031 - 910 - 100 - 30 021 - 910 - 100 - 30
به نقل از روزنامه اسکناس : مصائب قیمت گذاری دستوری در بازار سنگ آهن
دولت در سال های اخیر با دخالت های خود در قیمت گذاری دستوری نرخ مواد اولیه فولادی همچون سنگ آهن ، مانع از شفافیت در نرخ آن ها شده است. زیان این مسئله برای سهامداران است .
به گزارش اسکناس، در حال حاضر ظرفیت تولید سنگ اهن در کشور، 80 میلیون تن است منتهی تا سال 1404 باید این ظرفیت به 130 میلیون تن برسد تا جوابگوی تولید فولاد باشد ولی با این حال دولت در سال های اخیر با دخالت های خود در قیمت گذاری دستوری نرخ مواد اولیه فولادی همچون سنگ آهن، مانع از شفافیت در نرخ آن ها شده است .
احمد بیات، کارشناس بازارهای کالایی در این رابطه بیان کرد: زیان این مسئله برای سهامداران است از سهامداران سهام عدالت گرفته تا افرادی که در بورس سهام شرکت های معدنی را خریده اند که اکثر این سهامداران مردم هستند ولی با عرضه سنگ آهن در بورس کالا یقینا به نفع سهامداران خواهد بود .
این کارشناس در پاسخ به این سوال که عرضه سنگ آهن در بورس کالا به چه اندازه برای مصرف کننده نهایی سود دارد، گفت: هر کالایی که بخواهد در بورس کالا عرضه شود پیش نیازهایی دارد و بایستی برای این کالا کشف نرخ های شفاف و صحیح صورت گیرد .
بورس کالا نیز از این دیدگاه اهمیت ویژه ای دارد زیرا کشف قیمت ها و شفافیت در قیمت گذاری حلقه های مختلف زنجیره فولاد بسیار مهم و حائز اهمیت است.
سعید صمدی، رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران، با اشاره به این موضوع که استخراج بزرگترین ذخیره سنگ آهن کشور به علت قیمت گذاری رانتی و تکلیفی دولت برای سنگ آهن غیر ممکن شده است، بیان کرد : فولادسازان محصولات خود را بالاتر از نرخ جهانی در داخل عرضه می کنند، اما در این میان سنگ آهن را با یک سوم قیمت جهانی خریداری می کنند .