرد: ده درصد

یکی دیگر از مصوبات وزارت صمت در سال گذشته، این بود که اگر تولید کننده‌ ای ماده اولیه‌ خود را از بورس خریداری نماید، باید حداکثر شصت درصد آن را در بورس عرضه کند (پس از وقفه‌ ای یک ماهه). هدف از این مصوبه آن است که امکان خرید مجدد و صادرات در این حوزه وجود داشته باشد. البته این که تا چه اندازه مصوبات اجرا شده است، مسئله‌ای جداگانه است که در این مقاله نمی ‌گنجد؛ اما وزارت صمت تلاش خود را کرد تا بتواند اندکی با این مصوبه اوضاع را مدیریت کند.
به طور کلی در سال ۹۹ شرکت‌ های فولاد مبارکه اصفهان، فولاد خوزستان و فولاد هرمزگان به ترتیب باید حداقل هشتاد و دو هزار، هشتاد و هفت هزار و هفتاد و نه هزار تن اسلب را در بورس عرضه نمایند. هدف اصلی از این کار کاهش قیمت نسبت به بازار آزاد اسلب بوده است؛ اما این که تا چه اندازه به آن عمل شد نامشخص است.
به طور کلی، از ابتدای امسال تا پایان تیر ماه یک میلیون و دویست و بیست و دو هزار و صد و سی و هشت تن شمش بلوم و ششصد و سی و سه هزار و پانصد و چهل تن میلگرد و دویست و هفتاد هزار و صد و ده تن تیر آهن و نهصد و پنجاه و دو هزار و پانصد و پنجاه تن ورق گرم در بورس معامله گردیده است.

تحلیل آهن در بورس کالا

آهن آلات و بورس کالا

ما در این مقاله درباره‌ قیمت آهن آلات در بورس کالا و تحلیل آهن در بورس کالا با شما صحبت کردیم. همان طور که در این مقاله گفتیم قیمت آهن آلات در بورس کالا به علت تورم و تغییرات دلار دارای نوسانات زیادی است. وزارت صمت برای این که بتواند منافع تولید کنندگان و مصرف کنندگان را حفظ کند، مصوبه ‌ای درباره تعیین وضعیت قیمت آهن آلات در بورس کالا مشخص کرد که در مقاله به شرح جزئیات آن پرداختیم. اما با وجود این مصوبه هم چنان چه دلار همین گونه بالا برود، به احتمال زیاد مهار قیمت آهن آلات در بورس کالا نیز غیر ممکن خواهد شد.

نوشتن دیدگاه