به گفته ی معاون صنعت معدن تجارت صادرات فولاد در سال جاری رو به رشد است، به طوری که در سال گذشته صادرات در مجموع 8.5 میلیون تن و در 9 ماهه ی سال جاری 8.5 میلیون تن ثبت شده؛ همچنین جعفر سرقینی در این نشست اعلام کرد که وزات صنعت معدن تجارت هیچ نقشی در زمینه ی قیمت گذاری سنگ آهن ندارد و در ادامه ی این نشست ها میزان سهم هر واحد و قیمت گذاری آن نیز مشخص شد.
به گفته ی معاون صنعت معدن تجارت؛ صادرات فولاد در سال جاری رو به رشد است به طوری که در سال گذشته صادرات در مجموع 8.5 میلیون تن و در 9 ماهه ی سال جاری 8.5 میلیون تن ثبت شده؛ همچنین جعفر سرقینی در این نشست اعلام کرد که وزات صنعت معدن تجارت هیچ نقشی در زمینه ی قیمت گذاری سنگ آهن ندارد و در ادامه ی این نشست ها میزان سهم هر واحد و قیمت گذاری آن نیز مشخص شد.
وی تصریح کرد: تولید کنندگان سنگ آهن بخش خصوصی هم قیمت گذاری انجام نشده و هرقیمتی که مقرون به صرفه باشد، می توانند آن بفروش برسانند.
معاون امور معادن وصنایع معدنی وزارت صنعت پیرامون موضوع تعطیلی شماری از معادن سنگ آهن خاطرنشان ساخت: معادن سنگ آهن تعطیل نشده اند، بلکه ظرفیت های تولید کاهش یافته که این موضوع ارتباطی به بحث عوارض صادرات ندارد.
وی اضافه کرد: وزارت صنعت، معدن وتجارت از سال ۱۳۹۲ تاکنون برای واحد های فولاد سازی بزرگ مجوزی صادر نکرده و براساس طرح جامع فولاد برنامه ها تعریف شده و مشخص است.
سرقینی گفت: بهره برداران معادن سنگ آهن برای اینکه از معافیت پرداخت حقوق دولتی برخوردار شوند، هنگام تعطیلی معدن، مراتب را گزارش می کنند و در این زمینه مواردی که تعطیلی معادن سنگ آهن باشد، گزارش نداشته ایم.
وی تصریح کرد: عملکرد دولت با وضع عوارض برای صادرات مواد معدنی، لطمه ای به تولید نزده، زیرا امروز شاهد رشد صادرات فولاد هستیم.
سرقینی یادآور شد: بازار داخلی از نظر تامین فولاد مشکلی نداشته، ضمن اینکه صادرات روند فزاینده ای را دنبال کرده است و دغدغه ای در این ارتباط وجود ندارد.
معاون وزیر صنعت توضیح داد: ایجاد واحد های مختلف تولیدی بدون برنامه و هماهنگی با وزارتخانه امکانپذیر نیست، زیرا سیاست گذاری براساس قانون وظیفه وزارتخانه است تا به امور نظم بخشد.
وی گفت: طرح این موضوع که در صادرات فولاد نقش بالایی برای بیلت (شمش) آنهم به میزان ۶۰ درصد لحاظ شده درست است، زیرا برای صدور ۳۰ میلیون تن سنگ آهن به چین به آسانی می توان خریدار پیدا کرد، اما صادرات یک میلیون تن بیلت بسیار دشوار است.
طبق آمارهای اعلام شده ، انتظار این می رود در سال جاری با تولید حدود 26 میلیون تن فولاد ، حدود 40 درصد آن یعنی تغریبا 10 میلیون تن صادر می شود.
همچنین قرار است براساس سند چشم انداز 1404 ایران با دستیابی ظرفیت 55 میلیون تن فولاد به جایگاه هفتمین فولاد ساز جهان برسد.