گرانی و سختی دستیابی کشورهای جهان به سوختهای فسیلی از یکسو و تبعات جبرانناپذیر محیطزیستی که احتراق این سوختها برای همه دارد، موجب شد نهضت حذف بنزین و گازوئیل از چرخه مصرف کشورها آغاز شود.
به نقل از روزنامه همشهری : برنامه ایران برای حذف سوخت های فسیلی
گرانی و سختی دستیابی کشورهای جهان به سوختهای فسیلی از یکسو و تبعات جبرانناپذیر محیطزیستی که احتراق این سوختها برای همه دارد، موجب شد نهضت حذف بنزین و گازوئیل از چرخه مصرف کشورها آغاز شود.
کشورهای جهان بهدرستی دریافتهاند که این سوختها اگرچه هنوز در دسترس هستند، اما در دوران اوج تغییر اقلیم میتوانند به وخیمتر شدن شرایط آبوهوایی منجر شوند. گزارش پیشرو به بررسی روند حذف کامل سوختهای فسیلی و برنامه زمانبندی 7کشور جهان در این زمینه اختصاص دارد. فرانسه، دانمارک، آلمان، اسپانیا، آمریکا، ایتالیا و چین در این مسیر برنامه مدون و دقیقی طراحی کردهاند و با صرف بودجه و توجه فراوان به سمت دنیای بدون بنزین و گازوئیل پیش میروند.
مدیر واحد پایش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در اینباره به همشهری میگوید: حرکت به سمت استفاده از وسایل نقلیه پاک بهویژه وسایل نقلیه الکتریکی پدیدهای است که در کشورهای پیشرفته به سرعت در حال برنامهریزی و اجراست. محسن روشنی میگوید: مشکلاتی که خودروهای استفادهکننده از سوختهای فسیلی برای بشر ایجاد کردهاند، تنها مربوط به آلایندگی هوا و مشکلات سلامتی ناشی از آن نیست
بلکه موجب تولید انبوه گازهای گلخانهای شده که این امر به واسطه تغییر اقلیم بر آبوهوا و کیفیت زندگی در سراسر کره زمین تأثیر منفی گذاشته است؛ به همین دلیل بسیاری از شهرها و کشورهای پیشرفته برنامههای منسجمی برای کاستن و حذف وسایل نقلیه استفادهکننده از سوختهای فسیلی داشته و استفاده از وسایل نقلیه پاک الکتریکی را هدف سالهای آتی خود قرار دادهاند. بهگفته روشنی، البته شمول این حرکت مخصوص کشورهای پیشرو نیست و خواه نا خواه مسیری است که توسط همه کشورها پیموده خواهد شد؛ بنابراین باید هر چه سریعتر برنامهریزی لازم در ایران برای استقرار زیرساختهای مربوطه فراهم و برنامه منسجمی برای رسیدن به این هدف تهیه شود. آنگونه که این کارشناس مسائل آلودگی هوا اعلام کرده است
خودروهای الکتریکی در انواع مختلف نظیر اتومبیلهای شخصی، موتورسیکلتها، اتوبوسهای داخل و خارج شهر و کامیونها در اندازه و موارد استفاده مختلف، تولید و فروخته میشوند.
این وسایل صرفنظر از اینکه برق مصرفی خود را از چه منبعی تامین میکنند، از ردپای کربن کوچکتری نسبت به وسایل نقلیه احتراقی برخوردارند و در تمام طول عمر خود برای آب وهوا مفیدتر هستند. این وسایل میتوانند در خانه، محل کار و حتی هنگامی که شما مشغول کار دیگری نظیر خرید هستید، شارژ شوند و هر روز برای امکان شارژ سریعتر و راحتتر تحقیقات گستردهای انجام میگیرد و زیرساختهای لازم برای آنها در بسیاری از شهرهای دنیا در حال تهیه و ساخت است.
منبع : همشهری