هنگامی که قصد دارید وارد یک پروژه ساختمانی شوید، بدون تردید باید میزان مصالح مورد نیاز را بتوانید بررسی نمایید. با توجه به اینکه میلگرد به عنوان یکی از مهمترین و پرکاربردترین مقاطع در ساختمان سازی شناخته می شود، محاسبه مقدار این مقطع برای ساخت و ساز از اهمیت بالایی برخوردار است. بررسی قیمت میلگرد و مقداری که برای انجام پروژه ساختمانی نیاز دارید، کمک می کند تا بتوانید محاسبات خود را به خوبی انجام دهید. اینکه مقدار میلگرد مورد نیاز برای هر متر مربع چقدر است و میلگرد مصرفی برای اسکلت بتنی به چه اندازه نیاز می شود، می تواند شما را یاری کند تا محاسبات دقیق خود را انجام دهید. به جرات می توانیم بیان کنیم که امروزه در حوزه ساخت و ساز، یکی از مهمترین مقاطع، میلگرد محسوب می شود. با ما همراه باشید تا به شما کمک کنیم برای ساخت و ساز در هر سازه ای چه مقدار میلگرد نیاز دارید. اطلاعات بیشتر درباره کاشت میلگرد را در این مقاله بخوانید.
هر متر مربع چقدر میلگرد لازم دارد؟
عوامل متعددی میتوانند در میزان مصرف آهن و میلگرد در هر متر مربع، تاثیر خود را نشان دهند. هنگامی که قصد ساخت و ساز دارید باید اطلاعات دقیقی از مقدار مصالح مورد نیاز بتوانید به دست آورید. در پروژه های ساختمانی، دو عامل مهم برای قیمت تمام شده اسکلت بتنی، اثرگذاری خود را نشان میدهند. میانگین قیمت میلگرد و آهن آلاتی که به کار می برید و دستمزد کار نسبت به پروژه، این عوامل هستند. برای محاسبه این مقدار، ابتدا باید قیمت میلگرد و آهن آلات مورد نیاز را بتوانید محاسبه کنید. علاوه بر این، مقدار آهن آلاتی که در هر متر مربع به کار می روند شما را یاری می کنند تا بتوانید محاسبات دقیق تری انجام دهید. برای تخمین مقدار آهن آلات و میلگردهایی که در هر متر مربع به کار می روند، فرمولی ارائه شده است. اگر قصد دارید این مقدار را به دست آورید، ابتدا دستمزد ساخت هر کیلوگرم آهن مصرفی را با میانگین قیمت خرید هر کیلوگرم آهن جمع نمایید. سپس مقدار به دست آمده را در اندازه آهن مصرفی در هر متر مربع ضرب نمایید. فراموش نکنید با استفاده از این فرمول میتوانید به صورت تخمینی مقدار میلگرد مورد نیاز در هر متر مربع و کل پروژه را به دست آورید. اگر قصد دارید محاسبه دقیق تری انجام دهید، باید میزان ماشین آلات، مدت زمان اجرای پروژه، موقعیت مکانی ساختمان و نیروی انسانی را نیز در نظر بگیرید.
برخی اطلاعات سرانگشتی عمرانی برای میلگرد
بهره گیری از اطلاعات اضافی می تواند شما را یاری کند تا برای اجرای پروژه بتوانید محاسبات دقیق تری انجام دهید. به عنوان مثال در سازه های بتنی حدود 43 کیلوگرم آرماتور به ازای هر متر مربع زیربنا، به کار گرفته می شود. برای فونداسیون به ازای هر متر مربع، مقدار 82 کیلوگرم آرماتور نیاز است. در سازه های بتنی حدود 1.3 تا 1.7 برابر نسبت به سقف باید مقدار طول تیرچه در نظر گرفته شود. در سازه های بتنی، مقدار آرماتوری که در ستون به کار گرفته می شود، به ازای هر متر مربع زیربنا، 12 کیلوگرم است. به ازای هر متر طول تیرچه باید حدود 7 تا 10 کیلوگرم میلگرد برای مصرف مورد استفاده قرار گیرد. در سقف سازه بتنی در هر متر مربع نیاز به استفاده از حدود 1.2 کیلوگرم آرماتور حرارتی یک طرفه و 2.5 کیلوگرم دو طرفه خواهد بود. در سقف های تیرچه بلوکی که دارای ضخامت 30 سانتی متر هستند، باید به ازای هر متر مربع یک کیسه 50 کیلوگرمی سیمان به کار گرفته شود.
مقدار آهن مورد نیاز برای ساختن خانه مسکونی
اگر قصد ساختن خانه مسکونی را دارید، باید برای محاسبه مقدار آهن مورد نیاز بتوانید چند اصل مهم را مد نظر قرار دهید. به عنوان مثال اگر برای سازه هایی با اسکلت فلزی قصد دارید مقدار آهن مورد نیاز را بررسی کنید، چنانچه اسکلت فلزی هم مرکز با مهاربندی باشد، باید آهن آلات مصرفی را بدون در نظر گرفتن وزن آرماتور سقف و بین 40 الی 70 کیلوگرم به ازای هر متر مکعب در نظر داشته باشید. علاوه بر این، اگر به دنبال ساخت سازه ها و ساختمان های بلند و دارای سیستم دوگانه هستید، باید بدانید که این ساختمان ها نیاز به استفاده از 70 الی 120 کیلوگرم آهن به ازای هر مترمربع خواهند داشت. فراموش نکنید این مقدار در سازه های بلند نمی تواند دقیق باشد.
مقدار آهن آلات و میلگرد مصرفی برای اسکلت بتنی
در طرف مقابل، اگر قصد دارید برای اسکلت بتنی بتوانید مقدار آهن آلات و میلگرد مصرفی را به دست آورید، باید شرایط متفاوتی را در نظر داشته باشید. به عنوان مثال، در سازه های بتنی که دارای قاب خمشی و دیوار برشی هستند، مقدار آهن آلات مصرفی بدون در نظر گرفتن وزن آرماتور سقف حدود 35 تا 60 کیلوگرم برای هر متر مربع سازه خواهد بود. برای سازه های بتنی که دارای قاب خمشی متوسط هستند، این مقدار 40 الی 45 کیلوگرم به ازای هر متر مربع و بدون در نظر گرفتن وزن آرماتور سقف به کار گرفته می شود. برای مقدار آرماتور مورد نیاز سقف باید محاسبات را به صورت جداگانه انجام دهید. به عنوان مثال به منظور استفاده در سقف دال بتنی توپر به ازای هر متر مربع باید در 16 کیلوگرم آهن آلات مصرفی را در نظر داشته باشید.
برای سقف کامپوزیتی، در هر متر مربع باید 8 الی 12 کیلوگرم آهن آلات در آن به کار گرفته شود.
محاسبه سرانگشتی میلگرد فونداسیون
مقدار میلگردی که برای فونداسیون به کار گرفته میشود، اهمیت بالایی دارد. به همین علت محاسبات دقیقی باید برای به دست آوردن این مقدار انجام داد. با این وجود اگر قصد دارید به صورت سرانگشتی به محاسبه میلگرد فونداسیون بپردازید، باید برای ضخامت، عمق و حداقل میلگردهای مورد نیاز بتوانید اطلاعات خود را افزایش دهید. اگر قصد دارید به مقدار آهن مورد نیاز برای عمق حداقل پی را به دست آورید، با استفاده از عبارت زیر می توانید اقدام نمایید.
20+(10×تعداد طبقات)
فراموش نکنید که همواره مهندسین ترجیح میدهند که عمق پی را بیشتر از 50 سانتیمتر در نظر بگیرند.
برای محاسبه عرض حداقل نوارها، فرمول 20+(20×تعداد طبقات) می تواند کاربردی باشد.
محاسبه آنلاین میلگرد فونداسیون
اگر قصد دارید پاسخی سریع برای سوالات خود پیدا کنید و در خصوص مقدار میلگرد مصرفی در فونداسیون اطلاعات خود را افزایش دهید، مجموعه آهن پویا شما را یاری می کند تا بتوانید پاسخی برای سوالات خود به دست آورید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مقدار آهن آلات مورد نیاز برای ساخت و ساز می توانید با کارشناسان ما در آهن پویا در ارتباط باشید.