میلگرد تقویتی چیست | نقش میلگرد تقویتی در تیرچه و فونداسیون

برای پایدارسازی ساختمان ها، امروزه از مصالح مختلفی استفاده می شود. بدون تردید میلگرد به عنوان یک مقطع فولادی پرکاربرد و ارزشمند در ساخت و ساز از اهمیت بالایی برخوردار است. این روزها برای مقاوم سازی ساختمان استفاده از میلگرد تقویتی به شکل قابل توجه مدنظر قرار دارد. علاوه بر این که با استفاده از میلگرد می‌توانید مقاوم سازی را به میزان قابل توجهی افزایش دهید، در هزینه های تمام شده ساخت و ساز نیز می توان نقش اساسی این مقطع فولادی را مشاهده کرد. هنگامی که مهندسین و طراحان در فکر ایجاد سازه ای مستحکم هستند، باید در محاسبات خود موارد متعددی را در نظر بگیرند. با توجه به اینکه در اثر تنش های کششی و فشاری و بلاهای طبیعی ممکن است سازه طراحی شده دچار خرابی شود، استفاده از میلگردهای تقویتی همواره توسط مهندسان مورد تاکید قرار می گیرد. با این حال باید در استفاده و به کار بردن میلگرد تقویتی برای تیرچه و فونداسیون، قاعده خاصی رعایت شود. به هنگام قرار گرفتن میلگرد تقویتی در فونداسیون و تیرچه بلوک که با هدف پایدار سازی ساختمان صورت می پذیرد، فاصله آرماتورهای تقویتی و چیدمان آن ها از اهمیت بالایی برخوردار است. با توجه به پارامترهای مختلفی مانند ارتباط موثر مقطع میلگرد و همچنین قطر میلگرد، این فواصل انتخاب می شوند. اطلاعات بیشتر درباره کاشت میلگرد را در این مقاله بخوانید.

میلگرد تقویتی چیست | نقش میلگرد تقویتی در تیرچه و فونداسیون

میلگرد تقویتی چیست؟

میلگرد تقویتی در صنعت ساختمان سازی به عنوان یکی از پرکاربردترین انواع میلگرد شناخته می‌شود. مهندسین سازه و پیمانکاران با درک کافی از اهمیت میلگرد تقویتی از این مقطع فولادی برای تقویت سازه استفاده می کنند. هر اندازه که از مصالح مستحکمی مانند بتن در سازه استفاده شود، نمی توان در برابر نیروهای کششی و خمشی مقاومت کافی از آن را مشاهده نمود. به همین علت به منظور ایمن سازی ساختمان ها به هنگام زلزله و فشارهای خمشی و کششی، این مقطع فولادی مقاوم به بهترین شکل می تواند اثرگذاری خود را نشان دهد. امروزه در مکان هایی که نیاز به افزایش مقاومت کششی وجود دارد از میلگرد تقویتی بهره برده می‌شود. میلگرد تقویتی با خواص فنی فوق العاده ای که دارد، می تواند مقاومت کششی بتن را نیز به میزان قابل توجهی افزایش دهد. امروزه برای به کار بردن میلگرد تقویتی می توان نوع آجدار و بدون آج را نیز به کار برد. با توجه به اینکه استفاده بیش از حد از میلگرد تقویتی ممکن است موجب سخت شدن فرآیند بتن ریزی شود، باید میلگردهای قطور را با فواصل مناسب مورد استفاده قرار داد. میلگردهای تقویتی نقش مکمل سایر میلگردها را ایفا می کنند. شما عزیزان می توانید برای استعلام قیمت میلگرد با آهن پویا همراه شوید.

میلگرد تقویتی چیست؟

ویژگی های میلگرد تقویتی

استفاده از میلگرد تقویتی می‌تواند سازه شما را به میزان قابل توجهی مستحکم کند. از جمله ویژگی هایی که با به کار بردن میلگرد تقویتی می توانید از آنها برخوردار شوید، افزایش مقاومت کششی و خمشی سازه خواهد بود. میلگرد تقویتی به گونه ای است که می تواند تا 180 درجه خم شود. علاوه بر این، قابلیت خم شوندگی میلگرد تقویتی این امکان را فراهم می‌کند که بتوان از آن در فونداسیون نیز بهره برد. برای انتخاب و خرید میلگرد تقویتی علاوه بر اینکه از نوع آجدار و بدون آج آن می توانید استفاده کنید، در بسته بندی شاخه ها و کلاف نیز قادر هستید که متناسب با نیاز خود عمل نمایید. اگر بخواهید در هنگام ساخت و ساز، توانایی تحمل نیروهای وارده را به میزان قابل توجهی افزایش دهید، در کنار میلگردهای به کار رفته می توانید از میلگرد تقویتی نیز بهره بگیرید. نوع استفاده میلگرد تقویتی به گونه ای است که می تواند ضعف سازه را به میزان قابل توجهی برطرف کند.

ویژگی های میلگرد تقویتی

کاربرد میلگرد تقویتی

همانگونه که می دانید به یک سازه و ساختمان نیروهای متعددی وارد می شود. با توجه به این موارد، فشاری که از طبقات مختلف و بر روی فونداسیون قابل مشاهده است، نیاز به استفاده از مصالح مختلف برای کنترل آن وجود دارد. میلگرد تقویتی از کاربردهای مختلفی در یک سازه می تواند برخوردار باشد. میلگرد تقویتی در برابر نیروهای وارد شده، مقاومت سازه را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. به همین علت در قسمت های مختلف ساختمان مانند تیرچه، دیوار برشی و فونداسیون می تواند به کار گرفته شود. هنگامی که قصد استفاده از میلگرد تقویتی در تیرچه بلوک را داشته باشید، باید نکات مختلفی را مد نظر قرار دهید. طول هر میلگرد برای استفاده در این شرایط متناسب با نمودار لنگر خمشی انتخاب می شود. علاوه بر این، در تیرچه بلوک نحوه قرارگیری میلگرد و فاصله آنها از همدیگر اهمیت بالایی دارد. توجه داشته باشید که اگر به دنبال استفاده از میلگرد تقویتی در تیرچه بلوک هستید، نوع آج دار آن باید انتخاب شود. از کاربردهای دیگر میلگرد تقویتی استفاده در فونداسیون ساختمان است. با توجه به اینکه یکی از مهمترین و ضروری ترین بخش های هر سازه فونداسیون آن به شمار می‌رود، باید بتوانید این بخش از سازه را به گونه ای تقویت کنید که به عنوان مرکز تحمل ثقل سازه بتواند از فشارهای وارد شده به خوبی جلوگیری نماید. معمولا میلگرد تقویتی را با میلگردهای معمولی در پایین ترین بخش فونداسیون به کار می برند.

کاربرد میلگرد تقویتی

نقشه خوانی میلگرد تقویتی

با توجه به اینکه در نقشه ساختمان با میلگردهای مختلفی مواجه می شویم، لازم است که برای خواندن اندازه میلگردها در نقشه با نمادهای آن ها آشنایی کامل به دست آورید. نمادهایی که در نقشه خوانی به کار می روند شما را یاری می کنند که بتوانید درکی صحیح از آن ها به دست آورید. در نقشه خوانی میلگرد، حرف A تعداد میلگردها را نشان می دهد. علاوه بر این، برای نمایان کردن قطر میلگرد از حرف B استفاده می شود. حرف C نیز برای بیان فاصله میلگرد مورد استفاده قرار می گیرد.

نقشه خوانی میلگرد تقویتی

نحوه محاسبه میلگرد تقویتی چگونه است؟

در نگاه اول شاید تصور شود که محاسبه وزن میلگرد تقویتی در یک پروژه امری ساده به نظر برسد. با این حال باید بدانید که طراح پروژه و مهندسین سازه با استفاده از نرم افزارهای تخصصی به محاسبه میلگرد تقویتی خواهند پرداخت. آشنایی شما با نحوه محاسبه وزن میلگرد تقویتی کمک می کند که هنگام خرید آن ها بتوانید با در اختیار داشتن اطلاعات کافی، برآورد هزینه را انجام دهید. برای محاسبه وزن میلگرد تقویتی، دو روش وجود دارد. استفاده از نرم افزار Etabs توسط مهندسین همواره مد نظر قرار گرفته است. علاوه بر این، روش سنتی نیز برای محاسبه میلگرد تقویتی می تواند مورد استفاده قرار گیرد. در این روش تعداد میلگردهای تقویتی کل پروژه را در وزن کلی یک عدد میلگرد تقویتی و طول کلی یک عدد میلگرد تقویتی ضرب می کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از متخصصین ما در فروشگاه آهن آلات آهن پویا اطلاعات کافی را به دست آورید.

نوشتن دیدگاه