گروه صنعت و تجارت: با افزايش دما در سال جاری، نقاط مختلف كشور بارها با قطع گسترده برق مواجه شد. پس از آن طی برنامه ريزی صورت گرفته برق واحدهای توليدی نيز بعد از رايزنی های انجام شـده قطع می شـود
به نقل از روزنامه تجارت : ساخت پنل خورشیدی در شهرک های صنعتی
با افزايش دما در سال جاری، نقاط مختلف كشور بارها با قطع گسترده برق مواجه شد. پس از آن طی برنامه ريزی صورت گرفته برق واحدهای توليدی نيز بعد از رايزنی های انجام شـده قطع می شـود .در اين رابطه عده ای اسـتخراج رمز ارزها را مقصر افزايش شـديد ميزان مصرف برق در كشـور می داننـد. عـده ای ديگر اما معتقدند كه عقب ماندگی وزارت نيرو در توليد برق دليل كمبود منابع مالی و مشكالت ناشی از تحريم است. با وجود تمام اين صحبت ها اما نگرانی واحدهای توليدی از قطعی بدون برنامه برق و زيان آن برای خطوط توليد و احتمال كاهش ظرفيت توليدی واحدهای صنعتی موجب شده تا رايزنی و مذاكراتی درباره هدفمند و برنامه محور شدن قطعی برق صنايع ايجاد شود.
چند روز پیش از این رسانه ها گزارش دادند که شهرک های صنعتی از شمول اعمال خاموشی برق معاف شده اند؛ از این رو قرار شد برق صنایع بزرگ قطع شود تا تأمین برق صنایع کوچک به مشکل نخورد. فتحعلی محمدزاده، معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در مورد معافیت شهرک های صنعتی از قطع برق افزود: طبق تبصره(٣ )ماده (٣ )مصوبه شانزدهم تیر امسال هیئت وزیران، شهرک های صنعتی از شمول اعمال خاموشی برق معاف شدند. براساس اعلام شرکت شهرک های صنعتی کشور؛ وزیر نیرو به وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که واحدهای صنعتی باید به اندازه 4 هزار مگاوات به کاهش مصرف برق کمک کنند؛ از این رو با توجه به اینکه دیماند مصرف برق در 8۲8 شهرک و ناحیه صنعتی، ۹ هزار و ۹41 مگاوات برق است، اما نسبت به صنایع بزرگ، اشتغالزایی بالایی دارند و تعداد زیادی واحد صنعتی در این شهرک ها فعال هستند، مقرر شد برق صنایع بزرگ همچون فولاد و سیمان قطع و برق صنایع کوچک تأمین شود.
در حال حاضر بیش از 48 هزار واحد بهره بردار در شهرک ها و نواحی صنعتی سراسر کشور وجود دارد که ۹60 هزار نفر در آنها مشغول به کار هستند. شهرک ها و نواحی صنعتی به ازای هر مگاوات برق زمینه اشتغال ۹6 نفر را فراهم کرده اند. از 16 تیر جاری این مصوبه قابل اجرا و اعمال است، اما بعضا شاهد عدم اجرا در برخی از استان ها هستیم که در هفته گذشته طی نامه ای به اسانداران اعالم شد که این مصوبه حتما باید اجرایی شود. بررسی ها نشان می دهد که از کل برق تولیدی کشور در سال گذشته، ٣.٣6 درصد در بخش صنعت مصرف شده است و باید توجه داشت که هنوز واحدهای تولیدی مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی در فاز عملیاتی با هشت هزار و 5٣0 مگاوات کسری برق مواجه هستند.
در همین حال روز گذشته معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران ضمن اشاره به کسری 8000 مگاواتی برق در شهرک های صنعتی، تحریم را عامل عقب ماندگی در برنامه تولید برق با مولدهای مقیاس کوچک یا خود تولید دانست و گفت که این سازمان برای ساخت پنل خورشیدی در شهرک ها، مشوق هایی در نظر گرفته است. فتحعلی محمدزاده در گفتگو با ایسنا، درباره استفاده از پنل های خورشیدی برای تولید برق در شهرک های صنعتی، گفت: حسب تصمیماتی که در هیئت مدیره سازمان گرفته شده، برای واحدهای صنعتی که زمین و پروانه ساخت بگیرند و اقدام به ساخت و ساز کند، برای کسانی که بتواند همزمان در پشت بام خود پنل خورشیدی، برای تولید بیشینه 100 کیلووات برق، نصب و از وزارت نیرو مجوز
بگیرند تا به شبکه برق متصل شوند، 5 تا 10 درصد در قیمت زمین تخفیف قائل می شویم. وی همچنین با اشاره به تفاهم نامه سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی با سازمان انرژی های نوی وزارت نیرو اظهار کرد: در قالب این تفاهمنامه، دوره های آموزشی مختلفی در شهرک های صنعتی برگزار شده و تعرفه ها و ظرفیت های قانونی که دولت و وزارت نیرو برای توسعه و نهادینه کردن پنل های خورشیدی یا استفاده از انرژی های خورشیدی در دستور کار دارد، تشریح شده، واحد صنعتی در جریان اند و پنل های خورشیدی همواره به عنوان یکی از شاخص های ارزیابی در شرکت های ستانی در دستور کار قرار گرفته است.