031 - 910 - 100 - 30     021 - 910 - 100 - 30

کاربرد ضایعات برنجی
ﺳﻪ شنبه 26 مرداد 1400 بازدید : 72

 

فلز برنج 

 

به ترکیبی از  آلیاژ مس و روی میگویند که این فلز، ماده‌ای دیر اکساینده میباشد یعنی به راحتی دچار خوردگی نمیشود و رنگ های کدر به خود نمیگیرد . این فلز دارای قابلیت انعطاف پذیری بسیار بالایی میباشد .

 

 

ضایعات برنجی چیست

 

ضایعات یا قراضه شامل مواد قابل بازیافتی است که از تولید و مصرف محصول باقی مانده است ، مانند قطعات وسیله نقلیه ، مصالح ساختمانی و مواد اضافی . قراضه دارای ارزش پولی است. در واقع خرید ضایعات برنجی ، فلزات دیگر و یا مواد غیر فلزی ، اولین مرحله برای شروع بازیافت است . 

خرید ضایعات برنجی سبب آن میشود که حدود 90 درصد از فلز برنج بازیافت شود که این امر مزایای زیادی به دنبال دارد. برنج چه از ضایعات تولید شده باشد چه تازه استخراج و ترکیب شده باشد ، می‌تواند بارها و بارها بازیافت شود تا محصولات جدیدی از آن به ساخته شود .

 

 

 

 

 

 

ویژگی های ضایعات برنجی

 

1.دارای مقاومت بسیر بالا در برابر سایش

2.داشتن مقاومت بالا در برابر خوردگی

3.دارا بودن استحام بسیار زیاد 

4.دارای قابلیت انعطاف پذیری بالا و تبدیل شدن به هر شکل و مدل

 

 

 

انواع ضایعات برنجی 

 

ضایعات برنجی در انواع و کیفیت های گوناگونی موجود میباشد که تمامی انواع این ضایعات موجب تولید مجدد فلز خالص صورت میشود . در ادامه به بررسی انواع ضایعات برنجی خواهیم پرداخت . 

 

 

 

 

1.برنج پالایشگاهی 

 

این نوع برنج دارای حداقل 61.3 % مس و حداکثر 5% آهن میباشد .  این فلز همچنین شامل فلز آلیاژ مس ، برنج و برنز است. این نوع برنج از هرگونه مواد غیر فلزی عاری است و در دسته ضایعات برنجی مورد استفاده قرار میگیرد . 

 

 

 

 

 

 

2.برنج قرمز

 

این ضایعات برنجی به حالت جامد و قرمز رنگ موجود میباشند و عمدتا از بازیافت شیرآلات ، یاتاقان‌های ماشین آلات و دیگر مواد جامد برنجی قرمز هستند که این وسایل عمدتا از مس با آلیاژهای قلع ، سرب و روی ساخته شده اند . 

 

 

 

 

 

 

3.برنج تراشکاری شده

 

این نوع ضایعات برنجی از سیمان ، برنج قرمز تراشکاری شده و سنگ زنی شده ، تشکیل شده است . 

 

 

 

4.برنج زرد قدیمی

 

این نوع ضایعات برنجی شامل انواع ورق ، انواع لوله، میله و برنج ریخته گری و آبکاری شده است . این ماده باید از هرگونه برنز آلومینیومی ‌یا برنز منگنز عاری باشد تا بتوان از آن به عنوان یک نوع مستقل ضایعات برنجی استفاده کرد . 

 

 

 

 

5.برنج تراشکاری شده زرد

 

این نوع ضایعات برنجی از برنج تراشکاری شده زرد ، برنج سنگ زنی شده و بورینگ شده یعنی سوراخ شده ، تشکیل شده است . 

 

 

 

 

کاربردهای ضایعات برنجی

 

از آنجایی که 90 درصد از فلزات برنج به کار رفته را میتوان بازیافت کرد ، لذا از بازیافت این فلز میتوان استفاده های متعدد و گوناگونی کرد . برخی از این استفاده ها و کاربردها به شرح زیر میباشند :

 

1.ساخت انواع قاب های تنظیم کننده

2.تولید انواع چراغ های گوناگون

3.سینی های نگهدارنده

4.ساخت مجدد انواع شیرآلات برنجی

5.تولید انواع دستگیره های در 

6.ساخت انواع پیچ و پین

7.قابل استفاده در ساخت قفل های درها

8.ساخت ریل های دستی

9.تولید انواع زیورآلات

10.ساخت انواع اتصال دهنده ها

11.ساخت انواع اتصالات شیلنگ ها 

 

 

 

 

 

 

عایق بودن ضایعات برنجی

 

ضایعات برنجی عایق های مناسبی به حساب می آیند زیرا مقدار بالای مس موجود در این فلز به آن این امکان را داده است تا یک لایه اکسید محافظ (پاتینا) روی سطح خود تشکیل دهد که این لایه اکسید از هرگونه فلز بیشتر محافظت می‌کند . عایق بودن ضایعات برنجی یک خاصیت با ارزش برای فلز برنج در مکان هایی است که این فلز را در معرض رطوبت و هوازدگی بالا قرار میگیرد .

 

 

ضایعات برنجی رساناهای قوی هستند

 

فلز برنج و ضایعات آن هدایت الکتریکی خوبی دارند که این رسانایی سبب مصرف آن ها در لامپ ها و لوازم برقی شده است . همچنین هدایت حرارتی بالای این فلز باعث شده تا در موارد بسیاری از جمله رادیاتورهای اتومبیل مورد استفاده قرار بگیرد . 

 

 

 

زیبایی و خواص صوتی ضایعات برنجی

 

 ضایعات فلز برنج یک آلیاژ با اصطکاک کم و غیر مغناطیسی میباشد . خواص صوتی این فلز سبب استفاده از آن در بسیاری از سازهای موسیقی همانند باند برنجی شده است. همچنین هنرمندان و معماران ، از ویژگی های زیبایی شناسی این فلز که می‌توان آن را در طیف وسیعی از رنگ‌ها ، از قرمز تا زرد طلایی تولید کرد ، بسیار استفاده میکنند . 

 

 

 

مراحل بازیافت ضایعات برنجی

 

1.در ابتدا ضایعات برنجی را جمع آوری میکنیم که این ضایعات را بیشتر میتوان از سازه های بزرگ ، مسیرهای ریلی متفاوت ، کشتی ها ، تجهیزات کشاورزی و ... تهیه کرد . 

 

2.این ضایعات جمع آوری شده را مرتب سازی میکنیم . مرتب سازی پس از خرید ضایعات برنجی شامل جداسازی فلزات از فلزات مخلوط یا زباله­ های دیگر است. در عملیات بازیافت خودکار، از آهن ربا و سنسورهایی برای کمک به جداسازی مواد استفاده می‌شود .

 

3.بر روی این ضایعات عملیات پردازش را انجام میدهیم . در عملیات پردازش این ضایعات برنجی را به قطعات کوچکتری تبدیل میکنند و سپس آن ها را ذوب میکنند و در نهایت به شکل بلوک های فولادی تبدیل میکنند . 

 

 

4.ضایعات فلزی جمع آوری شده در یک کوره بزرگ ذوب می‌شوند . هر فلز به کوره خاصی منتقل می‌شود که برای ذوب آن فلز خاص طراحی شده است. در این مرحله مقدار قابل توجهی انرژی استفاده می‌شود. 

 

5.در این مرحله خالص سازی برای اطمینان از محصول نهایی با کیفیت بالا و عاری از آلودگی انجام می‌شود . برای تصفیه بیشتر از عملیات الکترولیز استفاده میکنیم . 

 

 

 

 

Bayat ghazal

به اشتراک بگذارید

دیدگاه

0