در حالی که گزارش شاهدان عینی از قطعیهای برق در برخی بیمارستانهای پایتخت و دیگر شهرها حکایت دارد، وزارت نیرو اصرار دارد که برق هیچ بیمارستانی قطع نشده است
به نقل از روزنامه سپید : مثلث شوم کرونا ، گرما و قطعی برق
در حالی که گزارش شاهدان عینی از قطعیهای برق در برخی بیمارستانهای پایتخت و دیگر شهرها حکایت دارد، وزارت نیرو اصرار دارد که برق هیچ بیمارستانی قطع نشده است.
قطعی برق، کرونا و گرما مسائلی هستند که این روزها مشکلات بسیاری را برای مردم به وجود آورده است اما این موضوع زمانی خطرناک میشود که هر سه این موارد در یک بیمارستان و محیط درمانی دست به دست هم دهند و بیماران، پزشکان و کادرهای درمانی را در وضعیت نگران کنندهای قرار دهند. وزارت نیرو ادعا میکند که برق هیچ بیمارستانی قطع نشده است در حالیکه شاهدان عینی و تصاویر منتشر شده از برخی بیمارستانها خلاف این ادعاها را نشان میدهد. از سوی دیگر مدیران بیمارستانها میگویند در صورت قطعی برق مداوم، حتی ژنراتور و برق اضطراری هم توان مقابله با مشکلات پیش آمده برای بیمارستانها و بیماران را ندارد.
به گزارش سپید، قطعیهای بی برنامه شبانهروزی این روزها گریبان بسیاری از مردم، ارگانها، صنوف و ... را گرفته است. صفحات مجازی پر شده از تجربیات تلخ مردمی که زندگی را در دوران بیبرقی روایت میکنند. خردادماه نیز چنین اتفاقی رخ داد و انتقادات گستردهای را متوجه وزارت نیرو و مسئولینی که با این موضوع در ارتباط بودند کرد. یکی از این انتقادات قطعی برق بیمارستانها بود که موجب شد تا نگرانیها در مورد وضعیت تامین اکسیژن بیمارستانها در شرایطی که بیماران مبتلا به کرونا به هر نفسی که از دستگاههای اکسیژن میگرفتند وابسته بودند، بالا برود. این موضوع در تیرماه در شرایطی که گرمای هوا در حال رکوردزنی بوده و موج پنجم کرونا نیز در حال خیز برداشتن است بار دیگر تکرار شده است. ویدیوهای مختلفی هم از وضعیت بیمارستانها منتشر شده است. در یکی از این ویدئوها که فرهیختگان آنلاین منتشر کرده یکی از اعضای کادر درمان آیسییو در یکی از بیمارستانها ساعت 7 و 30 دقیقه را نشان داده و میگوید: «چهار ساعت است برق قطع شده و در همان دقایق نخست قطعی برق سه بیمار اینتوبه داشتیم که به دستگاه وصل بوده و به وسیله تهویه مکانیکی تا 15 دقیقه که برق اضطراری وصل شد به این بیماران اکسیژن رسانی کردیم. شرایط بسیار سختی داشتیم چرا که تعداد دستگاههای تهویه اضطراری نیز بسیار کم بود و به صورت نوبتی برای بیماران آن را مورد استفاده قرار میدادیم، هرچند این کار غیر استاندارد است اما مجبور بودیم که برای نجات جان بیماران از این روش استفاده کنیم.» در قسمتی دیگر از این ویدویو نشان داده میشود که برای خنک کردن فضای آیسییو از پنکه خانگی استفاده میشود و به گفته فردی که این فیلم را ضبط و منتشر کرده است، سیستم تهویه بیمارستان به برق شهری وصل بوده و با قطع شدن برق شهری این سیستم نیز از کار افتاده است. تقریبا تمامی بخش آیسییو کووید با یک پنکه خانگی خنک میشود و در حالیکه شرایط بسیار گرم و اسفناک است و اکثر بیماران تب بالای 38 درجه پیدا کردهاند.