میلگرد کشش چیست؟

میلگرد جز مقاطع فولادی است که برای بالا بردن مقاومت کششی بتن در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد. در بخش های مختلفی از ساختمان مانند فونداسیون، ستون و سقف از بتن استفاده می شود. با توجه به این که مقاومت کششی بتن بسیار پایین است در برابر نیروهای مختلف نمی تواند مقاومت کافی داشته باشد و برای جبران این مقاومت کششی بتن از میلگرد کششی استفاده می شود. علاوه بر میلگرد از مقاطع فولادی دیگر مانند پروفیل، قوطی ناودانی و نبشی نیز برای جبران مقاومت کششی پایین بتن استفاده می شود.
میلگرد در صنایع ساخت و ساز از اهمیت بالایی برخوردار است و به دلیل داشتن استحکام و مقاومت می تواند در برابر نیروهای چرخشی و کششی تحمل بالایی از خود نشان دهد. میلگرد های کششی در طی فرآیند کشش سرد ساخته می شوند. بهترین دستگاه ها برای تولید این نوع میلگرد که به میلگرد کششی یا میلگرد ترانس معروف است، استفاده می شود. برای تولید میلگرد کششی مانند سایر مقاطع فولادی رعایت استانداردهای لازم مورد نیاز است. در حال حاضر با استفاده از استاندارد روسیه این میلگرد تولید می شود. از نظر شکل ظاهری و ساختار فیزیکی میلگرد کششی به دو نوع میلگرد کششی ساده و میلگرد کششی آجدار تقسیم می شود.
میلگرد آجدار برخلاف میلگرد ساده دارای فرورفتگی هایی است که با بتن سطح تماس بیشتری برقرار می کند و مقاومت کششی آن را افزایش می دهد. در ادامه بیشتر درباره کاربرد میلگرد کششی و انواع میلگرد کشش صحبت می کنیم.

راهنمای مطالعه متن

میلگرد کشش چیست؟

کاربرد میلگرد کششی چیست؟

میلگرد کششی کاربردهای مختلفی دارد و در صنایع گوناگون از آن استفاده می شود. با توجه به اینکه در سازه های بتنی و ساختمان سازی استفاده صحیح از مصالح مانند میلگرد باعث می شود تا استحکام کششی سازه بالا برود. ساخت سازه هایی مانند ساختمان های بلند، پل ها و ... که ممکن است دچار ضربه لرزش و حرکت های دینامیکی شوند، نیازمند داشتن مقاومت بالایی است. به همین خاطر ابتدا قبل از ساخت چنین سازه هایی تست میلگرد و سنجش مقاومت کششی، مقاومت تسلیم و ... انجام می شود تا بتوان کاربرد دقیق آن را تعیین و از خسارات احتمالی جلوگیری کرد.
میلگرد کششی برای ساخت انواع لولا، پیچ و شفت و قلاف چاه های آب مورد استفاده قرار می گیرد. ساخت موتور سیکلت و ماشین آلات کشاورزی و صنعتی نیز با استفاده از میلگرد ترانس یا میلگرد کشش انجام می‌شود. بسیاری از صنایع خط تولید ماشین های سبک و سنگین نیز از این میلگرد استفاده می کنند. با توجه به نوع کاربرد میلگرد کششی برای ساخت آن ها باید دقت و ظرافت زیادی در نظر گرفته شود. چنانچه این میلگردها در زمان تولید از حالت صافی در بیایند و تاب بردارند باید توسط دستگاه های مخصوص تابگیری شوند و فرایند کشش روی آن ها انجام شود. در غیر این صورت ممکن است مورد قبول مشتری نباشند.
همانطور که می دانید تیرچه هایی که در سقف ساختمان به صورت بلوک قرار می‌گیرند تحمل بسیار بالایی در برابر نیروهای وارده دارند. تیرچه بلوک به دو بخش پاشنه بتنی و بخش خرپای فولادی تقسیم می‌شود. معمولاً خرپا از پنج میلگرد تشکیل شده که یکی از آن ها در بالا قرار می گیرد، دو عدد در پایین خرپا قرار دارند و میلگرد دیگری به صورت زیگزاگ بین خرپا قرار می گیرد. میلگرد هایی که در قسمت پایین خرپا به کار می روند میلگرد های کششی هستند و با استفاده از جوشکاری و قالب به میلگرد زیگزاگی وسط خرپا متصل می شوند.
خرپا می توانند نیروهای کششی که به سازه وارد می شود را تحمل کند و دارای مقاومت زیادی است. اجرای دقیق این کار به بالا بردن سطح مقاومت سقف در برابر نیروهای کششی و تنش‌ها منجر می شود.

انواع میلگرد کشش

انواع میلگرد کشش

انواع میلگرد کشش به دو دسته تقسیم می شوند.

  • میلگرد کششی ساده
  • میلگرد کششی میلگرد آجدار

میلگردهای آجدار نیز خودشان به سه دسته A1، A2، A3 تقسیم می شوند. استاندارد این میلگردها استاندارد روسی است. همانطور که گفتیم میلگردهای آجدار دارای فرورفتگی های هستند که با تماس با سطح بتن باعث افزایش مقاومت کششی آن می شوند. تنوع میلگرد کششی باعث شده تا به میلگرد های کششی مارپیچ و کششی جناقی نیز آن ها را بشناسند. کارخانه های تولیدکننده میلگرد کششی معمولاً این محصولات فولادی را از طریق فروشگاه های عرضه کننده میلگرد و آهن آلات وارد بازار می کنند. جهت کسب اطلاعات دقیق تر در رابطه با انواع میلگرد کششی و کاربردهای آن می توانید به وب سایت آهن پویا مراجعه کنید و جهت استعلام قیمت میلگرد کششی با شماره های بخش فروش وب سایت فروشگاهی آهن پویا تماس حاصل فرمایید.

 

نوشتن دیدگاه