031 - 910 - 100 - 30 021 - 910 - 100 - 30
به نقل از روزنامه اقتصاد سرآمد : سیاست ناپیوسته ، بلای جان صنعت فولاد
صنعت فولاد یکی از صنایع بزرگ کشور است که نقش مهمی در تولید ملی، اشتغال زایی و در سالهای اخیر در تامین ارز مورد نیاز کشور داشته است.
خوشبختانه پس از از جنگ تحمیلی، زنجیره فولاد در داخل کشور چنان توسعه پیدا کرده است که ایران از یک واردکننده بزرگ در سالهای قبل از دهه 80 به صادر کننده انواع فولاد به کشورهای مختلف تبدیل شده به نحوی که تک تک صنایع مرتبط با زنجیره فولاد از سنگ آهن تا محصولات نهایی مانند ورق، میلگرد، تیرآهن تقریبا کل نیازهای داخلی را تامین میکنند و در برخی محصولات نیز به علت وجود مازاد تولید بر نیاز کشور، در حال صادرات هستیم.
از طرف دیگر فولاد نقش بسیار پررنگی در تولید سایر محصولات مصرفی و مهم کشور دارد. صنایع خودروسازی، لوازم خانگی، مسکن، صنایع نفت و گاز و صدها صنعت ریز و درشت اما علیرغم چنین پیشرفتهایی در تولید و عرضه فولاد، بازار داخلی فولاد همواره در التهاب بوده و متاسفانه اغلب مصرفکنندگان از شرایط خرید و قیمت معاملات ناراضی بوده و قیمتهای موجود در بازار بسیار فراتر از قیمتهای جهانی است.
همچنین مرجع سیاستگذاری در حوزه فولاد (وزارت صنعت، معدن و تجارت و ستاد تنظیم بازار) علیرغم مصوبات متعدد نتوانسته موفقیتی در مدیریت بازار زنجیره فولاد داشته باشد و با توجه به شواهد موجود، در برخی موارد به آشفتگی این بازار دامن زده است.
علی موسوی کارشناس بازار فولاد درگفت و گو با روزنامه اقتصادسرآمد، در ارتباط با نحوه برخورد با نوردکاران متخلف به خبرنگار ما، گفت: طبق شیوه نامه ای که توسط وزارت صنعت و معدن و تجارت تدوین شده است، کسانی که مواد اولیه فولادی را از بورش کالا خریداری می کنند، موظف هستند که محصولات تولیدی را در بورس کالا عرضه کنند.
با توجه به این امر باید با نوردکارانی که محصولات تولیدی را در بورس عرضه نکردند برخورد شود.
نوردکارانی که شمش، اسلب و بیلت فولاد خریداری و در بورس عرضه نکرده اند باید شناسایی شوند.