031 - 910 - 100 - 30 021 - 910 - 100 - 30
در سالهای گذشته صنعت کشور به صورت وابسته به سایر کشورها فعالیت میکرد و قطعات و تجهیزات به صورت عمده از طریق واردات تامین میشدند و با مرور زمان شرکتها به صورت منفرد و انجمن تولیدکنندگان فولاد به نمایندگی از جانب دیگر شرکتها و به صورت تجمیعی تصمیم گرفتند که در بخش بومیسازی تحولی را ایجاد کنند و در این رابطه جشنواره و نمایشگاه آهن و فولاد ایران برای نخستین بار در سال 1397 در برج میلاد برگزار شد و کارخانههای تولیدکننده در زنجیره آهن و فولاد و واحدهای تامینکننده که توانایی تامین تجهیزات و مواد را دارند در این رویداد شرکت کردند و در ادامه اتفاقات خوبی رقم خورد. به عبارت بهتر نمایشگاه فضایی برای خودنمایی شرکتهای تامینکننده فولادی بود و در مقابل شرکتهای تولیدی نیز نیازهای خود را شناسایی کرده و در واقع پیوندی بین تامینکننده و تولیدکننده برقرار میشود.
در نخستین نمایشگاه و جشنواره فولاد تفاهمنامههای زیادی بین تامینکنندگان و مصرفکنندگان قطعات که کارخانجات آهنی و فولاد بودند، منعقد گردید و تا به امروز ادامه یافت. در حال حاضر بیش از 85 درصد نیاز قطعات و مواد مصرفی کارخانهها اعم از انواع قطعات یدکی، روغنها، مواد نسوز، گریسها، مواد مصرفی و فروآلیاژها در داخل ساخته میشود و صنعت فولاد در این زمینه با قطع وابستگی به یک خودکفایی عمیق رسید. این جشنواره در سال 1398 تکرار شد و مبنا بر این است که در خرداد ماه سال جاری نیز این رویداد برپا شود که در صورت فروکش کردن شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا نمایشگاه با رعایت پروتکلهای بهداشتی به صورت فیزیکی برگزار خواهد شد.
فولاد ایران در بین تولیدکنندگان دنیا تا چند سال گذشته در رتبه هفدهم قرار داشت اما با ظرفیتهایی که به این صنعت اختصاص داده شد در سال گذشته به جایگاه دهم ارتقا یافت و در سال جاری با توجه به ظرفیتهایی جدیدی که اعمال شده و فقط باید به مرحله تولید برسد میتوان رتبه و جایگاه صنعت فولاد کشور را تک رقمی خواهد کرد. گفتنی است که ظرفیت تولید فولاد در کشور از 30 میلیون تن در سال عبور کرده است و اتفاقات خوبی در این انتظار این صنعت بالنده بوده و در بین ده کشور تولیدکننده نخست دنیا قرار خواهد گرفت.