میلگرد رکابی چیست

با مدرنیته شدن ساختمان ها و سایر سازه ها و سرعتی که در ساخت آن ها وجود دارد، استفاده از انواع میلگرد برای استحکام این بناها ضروری است. نقشی که میلگرد ها در ساخت و ساز دارند و استحکامی که به سازه ها می دهند بر هیچکس پوشیده نیست. استفاده از میلگرد در کنار بتن برای جبران کم بودن مقاومت کششی آن، یک ایده بسیار هوشمندانه است که استحکام سازه را تا چندین برابر افزایش می دهد. امروزه انواع میلگرد با اهداف مشخصی برای کارکرد های متفاوتی تولید می شوند. هر نوع میلگرد با توجه به ساختاری که دارد برای مصارف مشخصی مورد استفاده قرار می گیرد. از پرکاربرد ترین نوع میلگرد که از آن همراه با بتن استفاده می شود میلگرد سنجاقی یا خاموت سنجاقی از انواع پرکاربرد میلگرد رکابی محسوب می شوند. استفاده عمده از میلگرد های سنجاقی برای بالا بردن مقاومت سازه ها در برابر نیروی برشی است. این نوع میلگرد از دو طرف دارای خمیدگی هایی است که زوایای آن متفاوت اند. تفاوت در میزان این زاویه ها باعث می شود که انواع بسیاری از میلگرد های سنجاقی تولید شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با آهن آلات آهن پویا و قیمت میلگرد ساده، آجدار و ذوب آهن و ... با کارشناسان ما در آهن پویا در ارتباط باشید. 

میلگرد رکابی چیست

سنجاقک یا میلگرد رکابی چیست؟

میلگرد های سنجاقک یا رکابی براساس میزان خمشی که در دو طرف دارند طبقه بندی می شوند:

  • خم استاندارد: دو طرف این نوع میلگرد با زاویه 90 درجه خمش دارد و با قطری نزدیک به دوازده برابر قطر میلگرد ساخته می شود.
  • خم نیمه استاندارد: میزان خمش در این نوع میلگرد سنجاقی در دو طرف با هم برابر نیست. زاویه خمش در یک طرف آن 90 درجه و در سمت دیگر 135 درجه است.
  • خم دو طرفه: در این نوع میلگرد خم دو طرفه است و در هر طرف زاویه ای 135 درجه و مخالف هم را ایجاد می کند.

در اجرای خاموت سنجاقی دو مرحله انجام می شود. در مرحله اول تعدا میلگرد های رکابی مورد نیاز تعیین می شود که متخصصان برای این امر تعداد خاموت های یک ستون را در نظر می گیرند و در مرحله دوم میلگرد ها اجرا می شوند. آرماتور های سنجاقی با خم های دو طرفه در محل مناسب نصب می شوند بعد از آن آرماتور هایی با خم یک طرفه و سپس با خم 90 درجه توسط طراحان به اجرا در می آیند. میلگرد حسن رود از بهترین میلگردهای موجود در بازار است. برای اطلاع از قیمت میلگرد حسن رود با آهن پویا همراه شوید.

سنجاقک یا میلگرد رکابی چیست؟

موارد مصرف میلگرد رکابی چیست؟

در یک توضیح کلی می توان موارد مصرف میلگرد رکابی را برای نگه داشتن میلگرد های طولی و عمودی در بتن ریزی تعریف کرد. میلگرد های سنجاقی با خم هر دو یک طرف، در جهت موافق یکدیگرخمش می گیرند. این نوع از میلگرد ها در صورتی صلاح دید مهندسان و طراحان در برخی از سازه ها مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از میلگرد های رکابی یا سنجاقی امروزه با هدف بالا بردن استحکام ساختمان و بنا ها مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از این نوع میلگرد ها در سازه های بتنی بسیار ضروری و پر اهمیت محسوب می شوند. میلگرد رکابی در ستون ها و دیوار هایی که عمودی هستند استفاده می شوند. این نوع از میلگرد ها دارای اغلب به تعداد زوج و به شکل عمودی درون بتن قرار می گیرند. برای اتصال میلگردهای سنجاقی به سایر میلگردها از سیم مفتول استفاده می شود.

موارد مصرف میلگرد رکابی چیست؟

  • کاربرد میلگرد سنجاقی در دیوار برشی: دیوار های برشی که در ساختمان وجود دارند تحت تاثیر نیروی برشی هستند. برای تحمل این فشار باید استحکام آن ها توسط میلگرد های طولی تضمین شود. میلگرد های قلاب دوخت سبب می شوند که میلگرد های طولی به طور ثابت در دیوار وجود داشته باشند.
  • کاربرد میلگرد سنجاقی در فوندانسیون: استفاده از میلگرد های رکابی در اسکلت های فلزی و فوندانسیون نیز بسیار رایج است. میلگرد های سنجاقی به صورت عرضی و عمودی بر روی هم قرار داد می شوند.
  • کاربرد در ستون بتنی: با توجه به اینکه ستون ها بار ساختمان را به زمین منتقل می کنند باید با استفاده از میلگرد ها به طور اصولی استحکام سازی شوند. میلگرد های سنجاقی در ستون های بتنی وظیفه دارند تا میلگرد های طولی را نگه دارند.

به طور کلی هر نوع سازه بتنی که برای استحکام آن از میلگرد استفاده می شود حتما در آن انواعی از میلگرد های سنجاقی به کار گرفته شده است. استفاده از میلگردهای سنجاقی در مواردی مانند ساخت و ساز های مربوط به کشاورزی، پل سازی و موارد مشابه متداول است.

نوشتن دیدگاه