سید رسول خلیفه سلطان دبیر انجمن تولید کنندگان فولاد ایران نسبت به قیمت گذاری دستوری انتقاد کرد و گفت: دولت در قیمت گذاری محصولات نباید مداخله کند، چراکه مداخله قیمتی کار دولت نیست و کار بازار است.
سید رسول خلیفه سلطان دبیر انجمن تولید کنندگان فولاد ایران نسبت به قیمت گذاری دستوری انتقاد کرد و گفت: دولت در قیمت گذاری محصولات نباید مداخله کند، چراکه مداخله قیمتی کار دولت نیست و کار بازار است.
وی اظهار کرد: اکنون اختلاف و رقابتی بین تولیدکنندگان مواد اولیه و خریدارن مواد اولیه وجود دارد بطوریکه خریداران مواد اولیه همواره دنبال خرید کالای ارزان تری هستند و فروشندگان مواد اولیه هم دنبال این هستند که کالای خود را به واسطه ها ندهند و عملا اگر میخواهند محصولشان در داخل خریداری شود در یک رقابت قیمتی بین قیمتی که در بازار جهانی وجود دارد و قیمتهای داخلی به فروش برسانند لذا ایجاد شفافیت در این حوزه بسیار ضروری است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد افزود: در این بین وزارت صمت نیز به جای مداخله قیمت باید به افزایش شفافیت کمک کند یعنی نمی تواند سودی از دست کسی بگیرد و به دیگری بدهد، لذا طبیعی است که قیمت گذاری دستوری نباید صورت گیرد.
وی ادامه داد: از طرفی وزارتخانه باید بتواند تعامل منطقی بین تولیدکننده مواد اولیه و تولیدکننده محصول را برقرار کند و اگر نمیتواند این کار را انجام دهد نباید دیگر مداخله قیمتی کند و قیمت را آزاد بگذارد تا بهترین جنس با بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت در داخل و بهترین قیمت در خارج به فروش برسد.
ایشان تاکید کرد: دولت باید در قیمت گذاری کمتر مداخله کند و بیشتر به دنبال این باشد که خرید و فروشی بین صاحبان تولید صورت گیرد، بستر اصلی برقراری این تعامل نیز بورس کالاست که شفافیت آماری ذات این بازار است.
خلیفه سلطان با بیان اینکه اختصاص قیمتهای رانتی و ارزانتر از نرخهای واقعی برای مصرفکننده مواد اولیه نمیتواند کمکی به تولید بکند، گفت: دولت نباید مداخلهای در قیمتگذاری کند و اگر دولت هنر مدیریتی دارد باید در جایی که میتواند حجم تولید را افزایش دهد، مداخله کند به عنوان مثال در محصولی مانند ورق گرم و سرد که ۲ تا ۳ میلیون تن ظرفیت تولید داریم، اما معمولا نصف این ظرفیت تولید میشود که دولت در اینجا باید مداخله کند تا نصف دیگرش نیز تولید شود لذا دولت نباید مداخله قیمتی کند، زیرا مداخله قیمتی کار دولت نیست و کار بازار است.
وی با بیان اینکه علاوه بر تولیدکنندگان بزرگ فولاد و پتروشیمی، خریداران مواد اولیه هم باید از شفافیت لازم برخوردار باشند، تصریح کرد: شرایطی باید مهیا شود که خریداران مواد اولیه به صورت شفاف میزان تولیدشان را اعلام کنند که در این بین عرضه محصولات در بورس کالا نقش مثبت و موثری در افزایش شفافیت دارد.