031 - 910 - 100 - 30     021 - 910 - 100 - 30

صنعت خودرو در لاین دولت سیزدهم
ﺳﻪ شنبه 18 خرداد 1400 بازدید : 50

 

به نقل از روزنامه اقتصاد ملی : صنعت خودرو در لاین دولت سیزدهم 

 

با نزدیک شدن به روز 28 خرداد ماه صف بندی های سیاســی و برنامه ها و شــعارهای نامزدهــای انتخابــات ریاست جمهوری شفاف تر از گذشته شــده اســت اما در این میان به نظر می رســد همه یک صنعــت مهم در اقتصاد ایران را فراموش کرده اند . 

انتخابــات 1400 در حالــی به روز نهایی خود نزدیک می شود که مانند تجربه ســال های 92 و 96 و این بار با قدرتی بیشــتر، موضــوع اصلی و خواســته محوری مــردم، تغییر در فضای اقتصــادی کشــور و کاهش بار فشارهایی اســت که به خصوص در سه ســال گذشــته و پس از آغاز تحریم هــای آمریکا خود را نشــان داده است . 

 آنطــور کــه هفــت نامــزد تاییــد صلاحیت شــده از ســوی شــورای نگهبــان می گوینــد بخــش مهمی از برنامه هــای آنها مربــوط به حوزه اقتصــاد و تلاش بــرای کاهــش مشکلات اقتصادی مردم است. 

حتی در برنامه ریزی های صورت گرفته در مســیر تبلیغات نامزدهای انتخابات در چنــد برنامــه مجــزا، کاندیداها به ارائــه برنامه هــای اقتصادی خود می پردازنــد و نخســتین مناظــره تلویزیونــی نیز با محوریــت اقتصاد برگزار شد . 

هرچنــد در جریان ایــن برنامه ها و مناظره نخســت، نامزدها به سوالات مختلفــی در حــوزه اقتصاد پاســخ دادند اما آنچه که عجیب و غیر قابل باور است، فراموشــی برخی مسائل کلان در ارائــه برنامه هــا و پیگیری اهــداف در برخــی صنایــع کلیدی کشــور اســت و در این بین سکوت درباره وضعیت صنعت و بازار خودرو بیش از هر زمــان دیگــری خود را نشان می دهد . 

بــا محوریت شــورای رقابــت به بن بســت خورده و در کنار فاصله چند ده میلیون تومانــی میان قیمت های کارخانــه و بازار، رانت گســترده در جریــان قرعه کشــی خــودرو برای افرادی محدود به وجود آمده است. از ســوی دیگر صنعت گران خودرو می گوینــد که میزان زیان انباشــته خودروســازان از مــرز 25 هــزار میلیارد تومان گذشــته و بدهی آنها به قطعه ســازان نیز در مرز 50 هزار میلیــارد تومان قرار دارد، از ســوی دیگر قیمت های فعلــی حتی کفاف هزینه هــای جــاری خطــوط تولید را نیــز نمی دهــد و در عمــل تولید هر خــودرو بــا زیانی جدیــد برای خودروسازان مترادف است.

هرچند در طول ســال های گذشته خودروســازان و قطعه سازان داخلی از کاهش وابســتگی به مواد اولیه یا قطعات خارجی ســخن گفته اند اما همچنان ایــران بــه واردات برخی قطعــات نیــاز دارد و تحــت تاثیر تحریم هــا، محدودیت های جدی در این حوزه بر جای خود باقیســت.

از ســوی دیگر با توجه بــه محدودیت منابع ارزی کشــور، دولت از حدود ســه ســال قبل واردات خــودرو را رســما ممنوع کرده و بازار با انحصار شــدیدتر محصوالت داخلی نسبت به گذشــته مواجه اســت. نامشــخص بــودن سرنوشــت برجــام و لغــو تحریم هــا، نیمــه کاره مانــدن قراردادهای مشــترک خودروسازی با شــرکای اروپایی در دوره برجــام و نبود یک نقشــه راه دقیق برای مراوده دوبــاره با آنها در صورت لغو احتمالــی تحریم ها دیگر چالشی است که صنعت خودرو با آن رو به روست. 

Bayat ghazal

به اشتراک بگذارید

دیدگاه

0