تیم اتاق خبر آهن پویا با جمع آوری مهمترین اخبار روز ، همراه شما عزیزان است . شما میتوانید با مراجعه به وبسایت ما از قیمت میلگرد ، قیمت روز ورق ، قیمت میلگرد با خبر شوید .

در هر اقتصادی فارغ از اینکه تابع کدام تفکر اقتصادی باشد یک اصل وجود دارد و ان "اصل تعادل" است زمانی که تعادل اقتصادی به هر دلیلی مثل پاندمی یا جنگ یا سیل به هم می خورد دولت ها سیاست هایی را در پیش می گیرند که در کوتاه مدت فشار کمتری  به کل بدنه اقتصاد وارد شود و از طرف دیگر اصل بحران در کوتاهترین زمان ممکن برطرف گردد، وزارت نیرو در هفته گذشته با قطع برق واحدهای تولیدکننده فولاد و سیمان به دو بخش اساسی کشور که صنعت و ساختمان است شوک سنگینی را وارد کرد که تبعات آن به سادگی قابل جبران نیست.


1- با قطع برق تولیدکنندگان آهن اسفنجی مجبور می شوند تا تولید خود را پایین بیاورند چون امکان دپو کردن آهن اسفنجی نیست بخصوص آنکه کارخانه میانه که حضور پررنگی در یکی دو ماه اخیر در عرضه آهن اسفنجی داشته از مدار عرضه خارج شد. تا روز پنج شنبه یکی دو کارخانه بزرگ تولیدکننده شمش که خودشان هم آهن اسفنجی را تولید می کنند پیشنهاد عرضه آهن اسفنجی دادند.


2- از آنجا که تولید شمش به علت قطع برق با افت زیاد روبرو می شود کارخانجات تولید کننده آهن اسفنجی برای جبران کاهش تقاضا به صادرات روی می آورند. با توجه به آنکه تحویل محموله های صادراتی 45 تا 60 روز طول می کشد در نتیجه در دو ماه بعد که مساله برق کمرنگ شده است کارخانه های اسفنجی محصول کافی برای عرضه به بازار ندارند بخصوص آنکه تولیدکنندگان شمش پس از رفع مشکل برق به یکباره به بازار هجوم می آورند.


3- با توقف تولید شمش قیمت مقاطع بالا خواهد رفت و این امر به رکود بیشتر بازار دامن خواهد زد.


پس از برطرف شدن مشکل برق تولیدکنندگان شمش همزمان به بازار اسفنجی و ضایعات روی خواهند آورد و همین امر منجر به محدویت عرضه و افزایش قیمت آن خواهد شد پیامد این امر آنست که قیمت شمش افت نخواهد کرد به این علت که قیمت تمام شده آن بالاست در نتیجه احتمال کاهش قیمت میلگرد در دو ماه بعد به سادگی رخ نخواهد داد.


4- از طرف دیگر بالا رفتن قیمت آهن اسفنجی به تقاضای گندله و کنسانتره در بورس دامن خواهد زد و قیمت آنها را بالا خواهد برد  پایین آمدن قیمت مواد معدنی مثل کالای ساخته شده به سادگی و سرعت صورت نمی گیرد.


آنچه که این دستور العمل ایجاد می کند آنست که کل تولید زنجیره فولاد کشور را برای یک دوره حداقل یک ماهه دچار اختلال خواهد کرد و از طرف دیگر به علت بالا رفتن قیمت مواد اولیه بازگشت به قیمت های امروز به سادگی ممکن نیست و در صورت افت قیمت بازار برای یک دوره سه ماهه دوباره به کما می رود که در نتیجه تولید کاهش خواهد یافت. هر چه دوره محدودیت قطع برق طولانی تر باشد عمق فاجعه بیشتر خواهد شد چرا که در کنار عدم تولید واحدهای تولیدی باید به تعهدات سنگین خود در مقابل دولت و بانک ها پایبند باشند.


متاسفانه دستورالعمل توسط بخشی از دولت صادر شده در حالیکه این مساله کل اقتصاد کشور نه فقط صنعت فولاد و ساختمان بلکه حمل و نقل و صادرات و ارز و بازار بورس سهام را تحت تاثیر قرار می دهد. دولت می بایست عاقبت اندیشی می کرد، درست در تیرماه که زمان پرداخت مالیات هاست دولت جلوی تولید را گرفته است و تولیدکننده را با پرداخت مالیات، قسط بانک و دیگر تعهداتش کاملا تنها گذاشته است.


"عدم تعادل" ایجاد شده ضربه مهلکی را به تولید و اشتغال می زند. اثرات آن ماههای بعد مشخص خواهد شد. چه کسی جوابگو نتایج آن خواهد بود ؟