آسیب‌های ناشی از خاموشی های مکرر برق برای صنایع از موضوعات مورد گلایه این روزهای صاحبان واحدهای صنعتی است.

به نقل از روزنامه تجارت : خیز 13 بنگاه صنعتی و معدنی برای ساخت نیروگاه

 

 آسیب‌های ناشی از خاموشی های مکرر برق برای صنایع از موضوعات مورد گلایه این روزهای صاحبان واحدهای صنعتی است. بسیاری از صنایع و واحدهای تولیدی طی هفته های گذشته به علت خاموشی های بدون برنامه دچار خسارت های فراوانی شده اند. این موضوع البته موجب زیان های جدی به واحدهای تولیدی و صنعتی شده و از طرف دیگر می تواند ضربه ای جبران ناپذیر به توسعه کشور را نیز به همراه داشته باشد. مجموعه این عوامل است که موجب شده تا امسال زمزمه های ورود صنایع به صنعت نیروگاه سازی و تامین انرژی و برق مورد نیاز واحدهای تولیدی بیشتر از گذشته شنیده شود. طی روزهای گذشته مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت از آمادگی صنایع بزرگ کشور برای ورود به حوزه نیروگاه سازی اعلام آمادگی کرده اند و با توافقی که قرار است در آینده نزدیک میان وزارت نیرو و وزارت صمت اجرایی شود، این مساله وارد مراحل عملیاتی خواهد شد.

قطعی های پی در پی برق سال هاست که آسیب هایی فراوان به صنایع کشور وارد کرده است، گویی که تنها راه حل دولت برای جبران کمبودهای انرژی خاموشی های مکرر است که جدا از دیگر مشکلات، موجب ورود خسارت به صنایع می شود. اما آنچه قابل توجه است این مساله است که در سال جاری این قطعی ها بیش از سال های قبل بوده به طوری‌که صدای صاحبان صنایع و کارکنانش را درآورده است؛ چراکه با قطعی برق علاوه بر تحمل گرمای طاقت فرسا، مشکلاتی جدی تر چون ورود شوک به تجهیزات برقی، وقفه در چرخه تولید، سردرگمی کارکنان و... ایجاد می شود. به ویژه صنایع بزرگی چون فولاد و پتروشیمی که با قطعی های مکرر دچار آسیب های گسترده ای می شوند به طوری که لازمه بازگرداندن کوره ها به چرخه و احیای آنها هزینه هایی هنگفت می طلبد.

صنایع به میزان زیادی دارای مشکل هستند و قطعی های بدون برنامه برق که اخیراً اتفاق افتاده مشکلات آنها را چند برابر کرده است. با اینگاه مسئولان و فعالان صنعتی بارها اعلام کرده اند که لازم است برنامه قطعی برقی که برای صنایع در نظر گرفته می شود متفاوت با قطعی برق دیگر نقاط باشد، زیرا در تمامی کشورها نیز چنین تفاوتی وجود دارد، اینگونه که با قطعی برق خانگی، صنایع از چنین روندی مبرا هستند. حقیقت این است که با خاموشی های مکرر اخیر آسیب های فراوانی به تجهیزات الکتریکی صنایع وارد شده و اگر این شرایط خاموشی تداوم داشته باشد، صنعت کشور با مشکلات بسیاری روبرو می شود زیرا علاوه بر افت تولید در زمان های بی برقی، به تجهیزات هم ضربه وارد می شود و این درحالی است که به گفته این مسئول تقریبا همه کارخانه ها و کارگاه های صنعتی از فناوری های مدرن و پیشرفته برای کاهش هزینه های برق مصرفی خود استفاده می کنند اما بازهم با خاموشی های مکرر مواجه هستند.

در چنین شرایطی معاون وزیر صمت گفت: به زودی طی هفته جاری یا هفته آینده تفاهم‌نامه ای میان دو وزیر صمت و نیرو برای شروع به کار احداث ۱۳ نیروگاه‌ برای واحدهای صنعتی به امضا خواهد رسید. سعید زرندی در گفتگو با مهر در مورد سرمایه گذاری بخش صنعت برای ساخت نیروگاه جهت خودتامینی برق این صنایع اظهار داشت: از اوایل امسال وزارت صمت به نمایندگی از بخش صنعت دنبال اخذ مجوز برای احداث ۱۳ نیروگاه برق بود. چند جلسه با شرکت توانیر و وزارت نیرو برگزار کردیم و به دنبال امضای تفاهم نامه بودیم. نامه‌ای هم هفته گذشته به وزارت نیرو ارسال کردیم که برای تسریع در صدور مجوز بود. معاون طرح و برنامه وزیر صمت افزود: به زودی طی هفته جاری و یا هفته آینده تفاهم‌نامه ای میان دو وزیر صمت و نیرو برای شروع به کار احداث این نیروگاه‌ها به امضا خواهد رسید. وی ادامه داد: اگرچه وزارت صمت وظیفه‌ای در احداث نیروگاه ندارد اما متقاعد کردن واحدهای صنعتی و معدنی برای سرمایه گذاری در این بخش وظیفه وزارت صمت بود که انجام گردید و طرح‌ها مشخص شد. از اهداف این طرح تأمین برق مطمئن، مستمر و پایدار صنایع انرژی‌بر و شهرک‌های صنعتی و افزایش بهره‌وری و کاهش شدت انرژی در بخش صنعت و معدن، با توجه به آمادگی بنگاه‌ها برای سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه است.