شمش صادراتی ایران و جهان

شمش روی و آهن به عنوان یکی از پرمصرف‌ترین مقاطع فولادی در صنایع مختلف در سطح جهان محسوب می‌شوند که بازار صادرات و واردات آن‌ها همیشه داغ است. در این میان شمش روی و فولادی تولید شده توسط کارخانجات ایرانی در سطح جهان و به خصوص منطقه متقاضیان زیادی را به خود اختصاص می‌دهد. به خصوص در چند سال اخیر که ایران تحت فشار تحریم‌ها ناچار شده شمش‌های صادراتی خود با قیمت کمتری نسبت به ارزش واقعی عرضه کند؛ شاهد افزایش دو چندان تقاضا بوده‌ایم. از آنجایی که صادرات شمش فولادی به سایر کشورها برای فعالان صنعت و بازار آهن‌آلات از اهمیت بالایی برخوردار است، در این مقاله از آهن پویا به بررسی شمش صادراتی ایران و جهان می‌پردازیم.

شمش صادراتی ایران و جهان 

آیا ایران شمش فولادی صادر می کند

شمش فولادی و شمش روی از ایران به بسیاری از کشورهای منطقه صادر می‌شود. مطابق با آمارها شمش فولادی در بازار آهن و فولاد بیش از 12 کشور عرضه می‌گردد که عبارتند از: ترکیه، امارات، تایلند، اندونزی، عمان، مصر، تایوان، عراق، هند، سودان، اردن، بلژیک، کره، ایتالیا، چین، هند و افغانستان. صادرات به کشورهای ذکر شده به صورت زمینی، هوایی و دریایی امکان پذیر است که برای کشورهای همسایه و نزدیک بیشتر از راه زمینی صورت می‌گیرد. مطابق با سند چشم انداز افق 1404 برنامه‌ریزی شده که ایران با سهمی معادل با 4 درصد در زمینه صادرات فولاد به کشورهای جهانی فعالیت داشته باشد. رسیدن به این چشم‌انداز نیازمند برنامه‌ریزی و برطرف نمودن موانع و تنش‌های حاکم بر جو بازار فولاد است. نوسانات نرخ ارز، تعرفات گمرکی، نوسانات قیمت نفت و انرژی و متعاقب آن نرخ حمل و نقل، شدت یافتن تحریم‌ها و ... از عوامل ایجادکننده این تنش‌ها هستند که بازار آهن آلات کشور را به شدت تحت تاثیر قرار داده و صادرات مقاطع فولادی از جمله انواع شمش را با مشکلات و موانع زیادی همراه می سازد.

شمش صادراتی ایران و جهان

چه کشورهایی شمش فولادی صادر می کنند

در طی سال‌های گذشته، کره جنوبی بیشترین آمار صادرات جهانی شمش روی را به خود اختصاص داده است. جالب است بدانید که این کشور خود معادن لازم برای استخراج سنگ آهن و فولاد را ندارد و مواد اولیه مورد نیاز خود را برای تولید شمش از سایر کشورها وارد می‌کند. شمش روی تولید شده توسط این کشور به منظور تولید دیگر مقاطع فولادی و گالوانیزه در داخل نیز عرضه شده و مازاد آن به کشورهای جهانی چون: چین، هند، ویتنام و اندونزی صادر می‌شود. بعد از کشور کره جنوبی، در طی سال‌های اخیر کانادا به عنوان دومین صادرکننده شمش روی در جهان شناخته شده است. این کشور برخلاف کره جنوبی دارای ذخایر معدنی غنی و گسترده‌ای است و از این حیث جزء 10 کشور برتر قرار می‌گیرد. اما با این وجود کشور کانادا از واردات سنگ و کنسانتره روی بی‌نیاز نبوده و در زمره واردکنندگان عمده نیز قرار دارد. اولین مقصد تجاری شمش‌های صادراتی کشور کانادا ایالات تحده آمریکا است که عمده شمش روی تولیدی توسط این کشور را خریداری می‌کند. کشورهایی چون تایوان، مالزی و ... از دیگر مقاصد صادراتی شمش روی کانادا به شمار می‌روند.
سومین صادرکننده بزرگ شمش روی در جهان کشور بلژیک است که این محصول فولادی را به کشورهایی چون آلمان، ایتالیا، هلند و چین ارسال می‌کند. هلند، استرالیا، اسپانیا، پرو، فنلاند، هند و ... از دیگر کشورهایی صادرکننده شمش روی محسوب می‌شوند. در این میان مطابق با آمار اعلام شده در سال 2019، کشور ایران رتبه 19 صادرات شمش فولادی را به خود اختصاص داده است. در سال 1398 میزان صادرات شمش فولادی در طی هفت ماه اول سال به رقم سه میلیون و صد و نود و یک هزار تن رسیده است که در این بین بیلت و بلوم سهمی معادل با 76.8 درصد داشته‌اند. برای اطلاع از قیمت شمش آهن با ما در آهن پویا همراه باشید.

نوشتن دیدگاه