031 - 910 - 100 - 30     021 - 910 - 100 - 30

احتکار نیمی از تولیدات خودرویی در سال 1399
شنبه 8 خرداد 1400 بازدید : 46

 

به نقل از روزنامه اخبار صنعت : احتکار نیمی از تولیدات خودرویی در سال 1399

 

به گفته وزير صمت، حدود 450 هزار خودروي به فروش رسیده به قیمت کارخانه ، در انبارها احتکار شده اند . 

آیا ممکن است اين موضوع به يک ريزش قيمتي گسترده در بازار خودرو ختم شود ؟

نوک کوه يخ مديريت آشفته در بازار خودروي کشور، به تازگي بيرون زده است. همين چند روز پيش بود که عليرضا رزم حسيني، وزير صنعت، معدن و تجارت، از انبار شدن 450 هزار دستگاه خودرو در کشور توسط واسطه ها خبر داد، عددي که دست اندرکاران بازار خودرو ميدانند چه معنايي دارد. اين يعني با عرضه اين حجم از خودرو به بازار قيمت خودرو به شدت کاهش خواهد يافت . 

ماجرا از اين قرار است که در راستاي مقابله با واسطه گري خودرو در بازار، طي سال گذشته تصميمات متعددي توسط وزارت صمت اتخاذ شد تا خودروهايي که در قالب طرح هاي پيش فروش يا قرعه کشي محصولات به فروش مي رسند، سر از پارکينگ واسطه ها و دلالان در نياورند . 

به عنوان نمونه فروش خودرو به قيمت کارخانه به متقاضيان، مشروط به عدم در اختيار داشتن پلاک فعال با کد ملي متقاضي و همچنين ممنوعيت فروش خودروي تحويلي تا مدتي مشخص بود اضافه شد که بعدا به نمايندگي هاي مجاز خودروسازان براي دريافت گارانتي خودروهاي فروش رفته بود .

بر اين اساس، مقرر شده بود که شهرونداني که خودروي خود را تحويل مي گيرند، حداکثر تا سه ماه بعد از تاريخ تحويل براي دريافت گارانتي به نمايندگي خودروسازان مراجعه کنند . هدف هم اين بود که تحويل گيرنده خودرو، از احتکار خانگي محصول خريداري شده اجتناب کند . 


احتکار 450 هزار خودرو، چه تاثيري بر بازار ميگذارد؟ 

 

مجموع توليد خودروهاي سواري در ايران در سال 1399 به حدود 900 هزار دستگاه ميرسيد و انبار شدن 450 هزار دستگاه خودرو به معني احتکار خانگي يا سيستماتيک نيمي از توليدات خودرويي کشور در سال گذشته است . 

اين عدد بسيار قابل توجه است و البته زماني قابل توجه تر مي شود که اين واقعيت را در نظر بگيريم که خودرو به عنوان يک کالای مصرفي، خيلي زود بايد به دست مصرف کننده نهايي برسد و از اين نظر، مثال با طلا يا ارز تفاوت دارد که نگه داري آن، چندان مشمول آسيب ناشي از زمان نيست . 

Bayat ghazal

به اشتراک بگذارید

دیدگاه

0