استاندارد شمش فولادی

شمش‌ها یکی از مهمترین مقاطع فولادی هستند که به نوعی ماده اولیه تمامی محصولات فولادی شناخته می‌شوند. از شمش می‌توان برای تولید بسیاری از محصولات مانند میلگرد، تیرآهن، ورق فولادی و... استفاده کرد. شمش‌ها انواع مختلفی دارند و معمولا هر کدام بر اساس کاربرد مکانیکی و شیمیایی برای اهداف خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. استاندارد شمش فولادی با نام «استاندارد شمشه» شناخته می‌شود که در سال 1391، به تصویب سازمان ملی استاندارد رسید. در این مطلب از آهن پویا می‌خواهیم درباره این موضوع صحبت کنیم. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

 استاندارد شمش فولادی

استاندارد ملی شمش فولادی چیست

استاندارد شمش به عنوان یکی از استانداردهای اصلی در کشور ما شناخته می‌شود. هدف اصلی آن، روش‌های آزمون برای شمشه و شمشال‌ها به روش ریخته‌گری در نظر گرفته می‌شود و همچنین تعیین ویژگی‌های این محصول است. این استاندارد در سال 1398 تصویب شد و با نام « استاندارد ملی شمش» با شماره 20300 به ثبت رسید. شمش به طور کلی به عنوان محصول نیمه نهایی شناخته می‌شود و محصولی است که از ریخته‌گری پیوسته به دست می‌آید و طی فرآیندهای مختلفی که روی آن انجام می‌شود، به محصول نهایی تبدیل می‌شود. همان‌طور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، شمش‌ها انواع مختلفی دارند. شمشه مربعی، سطح مقطعی مربعی شکل دارد و سطح مقطع آن‌ها بزرگ‌تر از 120 میلی‌متر است. این در حالی است که شمشال مربعی دارای سطح مقطعی کمتر از 120 میلی‌متر است. شمشه مستطیلی از نظر شکل ظاهری دارای سطح مقطعی مستطیلی شکل با مقطع بزرگ‌تر است که ضخامتی بیشتر از 1 دارند. این در حالی است که شمشال مستطیلی، دارای مساحتی بزرگ‌تر از 22500 میلی‌متر است و پهنای آن باید بزرگ‌تر از 1 و کوچکتر از 2 باشد. شما عزیزان می توانید برای اطلاع از قیمت شمش آهن با کارشناسان آهن پویا تماس بگیرید.

استاندارد ملی شمش فولادی چیست

جزئیات استاندارد شمش فولادی تشریح شد

علاوه بر این مورد گفته شده، این استاندارد برای محصولات شمش تک باری هم در نظر گرفته شده است. محصولات شمش تک باری با ریختن فولاد درون قالب ثابت قابل تولید هستند. مدت زمانی که برای تدوین این استاندارد در نظر گرفته شد، مقداری طولانی شد تا به تصویب برسد. به گفته‌ی دبیر کمیته استاندارد و سیستم کیفیت انجمن تولیدکنندگان فولاد، علت این تاخیر برای دیر شدن ثبت این استاندارد این بود که هیچ مرجع بین المللی برای آن وجود نداشت. این جلسه توسط انجمن ملی فولاد در خواست شده بود که این درخواست در سال 1391 بود و با تولیدکنندگان و مصرف کنندگانی که در زمینه شمش فولادی فعالیت دارند، صورت گرفت. حدود 20 الی 25 جلسه برای تدوین این استاندارد در نظر گرفته شد و تا مدتی بنا به دلائلی به تعویق افتاد. در نهایت در سال 1396 با مدیریت و همت مدیر عامل شرکت فولاد خوزستان جناب مهندس کشانی مجددا برگزار شد تا به نتیجه برسد و در نهایت در قالب استاندارد ارائه شود. این استاندارد در حال حاضر با نام «استاندارد تشویقی» شناخته می‌شود. با توجه به مسائل پیش آمده ممکن است که تا سال آینده، یک استاندارد اجباری برای تولیدکنندگان شمش در نظر گرفته شود. برای اطلاع از قیمت شمش آهن با ما در آهن پویا همراه باشید.

دیدگاه‌ها  
0
0
# مجتبی منصوری 1400-11-21 09:29
سلام وقتتون بخیر
حداقل تناژی که میشه برای خرید شمش سفارش بزنیم چه مقدار است ؟
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
نوشتن دیدگاه