میلگرد کامپوزیت (frp) چیست؟

خوردگی میلگرد و زنگ زدن آن ها از جمله مهمترین دغدغه های مهندسین ساخت و ساز و فعالان در حوزه ساختمانی محسوب می‌شود. این شرایط می‌تواند در فونداسیون سازه، مشکلات عمده ای پدید آورد. به همین علت امروزه در واحدهای صنعتی مختلف به منظور مقابله با این مشکل از تولید میلگردهای کامپوزیت رونمایی شده است. در واقع می‌توان بیان کرد که به منظور تسلیح اعضای سازه های بتنی از دیرباز تا به امروز از میلگردهای فولادی استفاده شده است. با این حال علیرغم کاربردها و ویژگی های مناسبی که میلگردهای فولادی با خود به همراه دارند، در برابر شرایط قلیایی یا اسیدی، رطوبت بالا، نمک های موجود در هوا و محیط های بسیار سرد یا گرم به شدت مستعد آسیب پذیری هستند. میلگرد کامپوزیت از انواع میلگردهای موجود در بازار است که نسبت به میلگردهای فولادی، خواص و ویژگی های برتری از خود نشان می دهد. اطلاعات بیشتر درباره کاشت میلگرد را در این مقاله بخوانید.

میلگرد کامپوزیت (frp) چیست؟

میلگرد کامپوزیت چیست؟

استفاده از میلگرد برای افزایش استحکام سازه های بتنی و مسلح کردن بتن از سال ها پیش مدنظر قرار گرفته است. عموما در سازه ها می توانید ردی از میلگرد فولادی مشاهده کنید. با این حال ضعف فولاد در شرایط مختلف محیطی موجب شده است که امروزه از میلگرد کامپوزیتی یا frp استفاده شود. این مدل از میلگردها با استفاده از الیاف، تقویت می شوند. به همین علت مشکلات متعدد میلگردهای فولادی در این مدل از میلگرد ها به هیچ عنوان مشاهده نخواهند شد. ویژگی‌هایی مناسبی با استفاده از میلگرد کامپوزیتی می‌توانید در سازه خود مشاهده نمایید. این مدل از میلگردها دارای وزن بسیار کمتر در مقایسه با میلگردهای قدیمی هستند. علاوه بر این، میلگرد کامپوزیت از نظر مغناطیسی یک عایق بی نظیر شناخته می شود. میلگرد کامپوزیت در محیط های اسیدی و خورنده از مقاومت قابل ملاحظه‌ای برخوردار است. علاوه بر این، نوع بکارگیری مواد اولیه و پوشش میلگرد کامپوزیت به گونه‌ای است که در مجاورت با میدان های مغناطیسی و میدان های الکتریکی هیچگونه مشکلی برای مسلح کردن بتن مشاهده نخواهید کرد. شما عزیزان می توانید برای استعلام قیمت میلگرد با آهن پویا همراه شوید.

میلگرد کامپوزیت چیست؟

با کاربردهای میلگرد کامپوزیت آشنا شوید

نوع طراحی و ساخت میلگرد کامپوزیت به گونه‌ای است که می‌توان از آن در شرایط مختلف محیطی بهره برد. امروزه در لوله های بتنی و کانال های هدایت فاضلاب به شکل گسترده از میلگرد کامپوزیت استفاده می شود. علاوه بر این برای سازه های دریایی و سازه های بتنی اسکله، بکارگیری میلگرد کامپوزیت بهترین گزینه است. مواد اولیه ای که در تولید میلگرد کامپوزیتی به کار گرفته می شوند، این امکان را فراهم کرده‌اند که در مراکز بهداشتی و درمانی و در سازه های مجاور دستگاه‌های MRI بتوان از قابلیت های آن بهره برد. در آرماتور بندی لایه های فوقانی در عرشه پل ها و همچنین در نیلینگ، استفاده از میلگردهای کامپوزیت می تواند گزینه ای ایده آل محسوب شود. امروزه به منظور مقاوم سازی سالن های صنعتی و کف پارکینگ ها از آرماتوربندی بهره برده می‌شود. بکارگیری میلگرد کامپوزیتی به واسطه کیفیت و عملکرد فوق العاده ای که دارد، در این شرایط می تواند گزینه ای کاربردی شناخته شود. در کنار مواردی که عنوان کردیم، میلگرد کامپوزیتی از کاربردهای دیگری در شرایط محیطی مختلف می‌تواند از خود نشان دهد:

  • استفاده در دیواره موقت بتنی درون تونل های مترو
  • بهره گیری از میلگرد کامپوزیت در بلوک های بتنی پیش ساخته جاده ای
  • استفاده در کانال های روباز و لوله های بتنی هدایت آب
  • گزینه ای مناسب برای بکارگیری در تاسیسات فاضلاب مانند تصفیه خانه ها

فراموش نکنید که برای مسلح سازی بتن ها در مکان هایی که همواره در معرض حمله مواد شیمیایی و خوردگی قرار دارند، بهره گیری از کاربردهای میلگرد کامپوزیتی ایده ای مناسب محسوب می شود.

با کاربردهای میلگرد کامپوزیت آشنا شوید

مزایای میلگرد کامپوزیتی نسبت به میلگردهای دیگر چیست؟

در شرایط مختلف از انواع میلگرد برای آرماتور بندی و افزایش استحکام ساز می توان بهره برد. با این حال میلگردهای کامپوزیت نسبت به سایر میلگردها از مزایای خاصی برخوردارند. مقاومت میلگرد کامپوزیت در مقابله با خوردگی از جمله مهم‌ترین مزایای این مدل از میلگردها میتواند عنوان شود. میلگرد کامپوزیتی به مواد شیمیایی نیز بسیار مقاوم است. در کارخانه های پتروشیمی و همچنین سایت های زباله نیز می‌توان از قابلیت‌های آن بهره برد. این مدل از میلگرد در مقایسه با میلگردهای فولادی از مقاومت کششی بالاتری برخوردار است. میلگرد کامپوزیت می تواند تا دو برابر نسبت به میلگرد فولادی، مقاومت کششی سازه راه افزایش دهد. طول عمر بالای میلگردهای کامپوزیت و عایق بودن در برابر الکترومغناطیس و تجهیزات الکتریکی از دیگر مزایای آن ها می تواند عنوان شود.

مزایای میلگرد کامپوزیتی نسبت به میلگردهای دیگر چیست؟

میلگرد کامپوزیتی چه معایبی دارد؟

در کنار کاربردها و مزایایی که بکارگیری میلگرد کامپوزیت در اختیار شما قرار می‌دهد، بهره‌گیری از این میلگرد در شرایطی خاص ممکن است محدودیت هایی برای سازه ایجاد نماید. میلگرد کامپوزیت از مقاومت فشاری نسبتا کمی برخوردار است. به همین علت در ستون هایی که تحت فشار هستند از آن ها می توان بهره برد. با توجه به حساسیت میلگرد کامپوزیت، در مقابله با اشعه فرابنفش ممکن است که در معرض قرار گرفتن با این اشعه، الیاف پلیمری و رزین آن از هم بشکند. یکی دیگر از معایبی که میلگرد کامپوزیت با خود به همراه دارد، عدم بهره گیری از لایه تقویت کننده در پلیمر محسوب می‌شود. شرایطی که موجب شده است مقاومت برشی ضعیفی از میلگرد frp مشاهده کنیم. اگر این میلگردها در معرض آسیب های مکانیکی قرار بگیرند، طول عمر آنها به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

ویژگی میلگرد کامپوزیت چیست؟

بدون تردید مقاومت بسیار بالای میلگرد کامپوزیتی در محیط های شیمیایی و در برابر خوردگی به عنوان مهم ترین ویژگی آن می تواند بیان شود. علاوه بر این، میلگرد frp یک مقطع غیر رسانا و عایق الکترونیکی است. برای اطلاع از قیمت میلگرد کامپوزیت و خرید این مقطع می توانید با مراجعه به سایت آهن پویا، اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورید. 

نوشتن دیدگاه