031 - 910 - 100 - 30 021 - 910 - 100 - 30
پروفیل در گروه محصولات فولادی است و در صنایع مختلفی مثل صنایع راه سازی و همینطور ساخت در و پنجره استفاده می شود. به طور کلی پروفیل به دو دسته باز و بسته تقسیم می شود.
پروفیل باز
شامل مقاطع فولادی مانند ، تیرآهن ، میلگرد ، نبشی و ناودانی است.
شامل قوطی ، پروفیل و لوله است.
به پروفیل سنگین ، پروفیل صنعتی و ساختمانی نیز می گویند. این نوع پروفیل به شیوه ی نورد گرم و در مقاطع مربع و مستطیل شکل تولید می شود. برای تولید این پروفیل از ورق هایی با ضخامت بالاتر از 1.5 میلی متر استفاده می شوند که شامل تنوع ابعادی بالایی نیز است.
(پروفیل سنگین به علت تحمل وزن بالا در موقعیت هایی که نیاز به تحمل نیروی زیاد دارد ، مورد استفاده است.)
پروفیل سبک یا همان پروفیل مبلی از طریق فرآیند سرد و از ورق روغنی یا ورق سرد تولید می شود. استفاده از خاصیت کشش سرد باعث شده تا این محصول در صنایع متعدد از جمله لوازم خانگی ، دوچرخه سازی ، کانتینر و مبلمان کاربرد داشته باشد و هزینه و انرژی کمتری نیاز داشته باشد. همچنین از لحاظ کیفیت در شرایط مطلوب وتولید آنها با سرعت زیادی انجام می گیرد و ساخت این پروفیل بر طبق دو استاندارد DIN 2394 و EN 10219-2 است.
پروفیل سبک از طریق فرآیند سرد به دست می آید استفاده از کشش سرد در این صنعت باعث شده تا مقاطع تولید شده با هزینه و انرژی کمتری باشند ، از نظر کیفیت سطحی در شرایط مطلوبی باشند و تولید شان با سرعت بیشتری انجام شود.
استفاده از خاصیت کشش سرد باعث شده تا این محصول در صنایع متعددی مانند کشاورزی ، خودرو سازی و اسلحه سازی کاربرد داشته باشد.
پروفیل های نبشی با (بال 20 تا 50 میلی متر) و ناودانی ها با (سایز 10-12-18) در این گروه قرار می گیرند.
قیمت پروفیل به عواملی مانند قیمت دلار ، قیمت ورق نورد سرد و تعرفه های گمرکی وابسته است. قیمت پروفیل سبک در واحد وزن مقداری از پروفیل سنگین بیشتر است اما هزینه ی آن در واحد طول بیشتر از پروفیل سنگین کمتر است و علت اصلی آن ضخامت و وزن کمتر پروفیل های مبلی است. پروفیل سبک ضخامت و وزن کمتری در مقایسه با پروفیل سنگین دارد.
این دو محصول دارای تفاوت هایی هستند که به آنها میپردازیم . در تولید پروفیل سبک از ورق روغنی استفاده می شود، اما در تولید پروفیل سنگین از ورق سیاه استفاده می شود.
تفاوت دیگر در ضخامت تولیدی هر کدام از آنها است. ضخامت پروفیل های سبک کمتر از 1.5 میلی متر است؛ اما پروفیل ها ی سنگین ضخامتی بیشتر از 1.5 میلی متر دارند.
پروفیل ها در دو دسته صنعتی و ساختمانی یافت می شود که در صنعت ساختمان برای مصارف در و پنجره های آلومینیومی قابل استفاده است و در صنعت برای ساخت قطعات خودرو و ... کاربرد دارند.
نوع اول : محصولی است که از نورد گرم شمش فولادی ساخته شده و ظاهری قوطی مانند دارد.
نوع دوم : این نوع پروفیل از شکل دادن ورق فولادی به واسطه ی خمکاری و پرس تولید شده و همانند ناودانی می باشد.
نوع سوم : به این نوع ا زپروفیل ها ، پروفیل های مرکب می گویند که از اتصال چند نوع سرد و گرم تولید می شوند.
روش های مختلفی برای تولید پروفیل وجود دارد اما به طور کلی سه مرحله برای تولید قوطی پروفیل وجود دارد.
برای تولید پروفیل ، بخش زیادی از مواد اولیه توسط کارخانه فولاد مبارکه تامین می شود. بخش دیگری از این مواد از کشورهای برزیل و اروپا وارد می شود. درمرحله ی بعدی که برش کلاف به نوار است ، نوارها به عرض مشخص بریده می شوند. در فرایند تولید لوله پروفیل ، دستگاه های مورد استفاده شامل قسمت هایی مانند گیوتین ، فرمینگ ، سرد کن ، انباره ، براده برداری و سایزینگ می باشد.
درتولید پروفیل روش مستقیم و غیر مستقیم وجود دارد.
در روش مستقیم ، نوار تحت تاثیر گذر دادن از میان قالب هایی که در بالا و پایین قرار گرفته است شکل می گیرد ، سپس دو لبه ورق به یکدیگر جوش داده می شود و سایز آن مشخص می گردد. محصول نهایی توسط اره به طول های مشخص بریده و دو لبه ورق به یکدیگر جوش داده می شود و سایز آن مشخص می گردد. محصول نهایی توسط اره به طول های مشخص بریده و بسته بندی می شود در مرحله ی اخر به بخش واحد کنترل کیفی فرستاده می شود.
به طور کلی محصولی که در روش مستقیم تولید می شود نسبت به سایر روش ها ابعاد دقیق تر و کیفیت بیشتری را دارا می باشند.
در روش غیرمستقیم ، ابتدا محصول در درستگاه نور گردیده سپس به لوله تبدیل می شود. پس از جوش دو لبه ، محصول به شکل های مختلفی در می آید. این روش از دقت کمتری برخوردار بوده است.
آهن پویا با بیش از یک دهه تجربه پر فروش، پایبند به اصول حرفه ای و اخلاقی در عرصه خرید و فروش در مرزهای داخلی و خارجی یاری گر شما در صنعت فولاد است