سمینار تخصصی « چالش برق در زنجیره فولاد » با حضور نمایندگانی از شرکتهای فولادی و معدنی، وزارت صمت ، نیرو و تشکلهای تخصصی حوزه برق و انرژی...
به نقل از روزنامه تجارت : خاموشی ها خسارت 6 میلیارد دلاری به صنعت فولاد زد
سمینار تخصصی « چالش برق در زنجیره فولاد » با حضور نمایندگانی از شرکتهای فولادی و معدنی، وزارت صمت ، نیرو و تشکلهای تخصصی حوزه برق و انرژی برگزار شد و در آن رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران از خسارت سالانه ۶ میلیارد دلار به دلیل قطعی برق برای صنایع فولادی خبر داد .
بهرام سبحانی رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در آیین افتتاح سمینار تخصصی چالش برق در زنجیره فولاد اظهار کرد: بر اساس افق چشم انداز فولاد قرار بر این بوده است تا 1404 به میزان ۵۵ میلیون تن ظرفیت تولید داشته باشیم ولی امسال با کمبود و بحران برق مواجه شدیم.
به گفته وی، در ۴ سال گذشته هم این محدودیت گاز و برق وجود داشت و نتیجه این بود که امروز با ظرفیت بالقوه ۴۰ میلیون تن، تنها ۳۰ میلیون تن تولید داریم. یعنی با وجود اینکه ظرفیت آماده بهره برداری ۴۰ میلیون تن است اما به این عدد نرسیده ایم. این درحالی است زمانی که برای یک واحد تولیدی برنامه تولید تدوین میشود ( با کسر زمان تعمیرات برای واحد تولیدی ) ، روند تولید باید انجام شود تا به صرفه اقتصادی برسد. پس می توان گفت که اکنون با این شرایط، ۲۵ میلیون تن ظرفیت نصب شده بلا استفاده داریم.
نظام منسجم برنامه ریزی برای صنعت فولاد نداریم
سبحانی ادامه داد: ما در دهه ۶۰ و ۷۰ برنامه منسجمی برای فولاد داشتیم و وزارت معادن و فلزات برنامه مشخصی داشت و بقیه سازمانها، معادن و نیروگاه و... همه بر اساس استراتژی و نظام منسجم برنامه ریزی تعریف شده حرکت میکردند که متاسفانه در ۲ دهه اخیر این نظام از بین رفته و گویا هیچکس متولی این حوزه نیست.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت : صنعت فولاد نیازمند برق است و اکنون در شرایط به وجود آمده و بحران برق گفته می شود که خود واحدها نیروگاه احداث کنند. البته این اقدام برای واحدهای بزرگ امکان پذیر است اما بخش های کوچک توان انجام آن را ندارند.
منبع : دنیای معدن