صنعت فولاد در تولید، اقتصاد و صنعتی شدن کشور نقش بسیار موثری دارد. فولاد کشور با ایجاد ارزش افزوده از مرحله استخراج معادن تا تولید و مصرف، تعداد زیادی شغل های متنوع ایجاد می نماید. مشاغلی که مرتبط با بهره برداری از معادن، حمل و نقل، تولید فولاد، بازرگانی، آموزش، تهیه تجهیزات و ماشین آلات، مشاوره و بروزرسانی تجهیزات و خدمات پرسنلی و ... است و این موارد را می‌توان تنها بخش کوچکی از منفعت‌های فولاد دانست.

 


صنعت فولاد در تولید، اقتصاد و صنعتی شدن کشور نقش مهم و کلیدی دارد. فولاد کشور از مرحله ی استخراج معدن تا تولید و مصرف، مشاغل متعددی ایجاد می کند. این مشاغل شامل بهره برداری از معدن تولید فولاد، سیستم ، حمل و نقل آموزش بایگانی، فراهم نمودن ماشین آلات و تجهیزات، مشاوره و به روزرسانی خدمات پرسنلی و ... است.
یکی از مهم ترین مزایا و منافع مهم در صنعت فولاد، ایجاد بازارهای صادرات فولاد، توسعه و رونق اقتصاد کشور، فروش تکنولوژی  و خطوط تولید و پشتیبانی های فنی و مهندسی است.

البته رونق گسترش صادرات فولاد به تولید محصولات متنوع و استاندارد بستگی دارد. با توجه به اهمیت این صنعت در اقتصاد کشور و بازار جهانی، آموزش نیروهای متخصص و کارآزموده،از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
افزون براین رونق صنعت کشتی سازی، خودروسازی، صنایع بسته بندی، سیستم حمل و نقل، صنایع مربوط به تولید و انتقال انرژی، ماشین آلات سخت، معدن و لوله و پروفیل ساختمانی در رشد و توسعه ی صنعتی و اقتصادی فولاد کشور بسیار تاثیرگذار است.
با توجه به این که تولید آهن و فولاد معیار مهمی جهت صنعتی بودن هر کشور محسوب می شود، صنعت فولاد در هر کشور اهمیت زیادی دارد. البته ناگفته نماند بحرانهای متعدد و شرایط فعلی این موضوع را تحت شعاع قرار داده است.
یکی از چالش هایی که دولت برای تثبیت و حفظ داشته های اقتصادی با آن روبروست، قیمت فولاد است. مهم ترین عامل موثر در تعیین قیمت فولاد، بهای ارز است. همچنین نوسان قیمت مواد اولیه، نسوز و مواد آلیاژی وارداتی نیز به نوسانات بهای ارز وابسته است.

در عرصه ی بین المللی، ارز و بازار عرضه و تقاضا موجب افزایش قیمت فولاد و نوسان شدید آن شده است.
در حقیقت دولت برای مهار و کنترل تورم ناشی از تولید صنعتی و انباشت محصولات هیچ طرح و ایده ای ندارد و با توجه به عدم وجود برنامه ها و زیرساخت های مناسب برای بسیاری از واحدهای صنعتی مشکلات زیادی را ایجاد کرده و این موضوع منجر به خروج تک بعدی محصولات در بسیاری از کارخانجات بزرگ و عدم فعالیت واحدهای تولیدی شده است.
تنوع و گستردگی محصولات فولادی و سیاست آزمون و خطای آن در بازارهای داخلی و خارجی، منجر به تمایز صنعت فولاد از سایر قطب های صنعتی کشور شده است. با توجه به عدم موفقیت در طرح ها و برنامه های اقتصادی شایسته است.
تیم اقتصادی دولت باید از یک گروه کارشناسی مجرب و کارآزموده برای شناسایی استفاده کند و پتانسیل های بالا را به کار بگیرد با یک برنامه ریزی صحیح و اصولی ، بازار فولاد و اقتصاد را رونق ببخشد .

 

چالش های صنعت فولاد

1-    سرمایه انسانی متخصص و مجرب.
2-    طرح نوسازی خطوط تولید.
3-    نیاز به آموزش های پرهزینه و دائمی.
4-    خطرات انسانی و تجهیزات.
5-    تولیدات بی رویه کشور چین بدون توجه به استانداردها و لطمه زدن به قیمت جهانی آن 
6-    ساکنان مناطق اطراف کارخانجات فولاد و مدافعان محیط زیست مشکلاتی را برای فولادسازان ایجاد کرده اند که به همین منظور دولت قوانین جدی برای این صنعت در نظر گرفته است که بسیار پرهزینه است.

نوشتن دیدگاه