سال گذشته صادرات فولاد ایران به خاطر شیوع جهانی کرونا و مقررات محدودکننده صادرات فولاد کاهش یافت....

 

به نقل از روزنامه اسکناس : صادرات فولاد با وجود اپیدمی کرونا افزایش یافت

 

سال گذشته صادرات فولاد ایران به خاطر شیوع جهانی کرونا و مقررات محدودکننده صادرات فولاد کاهش یافت.

در سال جاری با تسهیل مقررات صادرات ، شاهد رشد صادرات فولاد بوده ایم.

به گزارش اسکناس، بررسی آمار عملکرد واحدهای بزرگ فولادی کشور و گمرک جمهوری اسلامی حاکی از رشد 104 درصدی صادرات انواع محصولات از ابتدای امسال تا پایان مردادماه در مقایسه با مدت مشابه پارسال است.

از طرف دیگر دیروز با اعتراض انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ، محدودیت های جدید صادرات شمش و مقاطع طویل فولادی حذف شد.

دفتر صنایع معدنی وزارت صمت ، نام ۸۴ شرکت تولیدکننده مقاطع طویل فولادی و 21 شرکت تولیدکننده شمش فولادی را از فهرست صادرکنندگان مجاز فولاد حذف کرده بود که در پی اعتراض انجمن فولاد ، این محدودیت کنار گذاشته شد .

به این ترتیب به نظر می رسد صادرات این محصول در آینده نزدیک نیز رشد بیشتری را تجربه کند.

قیمت فولاد کاهش می یابد سیف الله امیری در مورد وضعیت تولید فولاد در کشور اظهار کرد : مطابق سال های گذشته تولید و صادرات در حال انجام بود و مشکل خاصی هم نبود و حتی تولید بسیار بیشتر از سال های گذشته بود اما با شرایطی که با قطع برق برای واحدهای فولادی به وجود آمد تولید آنها کاهش یافت .

میزان کاهش 30 تا ۴0 درصد بوده . وی افزود: در سال 99 حدود 29 میلیون تن تولید فولاد داشتیم که این رقم در 5 ماهه سال 1400  به 5.10 میلیون تن می رسد که به نظر چندان عقب نیستیم .

در محصولات فولادی نیز در سال 99 حدود 7.20 میلیون تن تولید داشتیم که در پنج ماهه 1400 به 7.9 تا 10 میلیون تن رسیده است .

امیری در مورد میزان صادرات محصولات فولادی کشور بیان کرد : میزان صادرات محصولات فولادی در 4 ماهه امسال 11 میلیون و 630 هزار تن بوده که 104 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد را تجربه کرده است.

همه محصولات فولادی به جز ورق سرد که به علت مصرف داخلی 83 درصد منفی بود ، از 24 تا 160 درصد رشد داشته اند. علت افزایش صادرات این بود که با قطعی برق بسیاری از صنایعی که از فولاد استفاده می کردند با کاهش تولید مواجه بودند و فولاد در بورس به فروش نمی رفت و تولیدکنندگان مجبور به صادرات محصولاتی که در انبار داشتند شدند.

وی با اشاره به آمار مرتبط به محصولات فولادی گفت : از ابتدای سال 1400 تا ابتدای مرداد ماه در مورد میلگرد 3 میلیون و 476 هزار تن تولید داشتیم ، عرضه برای این محصول 2 میلیون و 48 هزار تن و تقاضا 1 میلیون و 520 هزار تن و حجم معامله در بورس 736 هزار تن بود.

میانگین قیمت این محصول در این مدت نیز 13 هزار و ۴00 تومان بود.

 

منبع : ابرار اقتصادی