برای ساخت اصولی یک ساختمان نیاز به تجهیزات و امکانات مختلفی است. در زمان های قدیم که صنایعی همچون صنعت فولادسازی پیشرفت امروزی را نداشت، معماران و سازندگان با قطعاتی همانند میلگرد آشنایی نداشتند. اما رفته رفته ایرادات ساختمان سازی باعث شد تا تولیدکنندگان به دنبال تولید محصولاتی برآیند که این نقایص را به خوبی رفع کنند. عدم مقاومت و استحکام، یکی از مهم ترین نقص ها در صنعت ساختمان سازی بود که باعث تولید میلگرد شد.
اینکه چرا در ساختمان سازی از میلگرد استفاده می کنند دقیقا به جهت افزایش مقاومت سازه است. در واقع میلگردها با مقاومت کششی بالایی که دارند، می توانند نقایص بتن و اسکلت ساختمان را رفع کنند. به کمک این قطعات فولادی کیفیت سازه، دوام و ارزش آن افزایش پیدا خواهد کرد. در بخش های بعدی بیشتر درخصوص استفاده از میلگرد در بتن صحبت می کنیم.
میزان استفاده از میلگرد در بتن
حال که به اهمیت استفاده از میلگرد در صنعت ساختمان سازی پی بردید، لازم است بدانید که میزان استفاده از میلگرد در بتن چقدر است. میلگردها، از نظر سایز، ابعاد، اندازه، قطر و وزن به دسته های مختلفی تقسیم می شوند. بنابراین هر پروژه ساختمانی نیاز به نوع خاصی از میلگرد دارد تا بتواند استحکام خود را افزایش دهد. وسعت و بزرگی پروژه شما هرچقدر که باشد، می بایست قبل از هر اقدامی، برنامه ای برای تهیه مصالح آن بچینید. اینکه براساس این پروژه نیاز به چه میزان میلگرد است.
هرچه تخصص شما در این زمینه بیشتر باشد، قطعا تخمین مقدار مصالح موردنیاز نیز به مقدار واقعی نزدیک تر خواهد بود و این قضیه می تواند در هزینه شما صرفه جویی هایی زیادی به دنبال داشته باشد. در صورت نداشتن تجربه کافی نیز می توانید از متخصصین این حوزه راهنمایی های لازم را دریافت کنید. محاسبه میلگرد موردنیاز برای ستون، سقف و هر بخش دیگری از ساختمان متفاوت است. به نمونه ای که در ادامه به آن اشاره می کنیم دقت کنید.
بسته به اینکه ساختمان از اسکلت بتنی یا فلزی ساخته شده باشد، مقدار میلگرد موردنیاز برای آن متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال برای ساختمان ها با ستون های بتنی، به ازای هر متر مکعب ستون بتنی، به 35 الی 45 کیلوگرم میلگرد احتیاج است. این در حالی است که برای ساختمان هایی با اسکلت فلزی به ازای هر متر مربع از آن به چیزی نزدیک به 45 الی 65 کیلوگرم میلگرد احتیاج خواهید داشت.
نقش میلگرد در بتن در مناطق نامساعد جوی
میلگرد به دلیل دارا بودن خواص و مشخصات فیزیکی تقریبا مشابه با بتن، می تواند به طور قابل توجهی مقاومت کششی آن را افزایش دهد. افزایش مقاومت کششی بتن، باعث افزایش استحکام سازه در برابر شرایط آب و هوایی مختلف می شود. میلگرد خاصیت چسبندگی فوق العاده ای دارد و در صورتی که به صورت کاملا اصولی درون بتن قرار گیرد، می تواند دوام سازه را تا حد زیادی تضمین کند. استفاده از میلگرد علاوه بر افزایش مقاومت ساختمان، مزایای دیگری را نیز به دنبال دارد. اینکه نقش میلگرد در بتن در مناطق نامساعد جوی چیست، موضوع بحث این بخش ماست.
یکی از مواردی که در گذر زمان باعث تخریب یا فرسودگی یک ساختمان می شود، زنگ زدگی قطعات آن براثر رطوبت است. شرایط جوی نامساعد می تواند عامل اصلی این مسئله باشد. از مهم ترین عواملی که باعث پدیده زنگ زدگی و خوردگی قطعات فولادی می شوند عبارتند از: میزان کلر موجود در جو، دما و رطوبت هوا. به همین دلیل است که می گویند قبل از خرید میلگرد، حتما شرایط جوی و جغرافیایی ساختمان را در نظر داشته باشید و براساس آن اقدام به خرید میلگرد کنید. برای پیشگیری از مسائلی همچون زنگ زدگی و خوردگی قطعات، تولیدکنندگان از یک راهکار مفید کمک گرفتند.
آن ها خواص آلیاژهای به کار رفته در ساخت میلگرد را بهبود بخشیدند. این کار باعث تولید میلگردهای ضدزنگ، گالوانیزه، اپوکسی وفایبرگلاس شد. این میلگردها کیفیت بسیار بالایی داشته و در برابر عوامل طبیعی همچون خوردگی و زنگ زدگی از خود مقاومت بسیار بالایی نشان می دهند. در نتیجه دوام بتن و به دنبال آن طول عمر سازه نیز افزایش پیدا می کند. در زمینه فروش و عرضه قطعات فولادی شرکت آهن پویا آماده خدمات رسانی شایسته به شما عزیزان است. شما می توانید در سایت آهن پویا از محصولات مجموعه دیدن کرده و خدمات موردنیاز خود را دریافت کنید.