بررسی آمار عملکرد واحدهای بزرگ فولادی کشور و گمرک جمهوری اسلامی حاکی از رشد 101 درصدی صادرات انواع محصولات از ابتدای امسال تا پایان تیرماه در مقایسه با مدت مشابه پارسال است....

 

به نقل از روزنامه تجارت : تولید فولاد به 9/9 درصد افزایش یافت 

 

 بررسی آمار عملکرد واحدهای بزرگ فولادی کشور و گمرک جمهوری اسلامی حاکی از رشد 101 درصدی صادرات انواع محصولات از ابتدای امسال تا پایان تیرماه در مقایسه با مدت مشابه پارسال است. عملکرد شرکت‌های ذوب‌آهن اصفهان ، فولاد مبارکه، فولاد خوزستان ، فولاد اکسین ، فولاد هرمزگان ، فولاد آلیاژی ایران ، فولاد آذربایجان ، فولاد خراسان ، فولاد کاوه جنوب ، صبا فولاد، فولاد بناب ، جهان فولاد سیرجان ، سنگ آهن چادرملو و فولاد کویر ، حکایت از صادرات ۲ میلیون و ۸۵۲ هزار و ۳۲۱ تنی انواع محصولات دارد.

شرکت‌های یاد شده در تیرماه امسال نیز با صادرات ۷۷۴ هزار و ۲۸۴ تنی، رشد ۵۲ درصدی را در مقایسه با تیرماه ۹۹ ثبت کردند. ورق عریض ، اسلب ، انواع مقاطع آلیاژی - مهندسی ، میلگرد ، بیلت فولادی ، آهن اسفنجی و بریکت گرم ، عمده محصولات صادراتی شرکت‌های مذکور را تشکیل می‌دهد. در چهارماه نخست امسال ، شرکت فولاد خوزستان با مجموع صادرات ۷۴۷ هزار و ۱۶۲ تنی، بهترین عملکرد را در بین شرکت‌ها ثبت کرد و پس از آن فولاد مبارکه با ۴۳۶ هزار و ۵۱۵ تن و ذوب آهن اصفهان با ۴۲۷ هزار و ۸۴ تن در مکان‌های دوم و سوم قرار گرفتند. همچنین فولاد آلیاژی ایران با صادرات ۱۳ هزار و 988 تنی انواع مقاطع آلیاژی- مهندسی و ثبت رشد 283 درصدی در هم‌سنجی با سال گذشته ، بیشترین رشد صادراتی در این مدت را به خود اختصاص داد.
انجمن جهانی فولاد از رشد ۱۲.۴ درصدی تولید فولاد خام جهان در هفت ماهه ابتدایی سال جاری میلادی خبر داد، همچنین تولید این محصول در ایران ۹.۹ درصد افزایش یافت. آنطور که ایمیدرو گزارش داده، میزان تولید جهانی فولاد خام در هفت ماهه ابتدایی سال جاری میلادی یک میلیارد و 165میلیون و 300هزار تن به ثبت رسید که حاکی از رشد 12.4 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است. انجمن جهانی فولاد (WSA) اعلام کرده است: در این مدت تولید فولاد خام ایران نیز با رشد 9.9 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته میلادی به 17میلیون و 800 هزار تن رسید. از ابتدای ژانویه تا پایان جولای2021 میلادی، چین با تولید 649 میلیون و 300 هزار تن فولاد خام ( هشت درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال 2020 میلادی ) همچنان در صدر تولید این محصول در جهان قرار دارد. همچنین هند با تولید 68 میلیون تن ( 28.7 افزایش ) ، ژاپن با تولید 56 میلیون و 100هزار تن (۱۶.۲ افزایش)، ایالات متحده آمریکا با 49 میلیون و 500 هزار تن ( 18.5 درصد افزایش ) و روسیه با تولید ۴۴ میلیون و 900 هزارتن (۹.۵ درصد افزایش) به ترتیب در رتبه های دوم تا پنجم تولید فولاد جهان جای گرفتند. نام ایران همچنان به عنوان دهمین فولادساز برترجهان در فهرست ۱۰ کشور فولادساز برتر جهان به چشم می‌خورد. برپایه این گزارش ، مجموع تولید فولاد خام 64 کشور فولادساز جهان در ماه جولای 2021میلادی با رشد 3.3 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۱۶۱ میلیون و 700هزار تن افزایش یافت . این در حالی است که میزان تولید این محصول در ایران در مدت یاد شده 2 میلیون و 600 هزار تن اعلام شد که رشد ۹ درصدی نسبت به جولای 2020 میلادی نشان می دهد.

 

منبع : پیشخوان