از صنایع پرسود و اشتغالزا میتوان به صنعت طلا و جواهرسازی اشاره کرد که به دلیل بیتوجهی دولتمردان کشور ، مورد غفلت واقع شده و جایگاه خود در بازارهای جهانی را به کشورهایی همچون ترکیه واگذار کرده اند ...
به نقل از روزنامه جهان صنعت : معاملات طلا با اصلاح مالیاتی
از صنایع پرسود و اشتغالزا میتوان به صنعت طلا و جواهرسازی اشاره کرد که به دلیل بیتوجهی دولتمردان کشور ، مورد غفلت واقع شده و جایگاه خود در بازارهای جهانی را به کشورهایی همچون ترکیه واگذار کرده اند .
کشوری که حدود 20 سال پیش واردکننده طلا و جواهر از ایران بود حالا با کمک و مساعدت دولت خود و تسهیلاتی که در اختیار فعالان حوزه طلا قرار داده ، به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر تبدیل شده است. در این میان اما در ایران مواردی از جمله تعدد بخشنامه و آییننامههای غیرکارشناسانه ، دریافت ۹ درصد مالیات بر ارزشافزوده از این بخش ، بیتوجهی مسوولان مربوطه با باندهای قاچاق و اختلاسهای پنهان در زمینه واردات مصنوعات قاچاق طلا و… باعث شده که روند تولید و صادرات با اختلال روبهرو شود .
بر این اساس در سالهای گذشته اعتراضات متعددی از سوی فعالان صنف طلا و جواهر مطرح و بر این نکته تاکید شد که طلا خود کالای سرمایهای محسوب شده و باید از پرداخت مالیات بر ارزشافزوده معاف باشد. به گفته فعالان صنفی ، دریافت ۹ درصد مالیات بر ارزشافزوده از این بخش موجب میشود که نسبت به رقبای خارجی هزینههای ما به مراتب بالاتر برود چرا که در اکثر کشورها طلای خام صفر یا نهایتا نیم درصد مالیات پرداخت میکند.
منبع : روزنامه جهان صنعت