میلگردها مقاطعی فولادی هستند که در اندازه های گوناگونی به بازار عرضه می شوند. این قطعات نقش مهمی در تامین امنیت، استحکام و مقاومت ساختمان دارند. برای اینکه بتوان مقاومت کششی بتن را افزایش داد، استفاده از میلگرد بهترین و موثرترین کار است. میلگردها برای افزایش مقاومت سازه، در صورتی مکمل بتن ها خواهند بود که از کیفیت و دوام قابل قبولی برخوردار باشند. گاهی پیش می آید که میلگرد به دلایل مختلفی دچار رنگ پریدگی و زنگ زدگی شود. زردی حاصل از زنگ زدگی، برخی از سازندگان و مهندسان را دچار نگرانی می کند. آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چرا این اتفاق می افتد؟ به نظر شما علت تغییر رنگ در میلگردها چه چیزی است؟ اگر تمایل دارید به پاسخ این سوال برسید در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
آیین نامه زنگ زدگی میلگردها و آزمایش میلگردها
زنگ زدن میلگرد یا آرماتور می تواند در عملکرد آن ها نقشی منفی داشته باشد. به همین جهت نحوه نگهداری، حمل و جابجایی میلگردها از اهمیت زیادی برخوردار است. اینکه تا پیش از زمان استفاده، آن ها را می بایست در چه مکانی و با چه شرایطی نگهداری کرد از دغدغه های مهم معماران و سازندگان محسوب می شود. درخصوص زنگ زدگی و رنگ پریدگی میلگردها آیین نامه ای تنظیم شده که تمامی مهندسین سازه موظف هستند آن را رعایت کنند. مفاد و موارد موجود در آیین نامه زنگ زدگی میلگردها به شرح زیر است.
- بر طبق این آیین نامه، برای جلوگیری از کثیف شدن سطح میلگرد یا زنگ زدگی آن، می بایست این قطعات فولادی را در مکان هایی عاری از رطوبت و کاملا تمیز نگهداری کرد.
- آن دسته از میلگردهایی که به دلیل زنگ زدگی زیاد به درجه پوسته شدن رسیده اند، قبل از تست و آزمایش نباید درون بتن جاگذاری شوند.
- همچنین آن دسته از میلگردهایی که خوردگی در آن ها عمیق و وسیع شده است، بایستی قبل از استفاده مورد آزمایش قرار گیرند و تا زمانی که شرایط آن ها با مشخصات موردنظر همخوانی نداشته باشد، افراد مجاز به استفاده از آن ها در بتن نیستند.
- در صورتی که موارد ذکر شده، یعنی خوردگی عمیق و پوسته شدن میلگرد بر اثر زنگ زدگی مشاهده نشود، می توان از آن ها در بتن استفاده کرد.
- حتما در صورت بروز زنگ زدگی و خوردگی بایستی سطح مقطع میلگرد مورد آزمایش قرار گرفته و بررسی شود. در صورتی که این سطح مقطع از حالت عادی کاهش یافته باشد، میلگرد قابلیت استفاده در بتن را نخواهد داشت
- حکم اصلی ممنوعیت از مصرف میلگرد، به طور ویژه برای آن دسته از میلگردهایی است که به طور کامل پوسیده و بلااستفاده شده اند.
- برطبق این آیین نامه بایستی از قرار دادن میلگردها در محیط هایی که امکان زنگ زدگی آن ها وجود دارد جلوگیری کرد.
- برخی افراد با مشاهده علائم زنگ زدگی و خوردگی در میلگرد، اقدام به استفاده از برس کرده و سطح آن را برای رفع مشکل برس کشی می کنند. در آیین نامه ذکر شده که برس نزدن میلگردهای زنگ زده بهتر از برس زدن آن هاست.
پدیده زرد شدن میلگرد
پدیده زرد شدن میلگرد امری کاملا طبیعی است که البته می توان با رعایت نکاتی از این اتفاق پیشگیری کرد. برای آن که بتوانید نسبت به مقاومت و استحکام سازه خود اطمینان کافی داشته باشید، بهتر است تا حد امکان از میلگردهای درجه یک، باکیفیت و بدون علائم خوردگی و زنگ زدگی استفاده کنید. پدیده زرد شدن میلگرد بر اثر زنگ زدگی آن رخ می دهد. زنگ زدگی نیز به دلایل مختلفی می تواند اتفاق بیفتد که مهم ترین آن ها به شرح زیر هستند.
- قرار دادن میلگرد در محیط های آلوده و کثیف
- انبار کردن میلگرد روی کف زمین
- نگهداری میلگرد در محیط های مرطوب
- نگهداری میلگردها در محیط های روباز و بارش برف و باران روی آن ها
در نظر گرفتن این موارد در نگهداری میلگرد، می تواند از زنگ زدگی و خوردگی آن جلوگیری کند. البته در صورتی که به دلایل مختلفی میلگرد دچار پدیده زردی و رنگ پریدگی شد، روش هایی برای زدودن این عوامل از روی آن وجود دارد که می توانید این روش ها و تکنیک ها را از طریق سایت های معتبر آموزش ببینید. یکی از مجموعه های فعال و باتجربه در زمینه فروش قطعات فولادی و صنایع ساختمانی، مجموعه آهن پویا است که به صورت شبانه روزی خدمات خود را به صورت آنلاین در اختیار علاقمندان قرار می دهد.