بازار فولاد ایران به واسطه قطع برق آسیب های جدی را متحمل شده است . بسیاری از تولیدکنندگان از تعهدات بین المللی خود عقب افتاده اند و...

 

بازار فولاد ایران به واسطه قطع برق آسیب های جدی را متحمل شده است . بسیاری از تولیدکنندگان از تعهدات بین المللی خود عقب افتاده اند و این موضوع به برند فولادسازی ایران ضربه زده است. با این حال فولادسازان به دنبال این هستند که از قطع برق مسیر بازار را به سمت و سوی مورد علاقه خود سوق دهند.

قطعی برق موضوعی بود که از اواخر سال گذشته وارد ادبیات صنعتی و اجتماعی مردم ایران شده است. در سالی که نام آن مانع زدایی از تولید قرار گرفته شاهد فشار حداکثری به تولید هستیم. متاسفانه دولت کم کاری هشت ساله خود در تولید فازهای نیروگاهی را با قطع برق مسکونی و صنعتی جبران کرده است. ادامه این روند موج گرانی را در بازار فولاد تثبیت خواهد کرد . مسئله ای که می تواند کار رابرای دولت بعدی سخت کند. ادامه این روند قیمت مسکن و خودرو و لوازم خانگی را در بهترین حالت در این قیمت ها تثبیت خواهد کرد . به نظر می رسد که برای این بحران باید فکری کرد. هر چند که همین امروز هم دیر به نظر می رسد. 

 

تبعات سنگین قطع برق در صنعت فولاد

موضوع قطع برق از کلافگی آحاد مردم و استرس برای افرادی که بیماران خاص در منازل دارند گرفته تا بازاریان و کسبه و تولیدکنندگان را نگران و عصبی کرده است .

قطع شدن برق موضوعی است که تمامی گروه های مصرف کننده اعم از مسکونی ، تجاری و صنعتی را تحت الشعاع قرار داده و به شاخص های زندگی شغلی و فردی مردم ضربه زده است. متاسفانه مسئولان در زمان هایی که میشد این وضعیت را بهتر مدیریت کرد به جای حل ریشه ای مشکل صورت مسئله را پاک کردند و با قطع برق به دنبال جبران کاستی برق موجود در بازار بودند.

در شرایطی که تمام دغدغه تولید کنندگان داخلی استفاده از مزیت های بازارهای صادراتی است شاهد یک خودتحریمی در صنعت فولاد هستیم. این خودتحریمی را مدیون سیاست های وزارت نیرو هستیم. ادعاهایی که از سوی سخنگوی صنعت برق ارائه می شود دور از دنیای مهندسی است. قطعا هر کسی می داند که پایین آمادن سطح آب پشت سدها موضوعی نیست که در شرایط فعلی تقصیر را به گردن آن انداخت.