به عملیات تسلیح و مقاوم سازی خاک در محل ساخت و ساز ، از طریق نصب کردن میلگردهای فولادی نزدیک به هم در داخل یک شیب یا گود ، میخکوبی خاک میگویند .

 

معرفی میخکوبی خاک در ساختمان سازی 

 

به عملیات تسلیح و مقاوم سازی خاک در محل ساخت و ساز ، از طریق نصب کردن  میلگردهای فولادی نزدیک به هم در داخل یک شیب یا گود ، میخکوبی خاک میگویند . این روش موجب میشود تا از خاک استفاده های مفیدتری شود و همچنین نگهدارنده های سازه ای جانبی و قائم ایجاد شود . 

 

 

 

 

 

 

کاربردهای میخکوبی خاک در پروژه های عمرانی

 


1.میخکوبی خاک سبب پایداری برش ها در بزرگراه ها و اتوبان ها میشود

 

2.پایدارسازی زمین لغزه ها


3.درگاه های تونل ها  در شیب های تند 

 

4.گودبرداری  سازه های نگهبان

 

 

 


مراحل میخکوبی میلگرد در خاک 

 

 

1.در ابتدا نوع خاک را توسط متخصصین تعیین میکنیم .

 

2.پس از مشخص شدن نوع خاک ، متناسب با نوع خاک سطح زمینمان را از عمق 1 الی 2.5 متر گودبرداری میکنیم .


3.در این مرحله با دستگاه حفاری مخصوص ، با زاویه 45 درجه زمین را حفاری میکنیم .


4.میلگردهایمان  را درون زمین کار میگذاریم .


5.دوغاب تزریق میکنیم .


6.نوارهای زهکشی شده را نصب میکنیم .


7.عملیات  بتن پاشی را انجام میدهیم .


8.در آخرین مرحله ، صفحات فولادی را بر سطح بتن قرار میدهیم و به انتهای  آرماتورها  پیچ میکنیم .

 

 

 

 

سپرزنی در میخکوبی میلگرد به چه معناست

 

در ساختمان سازی مصالحی از قبیل الوار ، فولاد و بتن که به صورت  پیش ساخته  هستند ، سپر محسوب میشوند . مهمترین سپری که در بین مصالح ساختمانی وجود دارد  سپری فولادی  میباشد. سپری فولادی معمولا دارای انعطاف پذیری بسیار بالا و همچنین مقاومت بالا میباشد . 

از این نوع سپری بیشتر برای مهاربندی ها و پرکردن موقت گودها استفاده میشود . سپری فلزی مانع از تحلیل رفتن مناطق مجاور گودها میشود . به طور کلی میتوان گفت سپرها براساس لرزش هایی که از قطعات  پیش ساخته  حاصل میشوند ، در درون خاک قرار میگیرند . 

 

 

 


اجرای سازه نگهبان به روش شمع و تخته گذاری

 

به منظور ساخت و سازهای موقت یا دائمی و ممانعت از برخورد با تاسیسات زیرزمینی هنگام میخکوبی  میلگرد در خاک از سیستم شمع نگهبان و تخته گذاری استفاده میکنیم . از این سیستم بیشتر در مناطقی استفاده میکنیم که سطح آب های زیرزمینی همواره پایین تر از سطح گودبرداری باشد . 
این روش به این صورت است که تخته ها را بین 
تیرهای نگهبان  قرار میدهیم و در نهایت با استفاده از  مقاطع فولادی، تکیه گاه های لازم را ایجاد میکنیم . در این نوع حفار های عمیق ، معمولا از شمع های بتنی استفاده میکنند . 

 

 

 

 

 

 

روش مهار متقابل در سازه های نگهبان

 

این روش روشی به نسبت آسان است و مقاومت بالایی به خاک میدهد . بهرین نوع خاک مورد استفاده در این روش ، خاک ریزشی و سست میباشد . برای اجرای این روش لازم است در ابتدا در دو طرفه اطراف حفره ای که گودبرداری شده است ، چاهک هایی در فاصله های معین حفر کنیم که عمق این چاهک ها باید کمی بیشتر از عمق گودبرداریمان باشد . 
حال پس از حفر این چاهک ها ، نیم رخ های
فولادی  یا بتنی مطابق با اصول و نقشه های موجود را اجرا میکنیم . طول این نیم رخ ها باید از تراز بالایی گود برداریمان همواره بالاتر قرار بگیرد . در این صورت بخش های فوقانی دو نیم رخ قائم را با استفاه از  تیر  یا  خرپا  به یکدیگر متصل میکنیم . 

 

 

 

 

سیستم دیوار دیافراگمی 

 

در نواحی از گودبرداری که خاک نرم است در سطحی پایین تر از آب های زیرزمینی از دیوارهای دیافراگمی استفاده میکنیم . دیوارهای دیافراگمی به صورت یک سری ترانشه های مجاور که ضخامت آن ها به صورت تقریبی 600الی 900 میلیمتر است و ارتفاع آن ها تقریبا دو برابر گودبرداری است ، اجرا میشوند . 
اجرای این سیستم به این صورت است که در ابتدای کار ترانشه هایی در داخل زمین حفر میکنیم و سپس همزمان با این حفاری ، دوغاب را به داخل زمین پمپاژ میکنیم . این تزریق دوغاب سبب میشود از هرگونه فروریختن و انسداد ترانشه ها جلوگیری به عمل آید و پایداری ترانشه ها تا حد بسیار زیادی حفظ شود . 

 

 

روش مهارسازی

 

این روش ادغامی از روش های قدیمی و نوین میباشد . در این روش از خاک های دیواره ی گود به منظور جلوگیری از هرگونه حرکت و رانش خاک با استفاده از تمهیدات خاص استفاده میکنند . روش اجرای مهارسازی به این شکل است که در زمینی که قرار است گودبرداری در آن انجام شود ، چاه هایی را حفر میکنیم . سپس درون این چاه ها را با نیم رخ هایی به شکل l یا H میپوشانیم . سپس شمع هایی که انتهای آن ها آرماتوربندی است را درون این نیم رخ ها قرار میدهیم و در نهایت بتن ریزی بر روی آن ها انجام میدهیم . 

 


معرفی روش خرپای فلزی

 

روش خرپای فلزی یکی از رایج ترین و کم هزینه ترین روش ها برای اجرای سازه های نگهبان میباشد . اجرای این روش بسیار ساه میباشد و به تجهیزات تخصصی نیاز ندارد . از آن جایی که روش خرپای فلزی از قابلیت انعطاف پذیری بالایی برخوردار است لذا این روش را میتوان در تمامی شرایط  و اقلیم ها اجرا کرد . 
برای اجرای این روش لازم است در ابتدا در محل عضوهای قائم خرپا که در مجاورت دیواره ی گود قرار گرفته اند ، چاه هایی حفر شود که عمق این چاه ها باید برابر با عمق گود باشد . در مرحله بعدی خاکی که در امتداد دیواره گود است را با شیبی مطمئن برمیداریم و عضو مایل و قائم را قرار میدهیم . 

 

 

 

 

 

 

خاک های نامناسب برای میخکوبی میلگرد 

 

1.خاک های آلی

2.لای سنگ

3.خاک با خورندگی بالا

4.خاک های بسیار خشک و بدون خورندگی

5.خاک های همسطح با آب های زیرزمینی

6.خاک هایی که سنگ با اندازه بالای 3 اینچ دارند 

 

نوشتن دیدگاه