انواع دنده ها برای تولید سر دنده جوشی فولادی:

برای اتصال جوشی به اتصال رزوه ای از سردنده جوشی استفاده می شود. مطابق استاندارد های داخلی باید از نوع موازی و دنده های خارجی روی لوله بایستی از نوع مخروطی باشند تا عمل آب بندی روی لوله به خوبی انجام شود.
1- دنده متریک      2- دنده انگلیس      3- دنده لوله فولادی

 

سر دنده جوشی فولادی

 

سردنده جوشی فولادی نوعی اتصال است که یک سر آن دارای دنده ی رزوه ای و سر دیگرش بدون دنده بوده و با جوش به انشعاب وصل می شود . کاربرد اصلی آن برای اتصال خطوط لوله به شیر مخازن است از مزایای کاربرد این محصول ، اتصال سریع ، تعمیر و دستکاری آسان و قابلیت مصرف مجدد آن است . اتصالات مقاومت حرارتی در سر دنده ها به دلیل آنکه برای اتصال در مخازن مورد استفاده قرار میگیرند بسیار مهم بوده و بین 25 درجه سانتی گراد تا 180+ درجه سانتی گراد دارای مقاومت حرارتی است .

 

انواع دنده ها برای تولید سر دنده جوشی فولادی :

 

برای اتصال جوشی به اتصال رزوه ای از سردنده جوشی استفاده می شود . مطابق استاندارد های داخلی باید از نوع موازی و دنده های خارجی روی لوله بایستی از نوع مخروطی باشند تا عمل آب بندی روی لوله به خوبی انجام شود .
 

1- دنده متریک    

2- دنده انگلیس      

3- دنده لوله فولادی

 

سر دنده جوشی فولادی - آهن پویا

 

دنده متریک : این نوع سر دنده شامل سر دنده ی تخت و ته دنده ی گرد می باشد . زاویه ی بین دو دنده متریک همواره 60درجه است . در دنده متریک پارامتری به نام گام دنده وجود دارد . گام دنده عبارت است از فاصله ی هر نقطه از یک دنده تا همان نقطه در دنده ی بعدی . همین پارامتر (گام دنده) موجب شده است تا دنده متریک به انواع ریز،متوسط و درشت تقسیم بندی شود . همچنین قابل به ذکر است که دنده متریک امروزه مورد تائید iso  می باشد .

دنده انگلیسی : در این نوع دنده زاویه بین دو دنده 55 درجه بوده و سر دنده مانند ته دنده گرد است و واحد تقسیم بندی دنده ها در دنده انگلیسی بر اساس واحد اینچ است که دنده ها را به سه نوع ریز ، متوسط و درشت دسته بندی می کند .

 

دنده ی فولادی : در حدیده کاری لوله های فولادی برق دنده های داخلی خارجی استوانه ای شکل هستند . برای حدیده کردن لوله های انتقال آب دنده داخلی به صورت استوانه ای و دنده ی خارجی به شکل مخروطی هستند .

 

 

فرآیند حدیده کردن لوله و ایجاد سر دنده ی جوشی : 

 

 سردنده ی جوشی 1 : برای حدیده کردن لوله های فولادی ابتدا بایستی پارچه های حدیده را هماهنگ با قطر لوله انتخاب کرده و آنها را بر روی سر حدیده قرار داده و فاصله ی آنها را با توجه به خط روی بدنه و روی پارچه حدیده تنظیم نمود سپس پیچ مهار کننده و پیچ تنظیم کننده ی فاصله و نگهدار پارچه را محکم کرده تا خط روی پارچه و روی بدنه همگی دریک راستا قرار بگیرند .

 

سردنده ی جوشی 2 : برای حدیده کردن لوله باید آن را درگیره ی لوله محکم کرد سپس حدیده را به صورت هم مرکز روی لوله قرار داده و آن را محکم کرد . در مرحله ی بعد ان را باید به گونه ای در بین جغجغه قرار داد که حرکت دسته ی حدیده در جهت عقربه های ساعت باشد .

 

 سردنده ی جوشی 3 : با وارد کردن فشار با کف چپ بر روی حدیده و همزمان حرکت دادن دسته به سمت پایین با دست راست ، پارچه های حدیده با لوله درگیر می شود .
 

 

سر دنده جوشی - آهن پویا

 

 

سر دنده ی جوشی 4 : در هنگام حدیده کردن ، دستهی جدی باید در مرحله ی قوس زیادی را طی کند و نباید به دسته ی حدیده ضربه ای وارد شود زیرا موجب شکسته شدن دنده ها می شود . در زمان تماس پارچه حدیده با دنده ها، تماس باید مرتب روغن کاری شود .

 

 سر دنده ی جوشی 5 : بعد از دو دور چرخاندن حدیده بر روی لوله با تغییر حالت بین جغجغه، حدیده را به اندازه ی 4/1 دور در جهت عکس بر روی لوله باید چرخاند تا براده های ایجاد شده از سطح دنده ها جدا شده تا باعث شکسته شدن دنده ها نشود. عمل حدیده کاری تا جایی باید ادامه یابد که طول دنه به اندازه ی مناسب برسد .

 

سر دنده  جوشی 6 : با اتمام حدیده کاری جغجغه را تغییر وضعیت داده و سپس سه نظام را باز کرده و حدیده را در جهت باز کردن بر روی دنده ها حرکت داده تا حدیده از روی لوله جدا شود .

 

 سردنده جوشی 7 : در پایان به وسیله ی یک وصاله دنده ی ایجاد شده بر روی لوله را می توان آزمایش کرد . این وصاله باید به کمک دست بتواند به راحتی روی 4/3 طول دنده بسته شود . بعد از آن می توان لوله ای را که سر آن را دنده کرده ایم به طول 5 سانتی متر برش دهیم .
 

نوشتن دیدگاه