میلگرد رامکا یا پاشنه بتن چیست؟

با توجه به افزایش میزان ساختمان سازی در سراسر کشور ایران و سایر کشورها به دلیل زیاد جمعیت، امروزه از تدابیر مختلفی برای خانه سازی استفاده می شود که درست کردن آپارتمان ها و ساختمان های بلند یکی از این تدابیر است. یکی از مهمترین تجهیزاتی که در ساختمان سازی و برای مقاوم سازی بنای ساختمان کاربرد زیادی دارد میلگرد رامکا یا پاشنه بتن است. میلگرد رامکا یکی از محصولاتی است که به منظور مقاوم سازی پایه ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد و کیفیت بسیار بالایی دارد. در این مقاله قصد داریم به میلگرد رامکا یا پاشنه بتن بپردازیم به همین دلیل برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما همراه باشید. اطلاعات بیشتر درباره کاشت میلگرد را در این مقاله بخوانید.

میلگرد رامکا یا پاشنه بتن چیست؟

میلگرد رامکا چیست؟

در قدم اول برای درست کردن هر ساختمانی اطلاعات سازه جمع آوری می شود و سپس مهندسان اقدام به ساخت ساختمان ها می کنند. در ساختمان ها از تدابیر مختلفی برای مقاوم سازی استفاده می شود که استفاده از میلگرد رامکا یکی از آن هاست. میلگرد رامکا یا میلگرد پاشنه بتن یکی از انواع میلگرد آجدار است که در ساختمان سازی کاربردهای فراوانی دارد و به صورت کلی می‌توان گفت از این محصول در صنایعی مانند کشتی سازی و خودرو سازی استفاده نمی شود و تنها برای صنعت ساختمان سازی از این محصول استفاده می شود. شما عزیزان می توانید برای استعلام قیمت میلگرد با آهن پویا همراه شوید.

میلگرد رامکا چیست؟

موارد مصرف میلگرد رامکا چیست؟

به صورت کلی می‌توان گفت از میلگرد رامکا برای موارد زیر استفاده می شود:
درست کردن ستون: یکی از مهمترین موارد استفاده از میلگرد رامکا در صنعت ساختمان سازی درست کردن ستون با استفاده از این محصول است. استفاده از میلگرد رامکا برای درست کردن ستون باعث می‌شود ستون دقیقاً مطابق با اندازه مندرج روی نقشه تهیه شود.
درست کردن دیوارها: یکی دیگر از موارد استفاده از میلگرد رامکا درست کردن دیوارهای مختلف در ساختمان است. در نقشه های ساختمان ابعاد مختلف دیوارها به خوبی نمایش داده شده است و با استفاده از میلگرد رامکا می توان ابعاد مختلف ساختمان را در ساختن دیوار ها رعایت نمود.
درست کردن پله و سقف: پله ها و سقف را می توان یکی دیگر از نقاط ساختمان دانست که به مقاوم سازی نیاز دارند. در این موارد از میلگرد های ورقه ای برای مقاوم سازی پله و سقف استفاده می شود.
درست کردن تیر بتنی: تیر بتنی یکی از محصولاتی است که باعث می‌شود ساختمان مقاوم تر باشد و در تیر بتنی از انواع مختلف میلگرد رامکا استفاده شده است.
رعایت فواصل در ساختمان سازی: از میلگرد رامکا برای رعایت کردن فواصل در ساختمان سازی استفاده می شود. برای مثال با استفاده از این محصول فاصله قالب بتن با ارماتور های بافته شده اندازه گیری می شود و دقیقاً مطابق با نقش انجام می شود.
یکدست کردن نقاط مختلف ساختمان: در ساختمان سازی تمامی مناطقی که با استفاده از میلگرد رامکا درست می شوند دارای اندازه کاملاً یکدست هستند که به راحتی قابل تشخیص است.

موارد مصرف میلگرد رامکا چیست؟

انواع میلگرد رامکا

میلگرد رامکا معمولاً در انواع متفاوتی تولید و روانه بازار می شود که برخی از این انواع عبارتند از:
میلگرد فولادی: میلگرد فولادی را می‌توان یکی از انواع پرکاربرد میلگرد رامکا در بازار دانست که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است. این میلگرد به دلیل استفاده از آلیاژ های مختلف در تولید آن، به هیچ عنوان زنگ نمی زند و از مقاومت و استحکام بسیار بالایی برخوردار است. میلگرد فولادی را می‌توان یکی از پرفروش‌ترین انواع میلگرد رامکا در بازار دانست.
میلگرد بتنی: یکی دیگر از انواع میلگرد رامکا در بازار میلگرد بتنی است که همانطور که از نامش پیداست از جنس بتن تولید می شود. میلگرد بتنی رامکا کاربردهای متعددی دارد و به صورت کلی می‌توان گفت مقاومت و استحکام آن با میلگرد فولادی برابری می کند، اما یکی از دلایل پرفروش بودن میلگرد فولادی نسبت به میلگرد بتنی این است که میلگرد بتنی وزن نسبتاً بالایی دارد.
میلگرد ورق فلزی: این محصول همانطور که از نامش پیداست به شکل ورقه در بازار به فروش می رسد و در اکثر موارد برای مقاوم سازی راه پله از آن استفاده می شود. استفاده از میلگرد ورق فلزی برای مواردی مانند سقف ساختمان ها نیز کاربرد دارد.

انواع میلگرد رامکا

میلگرد فولادی کربنی: این محصول را می توان یکی از پرفروش‌ترین انواع میلگرد در بازار دانست که با کیفیت بالایی در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد اما استفاده از آن برای مکان هایی که در معرض رطوبت قرار دارند چندان مناسب نیست. میلگرد فولادی کربنی با نام میله سیاه نیز شناخته می‌شود. قیمت مناسب و اقتصادی این محصول باعث می شود در ساختمان سازی از این محصول استقبال ویژه ای شود و میزان فروش این محصول به اوج برسد.
میلگرد رامکا با روکش اپوکسی: در برخی از موارد برای مقاوم سازی میلگرد رامکا روی آن روکش اپوکسی می کشند. استفاده از روکش مقاومت محصول را در برابر نم و رطوبت تا حدود زیادی افزایش می دهد. یکی از مهمترین مواردی که در هنگام خرید این محصول باید به آن توجه ویژه‌ای شود این است که روکش محصول مورد نظر نباید بیش از اندازه نازک باشد زیرا به راحتی از بین رفته و مقاومت خود را از دست می دهد. این محصول نسبت به سایر انواع محصولات قیمت نسبتا بالاتری دارد، اما باید توجه نمود که با توجه به کیفیت بالای محصول قیمت آن مقرون به صرفه است.

انواع میلگرد رامکا

مراحل اجرای میلگرد رامکا در ساختمان

همانطور که در بالا به این موضوع اشاره کردیم میلگرد رامکا در انواع متنوع و در نقاط مختلفی از ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد اما در برخی از موارد افراد به دنبال مراحل اجرای میلگرد رامکا در ساختمان هستند، به همین دلیل برای دادن اطلاعات بیشتر در این زمینه در ابتدا فرض کنید میلگرد رامکا قرار است به عنوان روی ستون ها مورد استفاده قرار گیرد، در این صورت باید گفت درآوردن میلگرد ها در ابعاد و اندازه دلخواه یکی از مهم‌ترین مراحل اجرای میلگرد رامکا در ساختمان است. میلگرد رامکا در ابتدا در کنار یکدیگر قرار داده می‌شود و با استفاده از آرماتوربندی به صورت کامل آن ها را به یکدیگر متصل می کنند در این مرحله باید دقت داشت که متصل کردن این میلگردها با یکدیگر باید مطابق با نقشه ساختمان باشد به گونه‌ای که برای مثال اگر قرار است این محصول در ستون استفاده شود، باید به نقشه ستون مراجعه شود و قطر میلگرد ها دقیقاً منطبق با قطر ستون باشد. در مرحله بعدی برای اجرای میلگرد رامکا باید بتن مورد نیاز برای ساختمان سازی آماده شود و بلافاصله بعد از آماده شدن بتن، بتن در محل مورد نظر ریخته شود و میلگرد رامکا روی محل قرار داده شود. استفاده از میلگرد رامکا روی بتن باعث مقاوم سازی بیشتر بتن ها می شود. در هنگام اجرای میلگرد رامکا حتماً باید استانداردهای مختلفی رعایت شوند که توسط سازمان استاندارد تعیین می شوند به همین دلیل افرادی که از این محصول در ساختمان سازی استفاده می کنند علاوه بر استفاده درست از این محصول باید تمامی استانداردها را به صورت کامل رعایت نمایند. یکی از مهمترین مواردی که درباره میلگرد رامکا باید به آن توجه کرد این است که این محصول نباید در محل‌هایی که در معرض خوردگی قرار دارد استفاده شود و حتماً باید در محل های خشک و بدون خوردگی از این محصول استفاده نمود. اگر قرار است از این محصول در مکان هایی که در معرض خوردگی و رطوبت قرار دارند استفاده شود، حتماً باید انواع ضد زنگ آن مانند انواع با روکش اپوکسی و یا با فولاد ضد زنگ استفاده شود.

مراحل اجرای میلگرد رامکا در ساختمان

تفاوت رامکا بتنی با رامکا میلگرد

رامکا معمولاً در دو نوع بتنی و فولادی تولید و روانه بازار می‌شود. اگر بخواهیم به برخی از تفاوت های این دو محصول با یکدیگر اشاره کنیم می توان به موارد زیر پرداخت:
رامکا فولادی معمولاً برای استفاده در مکان های مرطوب مناسب نیست برای مثال در مکان هایی که دارای هوای شرجی است، بهتر است از این محصول استفاده نشود در حالی که استفاده از رامکا بتنی در این گونه موارد بهترین گزینه ممکن است.
نحوه اجرای رامکا بتنی در ساختمان ها سخت تر است. رامکا فولادی به راحتی در ساختمان ها اجرا می شود در حالی که برای اجرای رامکا بتنی باید حتما مواردی مورد بررسی قرار گیرد. برای مثال رامکا بتنی به راحتی دچار دو تکه شدن می شود که این مورد باید حتما در هنگام اجرای این محصول مورد بررسی قرار گیرد و رامکا بتنی مقاوم سازی شود.
رامکا فولادی دارای مقاومت بسیار بالاتری است به همین دلیل در اکثر موارد در ساختمان سازی استفاده از رامکا فولادی توصیه می شود.
وزن رامکا فولادی نسبت به وزن رامکا بتنی تا حدود زیادی پایین تر است. همین موضوع باعث می شود وزن کلی سازه در هنگام اجرا کاهش پیدا کند.
میلگرد رامکا فولادی دارای انعطاف پذیری عالی و مناسبی است. این در حالی است که رامکا بتنی به هیچ عنوان انعطاف پذیری ندارد.
استفاده از رامکا بتنی برای مناطق زلزله خیز چندان مناسب نیست در حالی که رامکا فولادی برای استفاده در مناطق زلزله خیز به عنوان بهترین گزینه به شمار می رود.
نحوه اجرای آن ها در ساختمان یکی دیگر از تفاوت های رامکا بتنی و رامکا فولادی است. رامکا بتنی باید به صورت یکپارچه با پاشنه بتن اجرا شود در حالیکه رامکا فولادی باید دارای فاصله 5 تا 10 سانتیمتر باشد.

نوشتن دیدگاه