در دوره ی 2 ماهه نخست سال جاری، حجم صاردات فولادسازان بزرگ کشور با کاهش بی سابقه 60 درصدی در مقایسه با دوره ی مشابه سال گذشته، به 809 هزار و 665 تن رسید.


 انجمن تولید کنندگان ایران از کاهش 60 درصدی صادرات فولادسازان بزرگ کشور خبر داد.

 

کاهش صادرات فولاد
 
در دوره ی 2 ماهه نخست سال جاری، حجم صاردات فولادسازان بزرگ کشور با کاهش بی سابقه 60 درصدی در مقایسه با دوره ی مشابه سال گذشته، به 809 هزار و 665 تن رسید.
انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در اوایل اردیبهشت ماه در نامه‌ای به وزارت صنعت، نسبت به کاهش صادرات صنایع فولادی و کاهش درآمدهای ارزی این صنعت اعلام خطر کرده بود و حالا آمارها نشان دهنده ی کاهش بی‌سابقه صادرات فولاد کشور است.
آخرین آمار منتشر شده از صادرات تولیدکنندگان بزرگ فولاد کشور حاکی از این است که میزان صادرات آن‌ها در فروردین سال جاری، ۴۱۵ هزار و ۹۱۲ تن و در اردیبهشت سال جاری، ۳۹۳ هزار و ۷۵۳ تن بوده است. جمع صادرات فولادسازان بزرگ کشور در حالی در دو ماه نخست امسال به ۸۰۹ هزار و ۶۶۵ تن رسید که این رقم در دوره مشابه سال گذشته، بیش از ۲ میلیون و ۴۱ هزار تن بوده است.
 

 

تهدید کاهش صادرات فولادسازان

 
میزان کاهش صاردات فولادسازان کشور در دو ماه اول سال جاری، بسیار نگران کننده است. نکته ی دیگر که به این نگرانی اضافه می کند این است که حجم صادرات تولیدکنندگان بزرگ فولاد کشور در اردبیهشت ماه امسال حتی از ماه پیش از آن یعنی فروردین کمتر بوده است. در واقع، علی رغم تعطیلات نوروز و اوج شیوع ویروس کرونا در کشور در فروردین و مقررات مربوط به طرح فاصله گذاری اجتماعی در این ماه، صادرات فولادسازان کشور در اردیبهشت از فروردین کمتر بوده است.

 

 

هشدار انجمن فولاد در مورد کاهش صادرات

 
انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در اوایل اردیبهشت طی نامه‌ای به وزیر صنعت، معدن و تجارت با توجه به شرایط ایجادشده توسط بحران کرونا و همچنین محدودیت‌های شدید داخلی مرتبط با ستاد تنظیم بازار، نسبت به کاهش صادرات‌صنایع فولاد کشور و کاهش درآمدهای ارزی صنعت فولاد اعلام خطر کرده بود.
 

 

 

انجمن تولیدکنندگان فولاد در نامه خود، ذکر کرده‌اند:
 

در حالی که علاوه بر تحریم‌ها، بحران کرونا محدودیت‌های خارجی پیش روی صادرات‌ صنایع فولادی ایران را به حداکثر رسانده، فرآیندهای محدودکننده متعدد داخلی از جمله دریافت مجوزهای محموله به محوله از وزارت صمت و همچنین الزام به عرضه‌های سنگین فولاد در بورس کالا، باعث شده تا صادرات به سخت‌ترین امور واحدهای تولیدی فولاد کشور تبدیل شود.
آمارها نشان می‌دهد که تحلیل و پیش‌بینی انجمن فولاد درست بوده و حالا مشخص شده که حجم صادرات صنایع فولاد بزرگ کشور در دوره دو ماهه نخست سال ۹۹، به‌طور بی‌سابقه‌ای کاهش یافته است.
 

 

در ادامه این خبر، انجمن فولاد در نامه هشدارآمیز سه درخواست را مطرح کرده بود که عبارت‌اند از:
 

•    تمامی محدودیت‌های صادراتی آهن و فولاد کشور به فوریت مرتفع گردد؛
•    توسعه صادرات به عنوان یکی از اهداف اصلی کارگروه تنظیم بازار حداقل در خصوص فولاد در اولویت قرار گیرد؛
•    همانند سایر کشورهای فولادساز دنیا، مشوق‌های صادراتی وضع و به سرعت اجرایی گردد.
 

 

 

 زمانی برای حمایت از صادرات فولادسازان
 
محدودیت های صادرات صنایع فولاد کشور همچنان پابرجاست و با توجه به وضعیت آن در دو ماه نخست سال و همچنین نیاز کشور به درآمدهای ارزی حاصل از صادرات غیر نفتی، به نظر می رسد زمان تسهیل صنایع فولاد فرا رسیده است.
 نگاه کارشناسانه به موضوع نشان می دهد که در این شرایط شاید راه حل این باشد که درخواست سه گانه انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در حوزه صادرات صنایع فولاد عملیاتی شود تا کشور بیش از این از کاهش صادرات فولاد ضرر نکند.
کاهش و محدودیت های صادراتی ، برای صنعت فولاد تهدید است و در شرایطی در در کشور رکود وجود دارد، با تداوم کاهش صادرات فولاد این احتمال وجود دارد تولید فولاد در کشور نیز نزولی شود.
جزئیات صادرات فولادسازان بزرگ کشور در دو ماه ابتدایی سال جاری و مقایسه آن با دوره مشابه سال قبل را در جدول زیر ببینید: