امروزه آلومینیوم یکی از پر مصرف ترین فلزات در صنایع گوناگون است .

 

امروزه آلومینیوم یکی از پر مصرف ترین فلزات در صنایع گوناگون است . علاوه بر آلومینیوم از استیل نیز در بسیاری ازصنایع استفاده می شود . انواع گوناگون فلزات دارای ویژگی های فیزیکی و ترکیبات شیمیایی خاصی هستند که باعث کاربری های مختلف برای آنها می شود . میتوان گفت آلومینیوم قوی ترین فلز عصر حاضر در جهان  است . 

 

 

 

 

پروفیل آلومینیوم 

 

پروفیل آلومینیوم متداول ترین شکل از محصولات آلومینیومی است . از ویژگی های برجسته ی پروفیل  آلومینیوم می توان به قابلیت شکل پذیری و وزن سبک و مقاومت بالا در برابر رطوبت و دما ، خاصیت تبادل دما و انعطاف پذیری زیاد اشاره کرد . 

 

 

 

 

 

کاربردهای پروفیل آلومینیومی

 

وزن سبک این فلز را به یکی از مناسب ترین گزینه ها برای کاربرد در صنایع هوا فضا آماده کرده است . به علاوه در صنعت ساختمان سازی نیز از پروفیل  آلومینیوم بسیار استفاده می کنند . کاربرد های گوناگون و مقاطع متغیر و سطوح و وزن های مختلف باعث شده تا این فلز در بازار مصرفی فلزات از محبوبیت خاصی برخوردار باشد . ایالات متحده آمریکا بزرگترین مصرف کننده محصولات فولادی در جهان است . 

در میان انواع پروفیل های آلومینیومی پروفیل اکستروژن آلومینیوم از پرمصرف ترین آنها ست . ساخت درب وپنجره های فلزی نیز ؛ اصلی ترین کاربرد این پروفیل ها است . در کنار آن ، در تهیه ابزار آلات و صنایع الکترونیک نیز بسیار پرطرفدار است . 

 

 

 

 

 

ویژگی های ظاهری 

 

به لحاظ ظاهری فلز آلومینیوم تقریبا نقره ای رنگ و بسیار سبک است و انعطاف پذیری زیادی دارد .  پروفیل های آلومینیومی به نسبت پروفیل سایر فلزات سپر محافظ خوبی در برابر هدر رفت انرژی هستند ،  پس به همین علت در ساخت و ساز استفاده می شوند . 
پروفیل های آلومینیومی با انواع روکش ها پوشانیده می شود و با استفاده از رنگ های الکترواستاتیکی الوان ، رنگ می شود . بوسیله ی آ
ندایز کردن می توانید استحکام و زیبایی محصول نهایی را افزایش دهید  . 

ویژگی دوم درب و پنجره های آلومینیومی زیبایی و ظاهر صاف و صیقلی آنها ست . رنگ روشن و همچنین استحکام و مقاومت بالای آن باعث شده تا در صنعت ساختمان سازی بسیار محبوب باشد . از دیگر این ویژگی ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :

 

-    شکیل و پرطرفدار هستند. 


-    سبک و مقاوم هستند . 


-    قابلیت نصب سریع و آسان دارند . 


-    قابلیت نصب شیشه دوجداره و چند جداره دارد .  


-    قابلیت بازیافت مجدد و حفظ منابع محیط زیست دارد . 


-    الوان و متفاوت هستند . 


-    غیر قابل اشتعال و مناسب جهت کارگذشتن در آشپزخانه و درمجاورت آتش هستند . 

 

 

 

 

 

تولید پروفیل آلومینیومی 

 

برای تولید این محصول ابتدا بیلت که ماده ی اولیه است را در کوره و در دمای بسیار بالا حرارت می دهند و پس از گداخته شدن آن را به درجه حرارت مناسب می رسانند . در مرحله ی بعد بیلت آلومینیومی را در قالب های مخصوص قرار می دهند و چون حرارت کوره زیاد بوده و فلز نرم شده به اشکال مختلف در می آید . بطور خلاصه تولید پروفیل را می توان شامل چهار فاز مختف دانست :


1) قالب گیری

2)  تولید بیلت

3)  فشرده سازی تحت فشاربالا

4)  فرآیند نهایی  

 

پروفیل های آلومینیومی داری ضخامت ما بین 3 تا 10 میلیمتر و آلیاژ 6 و 7 هزار هستند که بنا بر نوع استفاده شان مختلف است . آلیاژ های پروفیل آلومینیومی بر کیفیت محصول نهایی شامل مواردی ازقیبل عدم واکنش با هوا و استحکام و انعطاف پذیری تاثیر مستقیم می گذارد . 

 

 

 

 

تولید درب و پنجره آلومینیومی


فلز آلومینیوم همواره در حوزه ساختمانی جایگاه ویژه ای دارد . ویژگی خاص این درب و پنجره ها عدم تبادل دما است که مهم ترین اختلاف آن با پروفیل های آهن است . زیرا پنجره های آهنی هدر رفت انرژی زیادی دارند و پنجره های آلومینیومی اینگونه رفتار نمی کنند .  


پنجره های آلومینیومی به سه دسته تقسیم می شوند :

 

-    پنجره های آلومینیومی Thermal break
   پنجره های آلومینیومی ساده
   پنجره های چوب آلومینیوم

 

 

1.پنجره آلومینیومی thermal break 

 

در این نوع پنجره دو لایه ی خارجی و داخلی مجزا وجود دارد که عایق بسیار مناسبی در برابر حرارت است و تا دمای 220 درجه سانتی گراد را بوسیله ی تسمه های پلی آمید را درمحیط حفظ می کند . از سوی دیگر سرما را تا 50 درجه حفظ می کند . با پرس کردن تسمه پلی آمید می توانید اتلاف انرژی را به حداقل برسانید .  
جالب است بدانید که در این نوع پنجره ها ، دو
پروفیل بیرونی و داخلی از یکدیگر مجزا هستند و شما می توانید قسمت بیرونی و داخلی را با دو رنگ مختلف پیاده کنید . 

 

 

2.پنجره آلومینیومی ساده

 

این نوع پنجره ها شامل پنجره کرونت و st می باشد . پنجره های کرونت از لحاظ عایق بودن و کیفیت یراق آلات ضعیف عمل می کند و از ورود دود و گرد و خاک جلوگیری نمی کند . اما پنجره های st  به لحاظ  کیفیت عایق و حرارت و گرما بسیار مناسب هستند . 
امروزه تقریبا استفاده از
پنجره کرونت منقضی شده است . پنجره های st  قوی تر هستند و هنگام نصب آنها لاستیک های آب بند و نوار مویی استفاده می شود که عمر آنها را طولانی تر می کند . 

 

 

 

 

 

3.پنجره چوب آلومینیوم

 

پروفیل های ترکیبی هستند که جنس لایه داخلی چوب و جنس لایه خارجی آلومینیوم است . ادغام استحکام آلومینیوم و زیبایی چوب باعث تولید پنجره های بسیار شکیل و کاربردی می شود . 
 

 

 

 

 

 

 

کاربرد آلومینیوم در صنایع هوا فضا


نسل اولیه ی هواپیما هایی که در طی سالهای جنگ جهانی اول ساخته می شد چوبی بودند اما بعد از جنگ جهانی اول نیاز مبرمی به استفاده فلزی احساس می شد که سبک و مقاوم باشد و همینطور به فشار حاصل از رطوبت هوا در ارتفاع بالا مقاومت نشان دهد . ازاین زمان استفاده از فلز آلومینیوم رواج پیدا کرد . این زمان دوران طلایی صنعت نام گرفت و بسیار محبوب و پررونق شد . 
آلومینیوم هم برای مقاومت در برابر فشار هوا به هنگام اوج گیری و لندینگ و هم در بدنه ی هواپیما گزینه ی مناسبی است . قانون کلی به این صورت است که هرچقدر وزن هواپیما سبک تر باشد می تواند وزن بیشتری را تحمل کند . آلیاژهای 6061 ، 2024 و 7050 بیشترین کاربرد را در صنعت هوا فضا دارند . 

 

 

 

 

 

 

در ادامه ی این مقاله دیگر کاربرد های پروفیل آلومینیوم را بررسی می کنیم . 


صنایع بسته بندی محصولات غذایی ( شامل تولید بدنه و سر و ته قوطی های کنسرو و بسته بندی های نسبتا مقاوم غذاها )


صنایع برقی ( در دکل های بسیار بزرگ انتقال برق فشار قوی )


صنایع لوازم خانگی ( شامل یخچال و فریزر و ماشین لباس شویی و کولر و تولید ظروف نسوز )


صنایع کشاورزی و تجهیزات کارخانجات ( شامل تولید انواع لوله ها و نردبان و داربست ها )


صنایع متالورژی ( شامل آلیاژ های فولاد و گالوانیزه کردن استیل )


صنایع جواهرسازی ( شامل استفاده از آلومینا بعنوان سنگ قیمتی و تزیینی )


صنایع پزشکی و داروسازی ( شامل پودرهای سفید کننده دندان و تولید داروهایی درجهت درمان خونریزی ) 
 

 

نوشتن دیدگاه