031 - 910 - 100 - 30 021 - 910 - 100 - 30
گرافیت یک ماده ی تقریبا نرم است که از اتم های کربن تشکیل می شود . این ماده ی غیرسمی در سطوح زبر از خود اثر بجا می گذارد و به همین خاطر مناسب ترین گزینه در ساخت نوشت افزار ( مداد مشکی ) است . از دیگر کاربردهای گرافیت بعنوان پوشش عایق در لنت ترمز ماشین و درب های ضد سرقت استفاده می شود .
گرافیت ها دارای سه نوع بلور کریستالی در خود هستند : وین ، فلِیک و آمورف . تفاوت این سه مورد در اندازه ی اتم ها و میزان کربن مصرفی در آن می باشد . دگرگونی در لایه های زغال سنگ آنترامیست باعث شکل گیری آمورف میشود که فراوان ترین نوع گرافیت است .
ساختارگرافیت با نزدیک قرار گرفتن شش اتم کربن بصورت لایه لایه بوجود می آید که این اتم ها با پیوند کوالانسی بهم متصل می شوند . لایه های گرافیت براحتی روی هم می لغزند و به همین خاطر از آن در روغن کاری استفاده می کنند .
کک نفتی کلسینه شده یا گرافیت پرسولفور ماده ی کربن دار جامدی است که از تکلیس ( کلسینه کردن ) مواد خام نفتی بدست می آید . کلسینه کردن در جهت حذف رطوبت ، حذف مواد فرار ، افزایش چگالی کک ، افزایش خواص و مقاومت فیزیکی و نیز افزایش رسانایی جریان الکتریسیته در کوره های ( بوته ای ) دوار انجام می پذیرد .
دمای کوره مابین 1200 درجه تا 1350 درجه سانتی گراد متغیر است و درنتیجه ی این فرآیند ماده ی سیاه رنگ سخت وبسیار چگال با مقدارکمی از هیدروژن و قدرت رسانایی زیاد به نام گرافیت پرسولفور حاصل می شود .
کیفیت نهایی گرافیت پر سولفور – بعنوان ماده ای بی رقیب در تولید و بکارگیری آند ها ی گدازگر های آلومینیومی – در تعیین قیمت نهایی آن بسیار تاثیر گذار است . قیمت آن در سال های اخیر افزایش زیادی داشته و این امرباعث کاهش چشم گیر تقاضا برای این ماده شده است .
در تولید محصول نهایی گرافیت پر سولفور پارامترهای مختلفی دخیل هستند که کاربرد نهایی و آنالیز نهایی را تحت الشعاع قرار می دهند . این پارامترها عبارتند از : دانه بندی ، میزان کربن ، خاکستر ، سولفور و رطوبت .
منحصر بفرد ترین ویژگی این ماده را می توان ساخت آند ها و گداختن آلومینا به آلومینیوم برشمرد . گرافیت پرسولفور یکی از انواع گرافیت های مصنوعی است که سطح آن اسفنجی و حفره دار است و برای کربن رسانی به فولاد و آهن استفاده می شود .
کاربردهای این ماده در صنایع فولادسازی ، ریخته گری چدن ، صنایع آلومینیوم سازی و صنایع تولید محصولات نسوز است .
تفاوت گرافیت پرسولفور و کک متالورژیکی این است که گرافیت پرسولفور ارزش حرارتی بالاتری دارد و میزان خاکستر کمتر پس بنابراین درصد جذب کربن در آن زیادتر است .
چگالی حقیقی گرافیت پر سولفور بر طبق استاندارد ISo8004 مقدار 98/1 در هر سانتی مترمکعب می باشد . بیاد داشته باشید که این عدد بر طبق استانداردهای مشخصی محاسبه می شود .
● با اضافه کردن مقادیری از گرافیت به کوره ، سختی فولاد ، اضافه می شود .
● بوسیله ی استفاده از اکسیداسیون کربن به اشکال مختلف متالورژی از قبیل کک و زغال حرارتی ، فولاد و فلزات احیا می شود .
● با پرس پترولیوم کک الکترودهای صنعتی ایجاد می شود .
● با ریختن آن درکوره های قوس الکتریکی و کوره های القایی کربن به چدن تبدیل می شود .
● در تولید سیلیکون کاربیدی نقش دارد .
● برای حفاظت کاندیک استفاده می شود .
● درصنایع شیمیایی بعنوان پایه استفاده می شود .
● از آن در تولید قطعات صنعتی استفاده می کنند .
ابتدا کوره های دوار تادمای 2192 تا 2460 درجه فارنهایت ( یا 1200 الی 1350 درجه سانتی گراد ) دما داده می شوند . پس از آن درداخل کوره گرین کک یا کک خام نفتی ساخته خواهد شد . در دمای بالا رطوبت اضافی حذف می شود و هیدروکربن های باقی مانده استخراج می گردد . با انجام این کار محصول نهایی چگال تر و کریستاله تر می شود .
سپس دمای داخل کوره حدودا 1100 درجه کاهش پیدا می کند و در نهایت گرافیت پرسولفور آماده شده و آن را بوسیله ی تجهیزات و ماشین آلات مخصوص به سیلوها و انبار های ذخیره سازی منتقل می کنند یا درون محفظه ها و مخزن های کشتی ها و کامیون ها بار می زنند و به مقاصد صادراتی انتقال می دهند . کوره های تولید کننده دارای فناوری جدیدی به نام شفت عمودی هستند که کشور ما ایران نیز از آن به خوبی استفاده می کند . سوخت اولیه ی این کوره ها بوسیله ی مواد نفتی یا گازهای طبیعی تامین می شود ولی حرارت جاری درکوره از احتراق هیدروکربن های داخل کوره تمدد می یابد .
آهن پویا با بیش از یک دهه تجربه پر فروش، پایبند به اصول حرفه ای و اخلاقی در عرصه خرید و فروش در مرزهای داخلی و خارجی یاری گر شما در صنعت فولاد است