031 - 910 - 100 - 30     021 - 910 - 100 - 30

قاب های فولادی سبک/LFS
چهارشنبه 29 اردیبهشت 1400 بازدید : 143

قاب های فولادی سبک/LSF

 

عناصر سازه ای قاب های فولادی سبک  (Lightweight Steel Framed Construction System)  در ساخت و ساز ساختمان ها راهی برای بالا بردن پایداری ساختمان می باشد. این عناصر ساختاری چندین مزیت دارند :

 

پتانسیل عالی برای بازیافت و استفاده مجدد 
 امکان حفاظت از منابع و محیط زیست

 

 اگر این سازه به درستی طراحی و اجرا نشده باشد ، به علت هدایت حرارتی بالای فولاد،ممکن است منجر به پل های حرارتی شود . در این مقاله به برسی مزایا و معایب و همچنین توصیف و تحلیل سیستم سازه ایی قاب های فولادی سبک می پردازیم .

 

 

معرفی سازه قاب های سبک فولادی

 

در دهه های گذشته، تقاضا برای کاهش مصرف انرژی ساختمان و همچنین استفاده از مواد قابل بازیافت برای دست یابی به محیطی پایدار تر ، افزایش یافته است . با توجه به مصرف بالای انرژی ساختمان ها، اهداف متعددی در راستای عملکرد انرژی ساختمان ، شامل بهبود بهره وری از طریق منابع انرژی تجدید پذیر، مطرح شده است . 
امروزه جایگزین هایی برای سیستم ساختاری سنتی جدید آمده است که سیستم قالب های فولادی سبک (LFS) از این دسته می باشد.سیستم ساختمانی قالب های فولادی سبک (LSF)، سازه ایی فلزی ساخته شده ازصفحات
فولاد سرد نورد شده است .

 

سازه فلزی مزایای  متنوعی دارد که شامل موارد زیر می باشد :

 

  • صرفه اقتصادی
  • کاهش وزن ساختمان
  • پایداری در محیط مرطوب
  • قابل بازیافت و استفاده مجدد
  •  

با توجه به این مزایا،استفاده از فولاد به عنوان ماده سازنده نسبت به چند سال گذشته،رشد خالق العاده ایی در صنعت داشته است.پل های حرارتی ، بازده انرژی ساختمان های فلزی را کاهش می دهند . این پل ها برای ارزیابی و بهبود رفتار حرارتی سازنده با فولاد می باشد .

 

 


مزایا قاب های فولادی سبک 

 

سیستم ساخت و ساز LSF در مقایسه با انواع دیگر سیستم های ساختمانی پتانسیل زیادی برای بازیافت و استفاده مجدد و پیشرفت دارد .  ضایعات  فولادی ساخت و ساز و تخریب می توانند کاملاً بازیافت شود . این اجزای سازنده مزایای دیگری مطابق موارد زیر دارد. 

 

سبکی سازه و مقاوم در برابر زلزله :


وزن سازه سبک فولادی در مقایسه با سازه های فلزی و بتنی 30 تا 60 درصد سبک تر می باشد . این سازه  لرزش کمتری  از زمین را به خود جذب میکند در نتیجه در مقابل زلزله،از مقاومت بیشتری برخوردار می باشد .

 

یکنواختی و کیفیت بسیاربالای سازه :


مقاطع سازه ایی سیستم سبک فولادی در کارخانه تولید و برش میخورد که اجرای این سازه به عهده ی تکنسین های فنی می باشد .  به همین علت محصول نهایی به نسبت ساخت و ساز سنتی از کیفیت بالایی برخوردار می باشد .

 

اجرا و نصب سریع :

به واسطه ی این روش سازه ایی ،در کوتاه ترین زمان ممکن با کیفیت بالا،سرمایه سرمایه گذاران،بازگردانده می شود. به طور مثال : برای احداث ساختمان 4 طبقه،تنها 114 روز کازی زمان لازم است .

 

کمک به کاهش مصرف انرژی :


در مقایسه باسازه های سنتی ، به علت عایق بندی مناسب  دیواره ها ، درصد انرژی اتلافی این سازه بسیار پایین می باشد که در  مدت زمان طولانی منجر به صرفه جویی قابل توجه ایی در هزینه گرمایش و سرمایش ساختمان می شود .

 

حمل و نقل راحت و آسان :


ابعاد و مقاطع کوچک و همچنین وزن سبک این سازه، موجب حمل و نقل راحت و آسان گردیده است .

 

کیفیت بالا در اجرای اتصالات :


منشاء بسیاری از تخریب های زلزله به دلیل کیفیت بسیار پایین اتصالات در ساخت و ساز های سنتی می باشد که در این سیستم سازه ایی اجرای این سازه ها از کیفیت بالایی برخوردار است .

 

قابل بازیافت و استفاده مجدد :


در این سیستم سازه ایی مدرن ، تقریبا 70 درصد مصالح قابل بازیافت می باشندو همچنین بیشتر اجزای سازه ایی و غیر سازه ایی  به صورت پیجی اجرا می شوند که بازیافت آن به سهولت امکان پذیر می باشد.

 

بادوام و مقاوم در هر شرایط محیطی :


تمامی مقطع های ساخته شده با این روش،به دلیل گالوانیزه بودن ،از مقاومت بالاتری در برابر رطوبت و خوردگی برخوردار است که به همین دلیل در محیط شمال و جنوب عمرمفید بیشتری دارند .

 

اجرای آسان تاسیسات برقی و مکانیکی :


در فرآیند ساخت و شکل دهی مقطع های  فولادی،مسیرهای استانداردی در این مقاطع نهاده میشود که  نصب سیستم های الکتریکی و لوله کشی ها در دیوار را آسان می نماید .

 

عایق صوتی :


برای جلوگیری از ورود آلودگی صوتی ساختمان،تمام دیواره های بیرونی عایق صوتی قرار می گیرد.

 

مقاوم در برابر حریق :


برای جلوگیری از اتلاف انرژی،دیواره های بیرونی این سازه عایق حرارتی و صوتی می باشد.

 

نياز به فضای  کارگاهی کم و ايمنی بيشتر در کارگاه : 

 

تولید سازه در کارخانه و مونتاژ در محل پروژه و نیاز کم به فضای کارگاهی و ایمنی بیشتر در احداث اسکلت سازه دارد.

 


معایب قاب های فولادی سبک

 

محدودیت هایی در ابعاد ساخت دهانه دارد .
تعداد طبقات قابل اجرا با این سیستم محدود می باشد .
برای اجرا یاین سازه به نیروی کار متخصص نیاز است .
هزینه نسبتا بالایی دارد .

 

کلام آخر :


در این مقاله مزایاو معایب اصلی سیستم سبک فولادی شرح داده شد . طراحی مناسب برای دستیابی به سطح پایدار امری ضروری می باشد . که پل های حرارتی را به حداقل می رساند . این پارامتر تاثیر زیادی در بازده انرژِی ساختمان های با قاب سبک فولادی دارد . امروزه چندین استراتژی برای پرداختن به این مسائل در نظر گرفته شده است . برخی از این تکنیک ها را می توان به تنهایی یا همزمان به کار برد ، این مشخصات در مرحله طراحی ، برای به حداقل رساندن انرژی عملیاتی ، افزایش بازده انرژی و پایداری بسیار مهم است .


 

Banafshe Julaei

به اشتراک بگذارید

دیدگاه

0