مجتمع آرتا فولاد مبین اردبیل با تولید سالانه یک میلیون تن آهن اسفنجی در اردبیل کلنگ‌زنی شد .....

 

 

مجتمع آرتا فولاد مبین اردبیل با تولید سالانه یک میلیون تن آهن اسفنجی در اردبیل کلنگ‌زنی شد .

در مراسمی که 20 تیر با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل ، استاندار و نمایندگان استان در مجلس انجام شد، مدیرعامل شرکت آرتا فولاد مبین اردبیل اظهار کرد : بیش از 135 میلیون یورو در این مجتمع سرمایه‌گذاری خواهد شد که سهم شرکت توسعه معادن فلزات ایران 40 درصد ، شرکت ایرتیک 30 درصد و چادر ملو 30 درصد خواهد بود.

میکائیل عظیمی ظرفیت اشتغال این مجتمع را 350 نفر اعلام کرد و گفت : در مراحل ساخت و بهره‌برداری از این مجتمع فولادی زمینه اشتغال برای یک‌هزار و 500 نفر فراهم می‌آید .

وی از تأمین مواد اولیه این مجتمع توسط شرکت چادر ملوی یزد تولیدکننده کنسانتره سنگ آهن خبر داد و تصریح کرد : زنجیره فولادی در استان با احداث این کارخانه تکمیل خواهد شد .

مدیرعامل شرکت آرتا فولاد مبین اردبیل مزایای احداث این کارخانه را در دسترسی به خط ریلی راه آهن اردبیل و جابجایی بار از طریق این خطوط راه آهن یادآور شد و افزود : در مرحله اول و به روش احیا تولید آهن اسفنجی و در مراحل بعد تولید دیگر محصولات فولادی مورد توجه قرار خواهد گرفت.

عظیمی در مورد مدت زمان اجرای این پروژه خاطر نشان کرد : این مجتمع در مدت 30 ماه احداث و به بهره‌برداری خواهد رسید که برای تأمین برق مورد نیاز این مجموعه نیروگاه 30 مگاواتی احداث و از پساب خروجی تصفیه‌خانه فاضلاب شماره دو اردبیل به عنوان آب مورد نیاز استفاده خواهیم کرد.

در این مراسم مدیرعامل شرکت ایرتیک ایران نیز اضافه کرد: قرار است تا سال 1404، 55 میلیون تن فولاد تولید شود که سهم اردبیل حتی یک کیلوگرم نیز نبوده است.

بابک اشجع بیان کرد: باید در صنعت فولاد توزیع عادلانه منابع و واحدهای احداثی مورد توجه قرار گیرد تا اردبیل نیز از این صنعت ارزشمند استفاده کند.

وی با بیان اینکه موضوع آمایش سرزمینی در کشور به یک شوخی شبیه است چرا که استان‌های کرمان، یزد و اصفهان بیشترین سهم را از صنایع فولادی برده و استان‌هایی نظیر اردبیل در اوج محرومیت به سر می‌برند، ادامه داد : در ماه‌های اخیر با پیگیری‌های انجام شده، مقرر شد تا این مجتمع در بهترین نقطه اردبیل راه‌اندازی شود تا با تأمین مواد اولیه از چادر ملو امکان تولید و صادرات محصولات حتی به کشورهای دیگر نیز از طریق این استان فراهم آید.

مدیرعامل شرکت ایرتیک ایران با قدردانی از تسهیل امر به همت استاندار اردبیل و صدور مجوزهای لازم در کمتر از یک ماه اظهار کرد : امیدواریم هر چه سریعتر این مجموعه عظیم صنعتی راه‌اندازی شود که قرار شده برای تأمین آب و برق آن به صورت خوداتکا و از طریق احداث نیروگاه و پساب فاضلاب شهرک صنعتی شماره دو اردبیل اقدام شود.

اشجع خواستار تعریض محور اردبیل – آبی‌بیگلو برای تردد راحت خودروهای سنگین در حمل تجهیزات به این مجتمع فولادی شد و تصریح کرد : امیدواریم با راه‌اندازی مسیر ارتباطی مناسب تولیدات این کارخانه در سال‌های آینده به سایر مناطق کشور نیز بارگیری شود.