در سال 1306 حکومت وقت برای تامین نیازهای ریل آهن تلاش های فراوانی انجام داد که می توانیم آغاز به کار فولاد کشور را در این تاریخ محاسبه کنیم یعنی در واقع تاریخچه ی فولاد ایران در از سال 1306 محاسبه می شود. حکومت وقت در آن زمان بودجه ای 5.5 میلیون تومانی برای این پروژه در نظر گرفت که راه اندازی اولیه این پروژه موقیت آمیز بود، اما مشکلات مالی که تا سال 1328 به وجود آمد سبب شد

 

در سال 1306 حکومت وقت برای تامین نیازهای ریل آهن تلاش های فراوانی انجام داد که می توانیم آغاز به کار فولاد کشور را در این تاریخ محاسبه کنیم یعنی در واقع تاریخچه ی فولاد ایران در از سال 1306 محاسبه می شود. حکومت وقت در آن زمان بودجه ای 5.5 میلیون تومانی برای این پروژه در نظر گرفت که راه اندازی اولیه این پروژه موقیت آمیز بود، اما مشکلات مالی که تا سال 1328 به وجود آمد سبب شد تا پروژه به تعویق بیفتد. در سال 1328 بعد از کودتای 28 مرداد با عقد قرار داد کنسرسیوم آلمان و ایران، پروژه ی راه اندازی فولاد دوباره رونق گرفت. با توجه به شواهد می توانیم تاریخچه ی فولاد کارخانه ای در ایران را از این سال آغاز کنیم. کنسرسیوم آلمان برنامه ریزی های اولیه این پروژه را با ضمانت تولید روزانه 150 تن فولاد اختصاص داد. به طور کلی آلمان دستگاه های نورد را برای ایجاد و احداث کارخانه های جدید به ایران آورد و 1200 نیروی انسانی در آن سال مشغول به فعالیت شدند.
در سال 1941 در طی جنگ جهانی دوم وقتی جبهه ی استالین شکست خورد و ایران توسط نیرو های متفقین تصرف شد آلمان خاک ایران را ترک کرد، بنابراین پروژه ی تولید فولاد همچنان به تعویق افتاد . در آن زمان کارخانه ی تولید فولاد در کرج واقع بود که شرایط بحرانی جنگ هر آنچه که بناشده بود را به ویرانه تبدیل کرد و تجهیزات به تصرف متفقین در آمد. با پایان جنگ جهانی دوم و نبود بودجه های لازم برای تولید فولاد در کشور پروژه ی فولادی با شکست هایی روبرو شد و کارخانه ها بارها طرح هایی را برای شکل گیری دوباره ی فولاد به کار انداختند، اما بانک جهانی سرمایه ای را به کارخانه ها اختصاص نداد و همچنان راه اندازی پروژه ی فولاد در ایران به تعویق می افتاد، تا جایی که همکاری سوئد با ایران شکل گرفت و توانست این رویا را به واقعیت تبدیل کند. بالاخره در سال 1344 فولاد کلی ایران در اصفهان پایه گذاری شد و بودجه و سرمایه ی اولیه با صادرات گاز طبیعی به روسیه تامین شد. به طور کلی تولید فولاد تا سال 1383 بیشترین سقف تولید سالانه را دارا می باشد، اما تحریم ها و مسائل سیاسی از جمله مشکلاتی بودند که تولید فولاد در ایران را دشوار کردند.

نوشتن دیدگاه