چندی پیش دبیر انجمن صنعت سیمان از مصوبه هیات وزیران درباره تخفیف نرخ مازوت برای شرکتهای سیمان گازسوز از ابتدای مهر تا پایان اسفند ۹۹ خبر داد. عبدالرضا شیخان طی نامهای به مدیران عامل شرکتهای سیمان گازسوز اعلام کرد
به نقل از روزنامه جهان صنعت : بدهکاری شرکت پخش فرآوردههای نفتی به سیمانیها
چندی پیش دبیر انجمن صنعت سیمان از مصوبه هیات وزیران درباره تخفیف نرخ مازوت برای شرکتهای سیمان گازسوز از ابتدای مهر تا پایان اسفند ۹۹ خبر داد. عبدالرضا شیخان طی نامهای به مدیران عامل شرکتهای سیمان گازسوز اعلام کرد که با توجه به مصوبه ۲۷ دی سال ۹۹ هیات وزیران در خصوص اصلاح نرخ سوخت نفت کوره بابت مصرف کارخانههای سیمان از ابتدای مهر تا پایان اسفند سال گذشته شرکتهای مشمول اطلاعات لازم را به انجمن ارسال کنند.
صنعت سیمان سال سختی را پشت سر گذاشته و به جز گرانی و افزایش هزینهها با مشکلات دیگری از جمله قطعی گاز رو به رو بوده است. در واقع چند سالی است که با فرا رسیدن زمستان در راستای اولویت بخشی به استفاده از گاز در مصارف خانگی این حامل انرژی با محدودیتهایی در اختیار صنایع مختلف از جمله سیمان قرار میگیرد. با کاهش و حتی گاها قطع این حامل انرژی، کارخانههای سیمان مجبور به استفاده از سوخت دوم یعنی مازوت میشوند. در سال ۹۸ مصوبه هیات دولت بر این اساس بود که اگر کارخانجات سیمان از مازوت استفاده میکنند، چون دخلی در این ماجرا ندارند باید قیمت مازوت با قیمت گاز مطابقت کند اما سال ۹۹ هیات دولت چنین مصوبهای را تصویب نکرد که در نتیجه آن، وزارت نفت قیمت سوخت مازوت را بدون در نظر گرفتن قیمت گاز حساب کرد و درنتیجه هزینهها برای فعالان سیمان بیشتر شد.
از طرفی به دلیل اینکه قیمت حمل مازوت از مراکز پخش فرآوردههای نفتی تا محل کارخانجات نیز بالا بود و به دلیل افزایش هزینههای حمل در سال ۹۹، قیمتها هم بالا میرفت. در نتیجه سال گذشته هزینه سوخت برای فعالان عرصه سیمان به شدت افزایش یافت و این مهم باعث نگرانی فعالان این حوزه شد.
روزنامه «جهانصنعت» در رابطه با این مشکل به اقداماتی که انجمن سیمان انجام داده تمرکز و با دبیر این انجمن گفتوگو کرده است. شیخان با اشاره به مشکل به وجود آمده گفت: از طریق وزارت صمت با وزیر نفت مذاکراتی صورت گرفت که نهایتا موضوع به هیات دولت رفت و تاکید شد که از مهر ۹۹ اگر کارخانجات سیمان به دلیل قطع گاز، مازوت دریافت کردهاند با همان نرخ گاز با آنها محاسبه شود. بنابراین به این دلیل که فعالان عرصه سیمان پیش از آن با مبلغ ۳۰۰ تومان خرید کرده بودند امروز مابهالتفاوت را از شرکت پخش فرآوردههای نفتی طلبکار میشوند. شیخان گفت: تفاوت قیمت حدود ۱۱۹ هزار تومان است که در مجموع این تفاوت را پخش فرآوردهای نفتی موظف است به کارخانجات سیمان بپردازد.
با توجه به اینکه این وظیفه حاکمیت است که وقتی کارخانهای تاسیس میشود، سوخت و برق و… را بر اساس قرارداد اولیه تامین کند، بنابراین امروز فعالان سیمان از اینکه دولت براساس وظیفهاش عمل کرده و حواسش به مابهالتفاوت مازوت و گاز است، خشنود هستند.