031 - 910 - 100 - 30     021 - 910 - 100 - 30

افغانستان هم برای فولاد ما شاخ شد!
پنج شنبه 30 اردیبهشت 1400 بازدید : 105

به نقل از روزنامه اقتصاد سرامد : افغانستان هم برای فولاد ما شاخ شد 

 

 اقتصاد جهان در دهه پیش‌رو آبستن تحولات بسیاری است. به جز مسائلی نظیر گرمایش زمین و پاندمی، عبور دو اقتصاد بزرگ آسیایی از ایالات‌متحده آمریکا در افق 2025 و 2028 مهم‌ترین موضوعی است که تحلیل اقتصاد و به‌ویژه بخش فولاد را حائز ویژگی‌های خاصی می‌کند. برآوردهای اولیه نشان می‌دهد چین تا سال 2025 و هندوستان در فاصله 2028 تا 2030 با عبور از اقتصاد آمریکا، به بازیگران شماره یک و دو جهان در این حوزه تبدیل می‌شوند. و توسعه همکاری‌های دوجانبه چین و هند ابعاد این ماجرا را پیچیده‌تر کرده است. شباهت پیدا کردن نحوه تنظیم بازار و تغییر تعرفه در بخش‌های بسیاری از جمله قراضه در ماه‌های گذشته از سوی دو کشور موید همین نکته است.

نکته جالب جهت‌گیری هندوستان در مخالفت با کارتل فولادی داخل کشور است که از نظر مقامات دولت هند می‌تواند برای اقتصاد این کشور مخرب باشد. این نگاه وقتی جالب‌تر می‌شود که بدانیم هند دومین سهامدار بزرگ فولاد جهان با تولید سالانه 97 میلیون تن است. بنابراین نباید فراموش کرد که حمایت بیش از حد از صنعت فولاد یک کشور، عواقب خواهد داشت و با نگاه به وضعیت هند، از تکرار وضعیتی مشابه در ایران جلوگیری کرد. 

محمد حقگو کارشناس صنعت فولاد در گفت و گو با روزنامه اقتصاد سرآمد،یکی از عوارض این نوع برخورد با فولاد کشور  را تعرفه گذاری کشوری مانند افغانسان بر واردات فولاد به آن کشور عنوان کرد و گفت: نتیجه این شیوه از مواجهه با صادرات کشور، ترکیه است که بر واردات اسلب ایرانی تعرفه 25 درصدی وضع کرده است. نمونه دیگر این موضوع، صادرات بی‌رویه میلگرد فولادی به عراق است که تعرفه‌گذاری این کشور بر محصولات فولادی ایران را با نرخ 90 دلاری به همراه داشت.
متاسفانه شیوه برخورد برخی دلال مآبان با صنایع داخلی موجب شده تا برخی کشورها از جمله همسایگان ایران دچار توهم شده و اقدام به اعمال تعرفه برای صادرات ما به آن کشورها شود.

Banafshe Julaei

به اشتراک بگذارید

دیدگاه

0