فولاد بیشترین حجم تولید را در میان فلزات دارد و نسبت به سایر فلزات دیگر ارزان تر می باشد که تا امروز بالاترین ارزش ناخالص را نیز داشته است.
بازیافت آهن و فولاد
فولاد بیشترین حجم تولید را در میان فلزات دارد و نسبت به سایر فلزات دیگر ارزان تر می باشد که تا امروز بالاترین ارزش ناخالص را نیز داشته است .
از فولاد عمدتا در سازه ها ، ساختمان ها ، ماشین آلات ، تجهیزات ، دستگاه ها و خودروسازی استفاده می کنند .
برای محصولات فولادی جدید باید ضایعات و قراضه های آهن و فولاد بازیافت شوند قراضه براساس عیار آهن موجود در آن طبقه بندی شده است .
قراضه به دست آمده از صنایع آهن و فولاد به دو دسته کلی ؛ داخلی و خارجی تقسیم می گردد .
فلزات قابل بازیافت شامل : آهن ، سرب ، آلومینیوم ، مس ، فولاد زنگ نزن ، روی ، قلع ، منیزیم ، سرب و ... هستند .
روزی همه ی وسایل آهنی بعد از عمر مفید خود غیر قابل مصرف می شوند ؛ ما انسان ها در زندگی خود از وسایل آهنی بسیار استفاده می کنیم از قابلمه ای که داخل آن پخت و پز انجام می دهیم تا ماشین و ... که بیشتر آن ها از آهن و فولاد تشکیل شده اند.
قراضه آهن چیست
آهن قراضه مواد قابل بازیافت از وسایل نقلیه ، لوازم خانه ، ساختمان سازی و ... تشکیل شده اند قراضه فلزات هم از مناطق تجاری و هم از مناطق مسکونی نشات می گیرند. این قراضه آهن را اول برای ذوب کردن به کارخانه می برند و برای محصول جدید روی آن پردازش انجام می دهند.
تشخیص قراضه آهن یا آلومینیوم
فلزات به دو نوع فولاد و آلومینیوم تقسیم می شوند . برای فهمیدن فولاد و آلومینیوم باید از آهن ربا استفاده کینم اگر آهن ربا به قطعه مورد نظر چسبید متوجه میشویم فلز از جنس فولاد است ولی اگر آهن ربا به قطعه مورد نظر نچسبید متوجه می شویم قطعه آلومینیوم ، برنج ، برنز ، مس و یا استیل است.
بازیافت قلع
قوطی هایی که دارای قلع هستند از 5% قلع و 95% فولاد ساخته شده اند که قوطی های مورد نظر را می سازند قلع حاوی یک لایه نازک در قسمت بیرونی قوطی است که از زنگ زدگی آن جلوگیری می کند . برای بازیافت باید این قوطی ها بدون قلع شود که این کار را با فرآیند الکترولیز و یک محلول شیمیایی سوز برای برطرف کردن لایه بیرونی قلع انجام می دهند در این مرحله قلع جمع آوری شده سپس ذوب شده و به شکل یک شمش یا قالب فلزی تبدیل می شود .
بازیافت فولاد
فولاد یکی از متداول ترین فلزات در سراسر جهان است که در انواع ، اشیاء به کار برده می شود . برای به دست آوردن بهترین پتانسیل از بازیافت فولاد باید آن را به شکلی نسبتا آسیب ندیده تجارت کنید قبل از خرد ، له یا تا شدن باید تمام قوطی یا اسپری ها سوراخ شده و درونشان خالی شود.
بازیافت آلومینیوم
بسیاری از لوازم و موادی که با آنها سر و کار از آلومینیوم ساخته می شوند مثل قوطی نوشابه ، درب ، پنجره و زمانی که ضایعات آلومینیوم به مرکز بازیافت انتقال داده می شوند قبل از مرحله ذوب باید به تراشه های کوچک تبدیل شوند ، این فرآیند با خردکن انجام می شود . تولید آلومینیوم 95% انرژی و بازیافت آن 5% انرژی مصرف می کند.
بازیافت مس
بیشتر افراد شرایط مس را از رنگ های آن می سنجند مثلا قرمز در شرایط نرمال ، قهوه ای تیره هنگام فرسایش ، سبز هنگام خوردگی لازم است بدانید مس بعد از اکسیده شدن می تواند به شمش یا بیلت تبدیل شود مس با ارزش ترین فلزاتی است که برای بازیافت جمع آوری می شود.
مزایای بازیافت آهن قراضه
بازیافت فولاد با محیط زیست سازگار است
بازیافت فولاد کار بسیار مهمی برای سالم نگه داشتن محیط زیست است . بازیافت فولاد باعث میشود به میزان بسیار زیادی از مصرف منابع طبیعی جلوگیری شود و دیگر نیاز به حفر معادن با این ابعاد نخواهیم بود . علاوه بر اینکه هر تن فولاد حدود ۱/۵ تن آهن و نیم تن زغال سنگ را نجات میدهد ، به طور غیر مستقیم مصرف آب را هم به میزان هزاران لیتر کاهش میدهد.
فولاد کیفیت خود را در بازیافت از دست نمی دهد
فولاد بعد از بازیافت هم مقاومت خود را از دست نمی دهد . در واقع فولاد میتوانند بارها و بارها بازیافت کنند و باز هم مثل روز اولش باشد . زیرا فولاد ویژگیهای طبیعی خود را حفظ میکند ؛ در ساخت و ساز و تولید محصولات فولادی دیگر، فولاد بازیافتی گزینه ی بسیار مطمئن و خوبی است.
انجام بازیافت فولاد راحت و بدون درد سر است
برخلاف بسیاری از مواد پلاستیکی و حتی فلزی دیگر، فولاد برای بازیافت شدن نیاز به طبقه بندی بر اساس اندازه و رنگ ندارد و با کمی تلاش می شود به جاهای خیلی خوبی در بازیافت فولاد رسید.
بازیافت فولاد آلودگی های ضایعات را کاهش می دهد
بازیافت ضایعات فلزی و تولید محصولات جدید با آنها از انباشت ضایعات جلوگیری می کند. وقتی که از فولاد بازیافتی استفاده میکنید ، به طور غیر مستقیم از انباشت ضایعات جلوگیری کردهاید.
معایب بازیافت آهن قراضه
چون در این صنعت رادیو اکتیو وجود دارد و مواد سمی و خطرناک در این زمینه بسیار زیاد است موجب حوادثی مثل مرگ ، جراحت ، آسیب به محیط زیست و حوادث رادیولوژیکی می شود.