نیمه تیرماه سال جاری ، شرکت توانیر (مدیریت تولید، انتقال و توزیع برق ایران) در نامه‌ای خواستار توقف فرآیند اصلی شرکت‌های فولادی شده و اعلام کرد که حداکثر...

 

به نقل از روزنامه تجارت : کاهش 30 درصدی راندمان بخش صنعت

 

نیمه تیرماه سال جاری ، شرکت توانیر (مدیریت تولید، انتقال و توزیع برق ایران) در نامه‌ای خواستار توقف فرآیند اصلی شرکت‌های فولادی شده و اعلام کرد که حداکثر برق دریافتی شرکت‌های فولادی از شبکه برق باید به میزان ۱۰ درصد دیماند مصرفی آن‌ها باشد ؛ پس از آن در پی بروز مشکل در روند فعالیت تولیدی صنایع مذکور (سیمان و فولاد) و درخواست تجدید نظر بر فعالیت‌ها توسط فعالان این حوزه، هیات دولت تصمیم گرفتند تا صنایع سنگین همچون فولاد و سیمان از شب تا صبح به فعالیت بپردازند.

براین اساس به منظور ایجاد تسهیل در فرآیند تولید در کشور، طبق توافق صورت گرفته میان معاونین وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت، صنایع فولادی و سیمانی مجاز به فعالیت از ساعت ۲۴ الی هشت صبح تا سقف ۵۰ درصد دیماند مصرفی برق شدند که طبق آن از روز چهارشنبه هفته گذشته (۳۰ تیرماه) لغایت یکشنبه (سوم مرداد ماه)، برنامه زمانبندی محدودیت تامین برق واحدهای سیمان و فولاد کشور، ابلاغ شد. اما پس از آن، نظر شرکت توانیر عوض شد و این برنامه از روز پنجشنبه (۳۱ تیرماه) برای صنایع فولادی تغییر کرد. بنابراین طی یک ماهه اخیر، محدودیت‌های اعمالی در مصرف برق صنایع فولادی و سیمانی را دچار چالش کرده و به سبب اینکه میزان تولید کاهش یافته است، قیمت‌ها علی‌الخصوص قیمت سیمان در روزهای اخیر نوسان زیادی داشته است و براین اساس قطعی برق و کاهش تولید سیمان از جمله دلایل نوسانات قیمت سیمان در روزهای اخیر به شمار می‌رود.
علیرضا رزم‌حسینی، وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه کارگروه تنظیم بازار روز دوشنبه، ضمن اشاره به مشکلات ناشی از قطعی برق برای صنعت کشور، گفت: با توجه به تصمیماتی که در وزارت نیرو گرفته شد، واحدهای مختلف صنعتی با قطعی برق روبرو شدند و بیشترین فشار ناشی از این عدم تامین برق ، به واحدهای سیمانی و فولادی تحمیل شد.

طبق اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، این مقام مسئول با بیان اینکه پیشنهادات وزارت صمت برای به حداقل رساندن آسیب‌های ناشی از قطعی برق به بخش صنعت، مورد قبول واقع نشد ، تصریح کرد : در بازاری که میزان تقاضا تغییری نکرده است، وقتی عرضه کمتر از 30 درصد باشد، طبیعتا مشکلات حادث می‌شوند. مسئله اصلی در بازار سیمان و فولاد در شرایط فعلی مربوط به کاهش تولید است؛ لذا ضروری است تمرکز اصلی بر تولید باشد که آن هم نیازمند تامین انرژی و برق مورد نیاز این صنایع است.

رزم‌حسینی ضمن تاکید بر ضرورت بررسی موضوعات مرتبط با توزیع در کارگروه‌های تخصصی و بررسی کارشناسی آن برای اخذ یک تصمیم درست جهت رفع چالش نظام توزیع موجود، اظهار کرد: وزارت صمت در این مدت ، بیشترین مطالبه و درخواست را برای تامین برق واحدهای تولیدی از وزارت نیرو داشته است و این موضوع را به صورت مستمر و جدی پیگیری کرده و خواهد کرد؛ امیدواریم با کمک و همکاری وزارت نیرو، بتوانیم این مشکل را از سر راه تولید برداریم. لازم به ذکر است که وزرای نیرو و صمت وعده دادند، در روزهای آتی اقدامات مناسب و لازمی برای مدیریت مصرف برق و تامین برق واحدهای تولیدی و صنعتی انجام دهند.