031 - 910 - 100 - 30 021 - 910 - 100 - 30
به نقل از روزنامه آسیا
دو کمیسیون « بازار پول و سرمایه » و « اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال » اتاق تهران طی نشستی مشترک به بررسی و تحلیل وضعیت ارزهای دیجیتال در کشور پرداختند .
فعالان بخش خصوصی حاضر در این جلسه ، اغلب بر این عقیده بودند که دولت باید از رفتارها و سیاستهای سلبی دست بکشد و با وجود گرایش گسترده مردم به سرمایه گذاری در این بازار واقعیت ارزهای دیجیتال را بپذیرد و نقش رگولاتور را ایفا کند . اما نمایندگانی از بانک مرکزی نیز در این جلسه حضور داشتند که اعلام کردند که نگرش مثبت و یکنواختی در مورد رمز ارزها در کشور وجود نداشته و دولت نگرانیهایی در این زمینه دارد .
فریال مستوفی ، رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران در ابتدای این جلسه به اقبال مردم به موضوع رمز ارزها اشاره کرد و گفت که عدم ثبات اقتصادی و وجود انتظارات تورمی سبب شده که مردم اغلب بدون دانش کافی و در نظر گرفتن مبانی سرمایهگذاری ، رفت و آمد عجولانهای به بازارهای مختلف داشته باشند و لازم است که مسئولان تدبیری اساسی برای مدیریت این رفتارهای هیجانی بیندیشند .
وی با اشاره به اینکه پیش از این ، مردم برای حفظ ارزش پول خود به سراغ شرکتهای هرمی ، مؤسسات مالی غیر مجاز ، بازار سکه و ارز و بورس رفتهاند ، ادامه داد : در حال حاضر بازار ارزهای دیجیتال از شفافیت بازار سرمایه نیز برخوردار نبوده و تا حدودی از کنترل خارج است .
مستوفی همچنین به این نکته اشاره کرد که به دلیل وجود تحریمهای داخلی و خارجی ، مردم می ترسند در سرمایهگذاریهای بلندمدت مشارکت کنند .
رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران با اشاره به ریسک سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال بدون دانش کافی و مشکلاتی که برای برخی صرافان ارزهای دیجیتال طی ماههای اخیر رخ داده است ، سه پیشنهاد را برای مدیریت بهینه این بازار مطرح کرد .
پیشنهاد نخست وی این بود که بانک مرکزی ، صرافیهای مجاز را برای معامله این ارزها معرفی کند . همچنین با معرفی ETFها از سوی دولت ، مردم به سرمایه گذاری از طریق این صندوقها در بازار ارزهای دیجیتال ترغیب شوند .
پیشنهاد سوم مستوفی نیز توسعه آموزش در این حوزه بود و او گفت که اتاق تهران میتواند اقدام به برگزاری دورههای آموزشی در این زمینه کند .
در ادامه این جلسه فرزین فردیس ، نایب رئیسکمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران گزارشی درباره رمز ارزها ارائه کرد و در جریان ارائه این گزارش گفت : ارزش کل بازار رمز ارزها در جهان تا ۸ می ۲۰۲۱ به ۲۴۶۰ بیلیون دلار رسیده و ارزش کل بازار بیت کوین طی همین مدت ۱۱۱۰ بیلیون دلار برآورد شده است . همچنین تعداد رمز ارزهای پذیرش و لیست شده در صرافی های معروف دنیا تا ۱۵ آوریل ۲۰۲۱ عدد ۴۷۰۱ را نشان میدهد . در حالی که تعداد رمز ارزها در سال ۲۰۱۳ تنها ۶۶ عدد بود .
او با بیان اینکه « بازیگران و ذینفعان یک سیستم مالی پولی ، مردم ، دولت و کسبوکارها هستند » ادامه داد : در بازار رمز ارزها نیز مردم مانند همیشه جلوتر از بقیه حرکت کردهاند . بر اساس پژوهشی که شرکت مشاوره مدیریت ایلیا روی ۵۶۰۰ نفر از جمعیت ۱۸ تا ۶۵ ساله کشور به انجام رسانده است ، ۳۱ درصد از پرسش شوندگان ادعا کردهاند که در حال حاضر صاحب رمز ارز هستند . ۶ درصد اعلام کردهاند که پیش از این از چنین دارایی برخوردار بودهاند . ۶۳ درصد هم گفتهاند که هیچ گاه رمز ارز نداشتهاند .